December színei körmös kihívás: Zöld

A mai színűnk a zöld. Az egyetlen szín, amivel hadilábon állok a lakkok terén. Valamiért magamon nem tetszenek. Viszont az is igaz, hogy a karácsonyi időszak nem múlhat el a zöld szín nélkül.

A tavalyi borzalmat EZEN a linken nézhetitek meg.
Az idei körmöm sem változott sokat. Arany helyett fehérre váltottam a gyűrűsujjamon. A minta ugyanaz, és a zöld lakk is, a China Glaze Tongue & Chic.
Sajnos csak a fényképeken vettem észre, hogy az Everglaze kissé elkente a nyomdát. Pedig pár percet szoktam várni fixálás előtt, úgyhogy nem értem miért nem kedvelnek a fedőlakkok, ha nyomdázásról van szó.


A többiek munkái:

26 megjegyzés

 1. Ez a lakk még mindig gyönyörű és a manikűr is. A fedőlakk ecsete szinte ne is érjen a körmödhöz, csak a lakkot húzod el a körmeiden...akkor tuti nem kened el a mintát :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm ^_^ úgy szoktam csinálni, az EverGlaze-zel, de hát elleni :( mindig próbálom egy húzásból megúszni a dolgot, de nem lehet mert ahhoz széles a körmöm:(

   Törlés
 2. Nagyon aranyos az a minta, annyira tetszik :D Szerintem egyébként a tavalyi manikűröddel sincs gond :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Ott a bőröm állapota is több sebből vérzik:'D

   Törlés
 3. Nagyon szép lett ez a mani, és a kenődést észre sem lehet venni, legfeljebb 5 cm távolságból. Amit Andi írt kenési technikát, rengeteget kell gyakorolni. Én is azt hittem, hogy szinte nem is kenem az ecsettel, de a makróknál kiderült, hogy azért mégiscsak, mert különben nem lenne a kenődési nyomnak iránya, márpedig volt, éppúgy mint nálad, a szabadszél irányába tartó.
  A jó módszer az ún terítés.
  Az Everglaze esetében ez nagyon egyszerű, mert sűrű az állaga a magas gyantatartalom miatt és kevesebb az oldószer a lakkban. Az ecsetet csak annyira kell lehúzni az üveg nyakánál, hogy ha kihúzod és kitartod, ne ömöljön le róla az anyag, de két másodpercen belül azért képes legyen lecsöppenni magától is. A hátsó bőrredő elé odaérinted ezt a lecsöppenni készülő cseppet, az ecset szőre pedig 1-1,5 mm távolságban, enyhén dőlve a körömlemez fölött. Ahogy a csepp a körömhöz ér, elkezd lassan terülni. Mivel az ecset szőre az anyagban van továbbra is, lehetséges terelgetni. Egy hosszanti mozdulat lefelé, aztán jobbról egyet, balról egyet, köröméle, és kész. A pontos technika nekem durván 20 köröm kenése után sikerült. Csinálj próbakörmöket, tét nélkül, menni fog, biztos vagyok benne. Az Everglaze-től amúgy tartottam, pont emiatt a húsos állag miatt, de alaptalan volt a félelmem, a soknak tűnő mennyiség sem folyt be ezzel a módszerrel a körömsáncokba, és 15 perc alatt csontkeményre szikkadt, úgy, hogy nem volt feltűnő vastagsága.

  Bocsánat a túl részletes tanácsért, de érzem, hogy mennyire bosszús vagy a kenődés miatt, gondoltam, talán segít egy picit. Ha így se lesz jó, akkor nem tudom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tündér vagy! Köszönöm.
   Próbáltam, de így is keni a mintát...oldja a lakkot és most nem csíkban keni...hanem foltban :'D de nézek más fedőlakkot a célra mert az EG nálam ki kuka...

   Törlés
 4. Nem is rossz a tavalyi, ez is szép. A fedőlakkot én úgy viszem fel, hogy az ecset egyik felét húzom csak le, a másikon meg ott a töménytelen lakk, max. hagyom kicsit lefolyni róla, ha túl sok. Van vagy 15 fedőlakkom itthon, szóval Everglaze-t most nem fogok venni, nem ismerem, de ha neked keni, akkor lehet, más fog beválni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:) az szerintem borzadály :'D
   Úgy csinálom, ahogy írjátok. De nekem az EG oldja a lakkot. :( meg össze is húzza. Másnak nem...:D 2/2 meg tuti nem selejtes.

   Törlés
 5. Nagyon szép lett! Ezt a MoYou lemezt meg tuti beszerzem a jövő évi szezonra, nagyon cuki! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Amúgy cseles lemez, mert elég picik a minták. Hosszabb körömre nem is jók.

   Törlés
 6. Szerintem a tavalyi is nagyon szép lett és az idei is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Szilvi :) aranyosak vagytok, hogy azt mondjátok...de szerintem ocsmány:D azért remélem hogy látszódik egy év alatt némi fejlődés.

   Törlés
 7. Nagyon tetszik! Szerintem sokkal jobb így mint a zöld-arany párosítással.

  VálaszTörlés
 8. Nagyon csinos,nem is látszik,hogy elkenődött volna. :) Ha nem írod,észre sem lehet venni...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. Úgy éreztem korrektnek. De már amúgyis kiborulok a kenődéstől :'D

   Törlés
 9. Gyönyörű, sokat fejlődtél tavalyihoz képest, pedig nekem a tavalyi is szép, hozzá kell tennem még azt is, hogy én nekem az idei is nagyon tetszik, talán picit jobban mint a tavalyi, mert elegánsabb és jobb hogy csak a gyűrűs ujjon van minta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!nekem is jobban tetszik a zöld fehér verzió:)

   Törlés
 10. Gyönyörű lett a manikűröd, Eleni. *_*

  VálaszTörlés