Újdonság a polcomon | Arcápolási rutin a dr. Konopka's termékeivel

A Dr. Konopka története az '30-as évek elejére nyúlik vissza, ahol megnyitotta gyógyszertárát Észtország fővárosában, Tallinnban. Dr. Konopka élete jelentős részét annak szentelte, hogy gyógynövényeket tanulmányozott és azok hatásait figyelte. 1932-ben történ a nagy áttörés, amikor feltalál egy sebgyógyító krémet, melyet a vásárlók Dr. Konopka csodakrémjének neveztek el. 1935-ben antibakteriális szappanja olyan sikereket ért el, hogy teherautóval kellett szállítania más városokba is. A '30-as évek végén megjelenik a doktor szépségápolási receptjeit tartalmazó könyve, amelyet saját költségén adott ki. Napjainkban az Eurobiolab vette szárnyai alá a márkát, modern technológiát ötvözve a Dr. Konopka receptúráival. 


A márka története azonnal megfogott és nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon milyen hatással lesznek rám a gyógynövények ereje. 

Egy mini arcápolási rutint sikerült kialakítanom a Konopka's kozmetikumokkal Ez a mini rutin egy arckrémből áll, amely első sorban érzékeny bőrűeknek való, egy mélytisztító arcradírból és egy könnyed szemkörnyékápolóból. 
Mielőtt belefolynék a termékek részletezésébe, muszáj megemlítenem ezt a szuper minimalista, ugyanakkor nívós csomagolást. Nagyon tetszenek a pasztell árnyaltok, az apró minták. Szuperül adja vissza a régi korok emlékét, modern kiszerelésben. 

Dr. Konopka's nyugtató hidratáló arckrém


A krém fehér színű, könnyed állagú, számomra illatmentes, ugyanakkor a parfüm az összetevők legutolsó helyén helyezkedik el, tehát van benne illatanyag. Az arckrém különlegessége, hogy 54. számú speciális bio gyógynövény-eszenciáját tartalmazza. Erre nem találtam információt, hogy mi lehet pontosan, de tartalmaz a termék még vitaminokat és angyalgyökér-kivonatot. 
A könnyed állagnak köszönhetően hamar beszívódik a bőrbe és azonnali hidratáltság érzését nyújtja. Sajnos valamelyik összetevőjére nem jól reagált a bőröm és egy hét rendszeres használat után itt-ott aknék jelentek meg. Emiatt abba kellett hagynom a krém használatát, de odaadtam édesanyámnak, hogy próbálja ki ő és ossza meg velem a tapasztaltait. Elmondás alapján a krém könnyen beszívódik, nem hagy maga után ragacsos utó érzetet, a bőrét hidratáltnak és kisimultnak érzi. Nagyjából egy hónap használat után sem tapasztalt semmilyen bőrirritációt. 
Tehát neki teljesen bevált, az ő bőre nyilván érettebb, mint az enyém. Úgyhogy az 50+-os korosztály számára ez a krém biztosan jó választás, illetve normál bőrű lányok tehetnek vele egy próbát. 


Dr. Konpoka's mélytisztító arcradír gyömbér és zsálya kivonattal

Kedvencek között már láthattátok ezt az arcradírt, ott említettem is, hogy hamarosan beszámolok arról, miért is szeretem ennyire. 
A kiszerelése viszonylag érdekes volt számomra, hiszen még nem használtam fémtubusos arcradírt. Könnyen lehet belőle adagolni a terméket, egyetlen bajom van vele, hogy csak fektetve tudom tárolni, így több helyet foglal el a polcon. A radír is az 54. számú bio gyógynövény-eszenciát tartalmazza, valamint gyömbér-és zsályakivonatot. 
A peeling színe természetes zöld, amely apró szemcséket tartalmaz. Ezek a szemcsék nagyon gyengéden radírozzák az arcbőrt, amit törölközés után felfrissültnek és puhának érzek. Tökéletesen tisztítja az arcbőrt és remekül előkészíti a bőrömet az arcmaszkok használatához. 
A kiszerelése 75 ml, ez a mennyiség sokáig lesz elegendő ugyanis heti egyszer használom és kevés kell belőle. Dr. Konopka's szemkörnyékápoló gél duzzadt szemekre


A szemkörnyékápolók használatát az utóbbi 1 évben vezettem be a napi rutinomba. Sajnos alvászavarban szenvedek, ennek nyomós oka van. Sajnos évek óta rendszertelenül alszom, ezért a szemem is az idők folyamán egyre érdekesebb formát vesz. Korábban nem volt jellemző, hogy karikás és beesett legyen, valamint megjelentek az apró szarkalábak is. Az is előfordul, hogy reggelenként kicsit meg van duzzadva. Szóval elkél egy kis extra ápolás, ami a szemkörnyékemet illeti. 
A Dr. Konopka's ápolója gélállagú, könnyen beszívódik. Az illata viszont bitang erős, eleinte féltem, hogy rosszul fog rá reagálni a szemem, de szerencsére eddig nem tapasztaltam negatív hatást. 
A gél pillanatok alatt beszívódik, kissé hűsít, ezáltal frissebbnek is érzem magam. A karikákat nem tünteti el, de valamennyit halványít rajta, a duzzanatot szépen leviszi. 
A termékben szintén az 54. számú gyógynövény-kivonat található. 


Összességében vegyes érzelmeim vannak a Konopka's kozmetikumokkal kapcsolatban, de ez nem zárja ki azt, hogy felfedezzem a márka portfólióját. Hiszen nem az arcápolási termékeken kívül találhatóak samponok, lábápolással kapcsolatos krémek, kézápolók és testápolók. 
Sajnos az arckrém nem vált be, de a radírt nagyon-nagyon megszerettem és a szemkörnyékápolóval is elégedett vagyok.

A Dr. Konopka's termékeket keressétek a DM polcain. További információt EZEN a linken találhattok, ahol látható, hogy online felületen hol vásárolhatóak meg a márka további kozmetikumai. 

Nincsenek megjegyzések