Avon, Foot Works csokoládés és gránátalmás szett

A lábápolás minden évszakban fontos a számomra. Én télen sem kerülöm meg a dolgot. Hiába van zokni a lábamon a nap 24 órájában, de engem nyugtat a tudat, hogy ápoltak a lábaim. 
Míg nyáron a hűsítő termékeket részesítem előnyben, addig télen a fűszeresebb, nehezebb illatokat. 
Az Avon csokoládés és gránátalmás lábápolási szettje nem csak az ünnepekre hangol, hanem felkészíti lábunkat a nehéz bakancsok viselésére.


A szett három termékből áll, egy lábradírból, egy lábfürdetőből és végül egy hidratáló krémből. A csomagolásuk igazán télies ezzel a bogyószínnel, és fehér kombinációval. Dér csípte csipkebogyó jut róla az eszembe. A tubusokon a gránátalma és a csokoládé jól latható, valamint a termék fajták feliratai olvashatóak. 

LábfürdetőElsőként a lábfürdetőt szoktam használni. 3-4 liter vízhez 14 milliliternyi folyadékot ajánl a leírás. A fürdető színe rózsaszín, sűrű állagú. Én először forró vizet öntök egy lavorba, majd utána öntök a folyadékból. A vizet enyhén megszínezi, és pillanatok alatt gyümölcsös csokoládé illat lepi el a szoba azon szegletét, ahol éppen relaxálok. Nagyjából 20 percet szoktam áztatni a lábaimat. Miután jól kiázott felitatom róla a vizet, és vagy az Avon sarokreszelőjét, vagy a Scholl elektromos talpreszelőjét használom, hogy a keményebb bőrfelülettől megszabaduljak. Ezután pedig a lábradírral távolítom el a maradék bőrfelesleget.
A lábfürdető kiszelése 100 ml.

Lábradír


A lábradír állága sűrű, krémes. Az illata inkább csokoládéra hajaz, viszont érezni benne egy gyümölcsös felhangot, ami felfrissíti a csoki tömény illatát. A radírozó szemcsék kicsik, nem durvák, de egy borsónyi adagban nagyon sok megtalálható, ezért hatékonyak.
Egy-egy lábfejemre borsónyi radírt teszek, és alaposan bemasszírozom a bőrömbe. Pár percig erősen radírozok, majd visszateszem a lábamat a lavórba, és áztatom még egy kicsit. 
Kis idő elteltével a végső lépésként pedig hidratálom a lábaimat.
A radír kiszerelése 75 ml.

Hidratáló


A hidratáló állaga kissé vizes, rózsaszín színű. Száraz lábfejembe körkörös mozdulatokkal masszírozom a krémet. A talpamra is kenek belőle, ott azért már óvatosabban masszírozom, hiszen a talp egy nagyon érzékeny felület. Különösen ügyelek a könnyen kiszáradó sarkaimra. 
A krém illata ugyanolyan, mint a radírnak, inkább édes, de a gránátalmának köszönhetően frissítő hatása is van. 
A hidratáló hamar felszívódik, nem hagy ragacsos érzetet maga után, így szinte azonnal zoknit húzhatunk lábunkra. A szett használatától másnap is puha és selymes a lábam. 

Összességében egy remek szettel van dolgunk, amik segítenek ellazulni a karácsonyi forgatagban. Fél órán belül felmelengeti fáradt lábainak, hogy másnap újult erővel vehessük bele magunkat a hétköznapokba. 

Ti szeretitek a Foot Works termékcsaládot?

Nincsenek megjegyzések