Kihívás | 30 napon át 2,5-3 liter víz elfogyasztása

Mindig is gondban voltam a vízfogyasztással. Évekkel ezelőtt volt sajnos arra is példa, hogy egy pohár vizet ittam meg este, és csodálkoztam vajon mitől fáj a fejem. Mióta az edzés rendszeres része az életemnek, azóta próbálok a folyadékmennyiségre odafigyelni. Persze ez nem könnyű, mert így is van, hogy nem iszom meg a minimum 2 liter folyadékot. 
Mivel mindig is gondban voltam a víz fogyasztással ezért kapva kaptam a BWT által meghirdetett kihíváson. A kihívás lényege, hogy minden nap 2,5-3 liter vizet kell naponta meginni.Szerencsére nem csapvizet kell inni, hanem kaptunk egy BWT Magnesium Mineralizer kancsót. Ez a kancsó megszűri a csapvizet és magnéziumot adagol hozzá. A vizet egy kis szerkezet szűri meg, amelyet a kancsóba kell tenni, és ahogy átmegy rajta a víz, voilá! kész is a szűrt egészséges vizünk.
Pár héttel ezelőtt már laborvizsgálaton is megállapították, hogy nem iszom elég folyadékot, valamint a bőröm is vízhiánnyal küzd. Ráadásul itt a nyár, még több folyadékot kéne, hogy igyak. A kihívás mától indul, nagyon izgulok, hogy sikerül-e a minimum mennyiséget elfogyasztani. Kíváncsisággal tölt el, hogy milyen élettani hatásai lesznek a magnézummal dúsított víznek a szervezetemre, illetve hogy jobbak lesznek-e a laboreredményeim, valamint a bőröm állapota is javulni fog-e a 30 nap elmúltával.
Természetesen fogok jelentkezni Facebookon, valamint a 30 nap elteltével pedig egy poszt is fog születni a végeredményről.
Ha szeretnél részt venni a kihívásban EZEN a linken találhatsz számodra megfelelő színű kancsót, szűrővel. 

Ti, hogy álltok a folyadék pótlással? Napi hány liter vizet isztok meg?

7 megjegyzés

 1. Mik vannak, a vérképből látszik a vízhiány??
  Vízből kortyolgatni szoktam, melóban kb. egy másfél literes flakon víz fogyott el 3 nap alatt, hosszú kávét 3-at szoktam inni, de ebéd-vacsorához üdítőt. A két liter megvan, több nem hiszem. Leves is számít, az ételeknek is van víztartalma, szóval biztos megvan a kellő mennyiség. Ha előtted van a víz egész nap a gép mellett, szerintem úgy lehet legtöbb vizet elfogyasztani.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vizelet vizsgálat is volt a laborban, de nem akartam ezt így telibe írni :D Nem iszom eleget, ott kiderült.
   Igen, mindig igyekszem behozni egy pohár vizet legalább, de akkor sem :D. Úgyhogy ha már nagyon unom akkor teázom, vagy citromot teszek bele.

   Törlés
 2. Magyarországon kiváló minőségű csapvíz van, a vízszűrők reklámfogások, teljesen felesleges pénzkidobás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én hallottam már az ellenkezőjéről is, hogy nagyon sok a vegyszer és a hormon. Nem dolgozom ilyen helyen, nem tudom mi a teljes igazság.
   De ha ez valóban segít és tehetek valamit az egészségemért akkor, nekem megéri :). Köszi a kommentet.:)

   Törlés
  2. A kiválótól messze van az a csapvíz minőség. Maximum 1-1 terület az, ahol tényleg jó minőségű, de Bp-n, és egy-egy közeli településen a jótól is messze van az a minőség, nem hogy a kiválótól... :D

   Törlés
 3. Én nem iszok csapvizet, anno víztisztítós cégnél dolgoztam tudom mi "folyik" Mo-n, folytassam? :D
  Nagy vízivó lettem az elmúlt pár évben, 2,5liter egy nap simán megvan, van amikor többet is iszok, nyáron, de télen is. Ez csak megszokás kérdése, nem is kell feltétlen edzeni hozzá :)
  De sok sikert, kíváncsi leszek a végére :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na akkor csak van alapja annyi,hogy eléggé tele van nyomva a víz mindem lópikulával. Ha edz az ember nyilván extra fontos a vízfogyasztás, mivel nagy a vízveszteség. A sport mindig az életem része volt,mégha nem is mindig látszik:D szóval ha hatékonyan akarok működni nagyon kell a víz. De 29 év alatt nem tudtam megszokni. Majd most!:)

   Törlés