Lakkhígítás | Orly Nail Lacquer Thinner

A lakk hígításról nem szokott szó esni a különböző platformokon, sajnos. Hökkentem már meg érdekes kijelentéseken, az egyik ilyen volt egy százezres követővel rendelkező youtuber lány közölte, hogy körömlakk lemosóval hígítja a lakkjait. Szerencsére a kommentelők között volt pár tájékozott lány, akik felvilágosították a videóst, hogy lemosóval mégsem kéne hígítani lakkot és ezzel rossz ötletet sem adni a követőinek. 
Azoknak akik szeretnek lakkozni, elkerülhetetlen a lakkok hígítása és tapasztalat alapján elmondhatom, hogy nagyon nem mindegy milyen hígítóval tesszük újra használhatóvá drága vagy olcsó lakkjainkat. A mai posztban az általam próbált legdrágább hígítóról lesz szó az Orly Nail Laquer Thinnerről.


Egy idő után elkerülhetetlen a lakkok hígítása, hiszen a hosszú hónapok vagy évek tárolása során gyakran besűrűsödnek, nagyjából kezelhetetlenné válnak. Erre találták ki a lakk hígítókat, egészen az olcsótól a drágább megoldásig. Használtam már a 200 forintos Kallos hígítót (a rózsaszínt, ami elég népszerű bloggerek körében) a Seche Vite híres-neves hígítóját végül, de nem utolsó sorban az Orly következett. 
Az ártól függetlenül is úgy tapasztaltam, hogy az Orly hígítója a jobb a fent említetteknél. A Kallosból és a SV-ből sokkal több cseppet kellett használnom ahhoz, hogy a lakkok újra régi fényükben tündököljenek. 
A thinner csomagolása már-már túl egyszerű, de a termék esetében nem is igényelek rá unikornisokat vagy rikító színeket. Az adagolás igen egyszerű, a csepegtető megoldással könnyen és pontosan tudjuk adagolni a hígítót. 
A kiszerelés 59 ml-es, ez a mennyiség nagyon sokáig lesz elegendő, mert valóban elég 1-2 csepp hígítót adagolni a besűrűsödött lakkunkhoz. Egy kis rázás és máris olyan a lakk, mint új korában, ráadásul tartósan. Hetek múlva is ugyanolyan jól használható a lakk, mint a közvetlen csepegtetés idején. A fent említett hígítóknál nem tapasztaltam ezt, ott általában a következő lakkozásnál újra kellett hígítanom, a már hígított lakkot (zárójelben megjegyezném, hogy az adott színt akár hónapokkal később kenem fel újra). 


Összességében a legjobb lakk hígítóm, hiszen kevés kell belőle, tartósan hígítja a lakkot és ezt minden károsítás nélkül teszi. Lehet használni holografikus lakkokhoz, nyomdalakkokhoz, krémlakkokhoz, vagyis bármilyen finisű lakkokhoz. 

Ha kerestek egy jó lakk hígítót, mert nektek is fontos a lakkok élettartamának növelése akkor az Orly Nail Lacquer Thinner termékét szívből tudom ajánlani. Én a Notino webshopjából vásároltam 2030 forintos áron. 

3 megjegyzés

 1. Szerintem azért nem olvasni lakkhígításról, mert sokan nem használnak el annyit a lakkjaikból, hogy hígítani kelljen őket. Legalábbis a fanatikus lakkimádók, akiknek több száz lakkja van. Nekem nincs sok lakkom, 120 körül van most az állomány, de az olcsóbb 4-500 Ft-osakat nem hígítom, kidobom, a drágákat meg gyakran használom, annyira nem sűrűsödnek be, ha mégis, na azokat az utolsó cseppig hígítani szoktam, mindig mást használok, Moyrát, Perfect Nailst, Seche Vite-et, na utóbbi tényleg eléggé pocsék volt az árához képest és a csepegtetős megoldás sem tetszett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nekem 120-nál több van, illetve ha nem szépek a körmeim akkor akár hónapokig nem lakkozok, mert csutka körmökre nem vagyok hajlandó 4000 forintos lakkot kenni. Tudom, érdekes elborulásaim vannak :D.
   Persze nem baj, de sokan acetonnal hígítanak és attól agyvérzést kapok, ha már 2 embernek tudtam ezzel újat mondani, akkor már boldog vagyok. :)

   Törlés
 2. Acetonnal, na azt honnan vették, elvileg azzal lemosni kell. Pedig szép a rövid festett köröm is, védve is van a lakk miatt. Hú, hát én mindenképpen festegetek, ha mással nem, színtelennel, vagy valami nude színnel, ha sérült a körmöm, nagyon megszoktam a lakkos körmöt, fura, ha nincs rajta semmi, olyan védtelen.

  VálaszTörlés