Ünnepváró TAG

Kittinél láttam ezt a szuper TAG-et. Szerettem volna, ha valaki készül valami szuper TAG-gel, mert én hiába gondolkodtam a kérdéseken, nem jött az ihlet. Innen is köszönöm Kittinek.
Remélem Nektek is sikerül még inkább az ünnepekre hangolódni, ami a nyakunkban van.



1. Általában mikor kap el az ünnepi hangulat? 

Őszintén? Szeptember 1-én...számomra nem csak az iskolákba csengetnek be, hanem a Karácsony is. 100 naptól pedig visszaszámlálok. És mindig nagyon hamar eltelik a 100 nap.

2. Mit szeretsz a legjobban a karácsonyi időszakban? 

Mindent egyformán szeretek a karácsonyi időszakban. A várakozást, az izgalmakat. Decemberben nagyon szeretem kinyitogatni a csokis Adventi naptáram ablakaim. A fényeket a városban, a vásárok hangulatát. Egyedül a tömeget nem szeretem ebben az időszakban (sem).

Forrás

3. Melyik a kedvenc ünnepi illatod? 

Fogós kérdés. Minden fűszereset szeretek ilyenkor. Fahéj, mézeskalács, narancs, mandarin, csokoládé, kókusz, vanília. Yankee Candle Tartokat is szívesen párologtatok ebben az időszakban.


4. Melyik szín, vagy színek jelképezik számodra a karácsonyt? 

Piros és az arany, valamint a fehér és az ezüst. A zöld is, de az inkább csak a karácsonyfa miatt. Dekorációban nem szoktam zöldet használni.

5. Mikor sütöd meg a mézeskalácsot?

Már hetek óta tologatom, de most már tényleg ideje lenne. Idén ez lesz a második mézeskalács sütésem. A tavalyi finom volt, viszont nagyon nagyon ronda. Kép az alkotásról ITT.

6. Mikor kezded el megvenni az ajándékokat? 

Általában október-novemberben elkezdem. Egyébként decemberre marad a 90%-a az ajándékok beszerzésének.

forrás
7. Mindent szépen becsomagolsz? 

Nagyon szeretek bontogatni, úgyhogy a családtagoknak szeretem becsomagolni az ajándékokat. Barátoknak általában ajándékzacskóban adom oda a meglepetést.

8. Van Adventi kalendáriumot?

Igen, egyszerű...apró csokik vannak benne. Jövőre viszont nagyon szeretném a The Body Shop kalendáriumát.

Forrás

9. Van olyan dolog, tárgy, motívum, amiről mindig a karácsony jut eszedbe? 

Az égősor mindig karácsonyi hangulatú számomra. Fenyőfákról is mindig a karácsony jut eszembe, és ha meglátok egy havas hegycsúcsot akkor is. 

10. Van olyan film, amit mindig megnézel decemberben, hogy azzal hangolódj az ünnepekre?

Én már októberben karácsonyi filmeket nézek. Hardcore karácsony rajongó vagyok. Minden évben októberben a Polar Expresszel indítok, majd a Jim Carrey féle Karácsonyi énekkel folytatom. Idén mindenféle karácsonyi filmet letöltöttem. Nem sok van belőlük, hogy valószínűleg a Polar Expresszt újra nézem. 

+1. A legkedvesebb karácsonyi emléked - Ha van kedved mesélni

Amennyire szeretem annyira nincsenek különleges karácsonyi emlékeim. Ellenben most már nagyon hiányoznak a nagy családi karácsonyok. Mikor egyik rokonunknál nagyon sokan gyűltünk össze. Sajnos évek óta nem járunk össze, ennek az oka, hogy már meghaltak a családtagjaim, a másik, hogy nem tartjuk a kapcsolatot.


5 megjegyzés

 1. Juj ez érdekesnek tűnik- ha lesz időm kitöltöm ha nem gáz (:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogyne ^_^ már alig várom, hogy olvassam a válaszaid!

   Törlés
 2. hat ez meg mifele mezeskalacs?:D egyben van megsutve szaggatas nelkul vagy hogy?:D

  VálaszTörlés
 3. Tavalyi első próbálkozás felé:D annyira lágy volt a tészta (recept alapján), hogy nem lehetett nyújtani se formázni. Így egybe került a tepsibe. Az idei jobban sikerült. Az is fent van :)

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy tetszett a TAG. Nagyon boldog karácsonyt kívánok! :)

  VálaszTörlés