Avon: Matt hatás

Biztosan sokan tudjátok, hogy az Avon matt rúzsai ebben hónapban megjelentek a smink piacon. Korábbi posztban említettem, hogy elkezdtek érdekelni a rúzsok, így nagyon örültem a lehetőségnek mikor az Avon termékei közül kipróbálhattam  pár árnyalatot.

Név szerint: Peach Flatters, Vibrant Melon, Pure Pink
Azt is mindenki tudja, hogy az Avon katalógusokban a képek nem igazán szín hűek, úgyhogy van egy kis rizikó a vásárlás előtt. Mikor értesültem a matt újdonságokról, még nem voltak fent színminták, így a katalógusra hagyatkoztam.A csomagolásukról általánosan elmondható, hogy átlátszó tetővel bírnak, így láthatjuk kibontás nélkül is az árnyalatot, hiszen egy védőfólia öleli körbe a matt fekete tokot. A kupak könnyen levehető, és biztosan zár, habár csak úgy a táskába azért nem hajítanám be, de összességében tetszik a külső.A három rúzs állaga megegyezik, ahhoz képest, hogy matt a finis, felkenve krémes állagot érzek, aminek örülök, mert egyáltalán nem zavaró viselni. A krém jelleg miatt, viszont nem is szárít annyira, mint általában a matt rúzsok. Az illatuk nekem nagyon tetszik, enyhén citrusos, ami felkenve hamar elillan.

A rúzsok közül az egyik kedvencem a Peach Flatters, amint a neve is tükrözi barack színre kell számítani. Szerintem jól sikerült árnyalat, kellemes barackos, igazán természetes hatású. Ajakradírozás mindenképpen szükséges a rúzsozás előtt, mert az elhalt bőrt kiemelik. Pigmentáltságával meg vagyok elégedve, mert szuperül építhető, illetve pár húzással már intenzív színt kapunk.
Egyenletesen kopik, ebből kifolyólag nem marad meg a nap végéig, de olyan rúzsról még amúgy sem hallottam, ami lerobbanthatatlan az ajkakról.

Peach Flatters
A másik kedvencem a Pure Pink, aminek igazán természetes rózsás hatása van, így tavasz közeledtével érdemes lesz gyakran elővenni.
Szintén a krémes állaga miatt, jó érzés viselni, valamint a pigmentáltsága e rúzs esetében is kiemelkedő. A színt leszámítva ugyanolyan tapasztalataim vannak mint a Peach Flatters esetében.

Pure Pink
A Vibrant Melon-nal egy kicsit mellé lőttem, hiszen kép alapján ennél természetesebb színre számítottam. Állaga, és a többi tulajdonsága megegyezik a  már fent említett két rúzséval. A nevével azonos, hiszen igazán vibráló dinnye színű, amit jelen esetben a forró nyári napokon tudok elképzelni, egy tusvonallal. Élőben egyébként a pirosas árnyalata jobban érvényesül.

Vibrant Melon

Összességében, meg vagyok elégedve a matt rúzsokkal, hiszen pigmentáltak, építhetőek, az állaguk krémes, ami miatt kellemes őket viselni, és nem szárítja ki az ajkakat. Hátránynak a katalógus által mutatott képeket mondanám, hiszen sokszor nem felelnek meg a valóságnak.
Még egy nude árnyalatot fogok beszerezni, hiszen természetes ajakra valókból sosem elég.

Színminták balról jobbra: Vibrant Melon, Peach Flatters, Pure Pink

A matt rúzsokat keresd a katalógusban, tanácsadónőnél. Valamint online: https://avononline.avon.hu/

Ti próbáltátok az Avon matt rúzsait?

8 megjegyzés

 1. Mindegyik gyönyörű, de nekem a Pure Pink tetszik legjobban. :)

  VálaszTörlés
 2. Az utolsó eléggé szemkiverős, nem tetszik, a másik kettő meg rajtam nem is látszana, vagy úgy néznék ki, mint akinek nincsen szája. Pirosat szoktam venni. Valahogy sosem jut eszembe Avon rúzst venni, kell élőben is látnom a színt, mindig a szokásos spirál-kézkrém-hővédő spray, amit rendelek, nagyon nem lepődik meg a tanácsadónőm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is nagyon élénk. Nekem a piros rúzsok nem állnak jól, legalábbis olyat még nem találtam ami nem lett volna idegen az arcomtól.
   Pedig jók az Avon rúzsok, szerintem érdemes neten színmintákat keresni :)

   Törlés
 3. Hümm hümm, a peach flatters egyre jobban izgat... Mega v. melon is. Úristen, nagyon eltalálták ezeket a rúzsokat. Valaki akar cserélni valamit egy posh petal-ra? nekem borzasztóan áll... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is jól sikerültek :) Remélem ír neked valaki a csere miatt ^^

   Törlés
 4. Nos, engem most pont a Vibrant melon lenne a színem! :) Mióta kijöttek gondolkozom, hogy vegyek e pár árnyalatot. Igazából van pár Avon rúzsom és a legtöbbel meg is vagyok elégedve, szóval nem is nagyon értem saját magamat, hogy most miért nem vagyok képes leadni egy rendelést. Mindenesetre neked szerintem valóban a visszafogottabb árnyalatok passzolnak jobban, abból is inkább a Pure pink :)

  VálaszTörlés