Izomlazítás Kneipp fürdősóval

Valami oknál fogva mindig elfelejtem pótolni az izomlazító fürdősókat vagy ezzel kapcsolatos koncentrátumokat. Izomlázam szerencsére nincsen többnyire, de annál többször fekszem el valamimet. Ilyenkor pedig jól esik egy kád forró vízben lazítani. A Kniepp termékei nem ismeretlenek számomra, legelőször egy Pixi-kiadásban találkoztam velük. A márka Németországból származik Sebastian Kneipp-nek köszönhetően, aki vízterápiájának segítségével kigyógyítottam magát a tuberkolózisból. Sebastian Kniepp egy német katolikus pap volt, aki a harmadik legismertebb személy lett a német császárságban. A márka 1891-ben jött létre, amikor elkezdték gyártani a pap receptjei alapján a termékeket. A Kniepp kozmetikumok 126 év elteltével még mindig kimagasló minőséget képviselnek.


Fürdőkristály ízület - és izomlazító


A fürdősó tartalmaz árnikát is, amelyről érdemes tudni, hogy a XVI. században kezdték el használni a gyógyászatban belső és külső betegségek kezelésére. Leggyakrabban zúzódásokra, véraláfutásokra, rándulások gyógyítására használják. Érdekesség, hogy sajnos Magyarországon kihalt ez a növény 1991-ben, hiába volt védett. 
Itthon is tartok árnika krémet, mert állandóan tele vagyok kék-zöld folttal, valamint valamelyik testrészem tuti be van dagadva. Most éppen a bokámat kezelem vele, ami már egy bő hónapja nagyobb a kelleténél, hétvégén például beleléptem egy gödörbe...nehogy véletlenül helyre jöjjön (irónia). Szóval amilyen két balkezes és lábas vagyok elkélnek itthon az ilyen csodaszerek. 

A Kneipp termékek csomagolása nagyon tetszik, színesek és emellett ízlésesek is. A fürdőkristályok kaphatók egy alkalomra való tasakokban is, vagy ilyen dobozos megoldásban. A kupakja egyben az adagolója is a terméknek. 
Az árnika kivonatának köszönhetően van ilyen szép sárga színe a fürdőkristálynak, valamint enyhe gyógynövényes illat érezhető. Egy kupaknyi sót szoktam tenni, egy teli kád vízhez. A fürdősó hamar elolvad és enyhén sárgára színezi a vizet. 
Nálam egy kádfürdőzés nagyjából egy óráig tart, de a leírás szerint, hogy hasson a termék minimum 25 percet kell lazítanunk. 
Valóban hatékony fürdőkozmetikumról van szó, hiszen már első használat után jelentősen javulni szokott az izomfájdalmam. Úgyhogy aki olyan kis szerencsétlen mint én, vagy rendszeresen edz, esetleg alapból izom vagy ízületi fájdalmai vannak bátran ajánlom ezt a fürdősót vagy árnika tartalmú krémeket.

A Kneipp Bath fürdősót megvásárolhatjátok a Notino webáruházban, valamint a Rossmannban is.

Nincsenek megjegyzések