Tetesept Légúttisztító fürdősó, és fürdőkoncentrátum

A fürdősókat először Kaminál láttam, én meg már elfelejtettem milyen jó is fürdősókat használni, így újra körbe néztem milyen fajta, és márkájú termékeket kapni. Eleinte csak lazítás képpen használgattam a sókat, majd célirányosan kerestem olyat, ami tud segíteni a jelenleg zajló "betegségemen".
Nem, nem vagyok náthás, sőt évek óta nem voltam beteg, legalábbis olyannal, ami orrfolyással lázzal, meg egyéb kórsággal jár.Karácsony előtt egy héttel viszont újra kiújult az asztmám, ami krákogással és nehéz légzéssel jár. Ebben az volt a "vicces", hogy előtte pár nappal voltam allergia kontrollon (csúnya voltam, mert több mint egy éve nem jártam már a rendelőbe, a gyógyszerek elfogytak, így kénytelen voltam kivárni a sort), és akkor tökéletes volt a légzésfunkcióm, valamint a doktornő sem hallott semmit a tüdőmben.
Igazán "kellemes" volt végig szenvedni a karácsonyt, voltak napok mikor jól viseltem ezt a "fullasztó" állapotot, volt már mikor kínomban sírtam, mert egyszerűen nem értem, miért kell velem állandóan történni valami bajnak. Egyébként ezzel a "rohammal" nagyjából két éve kezeltek, akkor is hónapok alatt múlt el, tüdőspray és sóterápia mellett. Először akkor jelentkezett ez a panasz, miután meghalt a tengerimalacom.
Szóval az történt, hogy eltűnt az utolsó cicám (ami egyébként a szomszédé, csak nem foglalkozott szerencsétlen állattal), aki már 5-6 éve élt a házban. Mi etettük, meg játszottunk vele, illetve beengedtük a konyhába (persze néha beslisszolt szobákba is :)), Nagyon szerettem azt a cicát, kicsit magának való volt, de tudom hogy szeretett minket. Olyan kedves tudott lenni, főleg mikor produkálta magát, meg dörzsölődött, és kerregett. Igen, dorombolni nem tudott, vagyis elég furcsán. Mikor sírtam, vagy rossz kedvem volt mindig odajött megvigasztalni. 
Szóval eltűnt a macska, és rá másfél-két héttel jelentkeztek ezek a krákogós, nehéz légzéses tünetek. Tüdősparyt kiváltottuk, és elkezdtem újra használni. Mikor először kezeltek ezzel a nehéz légzéses dologgal, akkor a tengerimalacom halt meg - mint már említettem-, úgyhogy idővel rájöttem az összefüggésre, hogy túl sok volt, hogy elvesztettem Aramiszt is. Mivel nem sok jó dolog történik az életemben, az kis állat nyújtott nekem vigaszt ezekben a nehéz időkben.
Szóval karácsony óta, hol jobb hol rosszabb ez az asztmás állapot. Az orvos is mondta, hogy ezek a hörgőgörcsök (ez a hivatalos neve), stressz hatására jön elő. 
Szóval igazából nem tudok vele mit csinálni, igyekszem nyugodt maradni, de valamikor teljesen kiborulok tőle. Van elég más bajom is, nem hiányzik ez a tüdő baj még a nyakamra.
Egyik este teljesen kiborultam, hogy nem igaz, hogy nem lehet ezzel mit kezdeni, és nem hiszem el, hogy semmi sem hat. Ekkor találtam rá a Take Me Shop oldalára, ahol Tetesept terméket is forgalmaznak. A leírás alapján megrendeltem a fűrdősó, és a fürdőkoncentrátum készítményeket, hátha végre fellélegezhetek.

Először a fürdősót próbáltam ki. Elég nagy kiszerelésben kapható a közel 1 kilójával. Az óriás tégelyt színes és fehér papír borítja, ahol jól olvasható a használati utasítás. A kupakot könnyű letekerni, és biztonságosan zár.


A fürdősó színe mókás, maga a neon zöld mivoltjával. Egy kupaknyi só kell egy kádnyi vízhez. A vizet enyhén megszínezi. 15-20 percet kell benne relaxálni.
Szerencsére szeretek a kádban időzni, így kíváncsian vártam mit tud ez a fürdősó. 
Csupa olyan dolgot tartalmaz, ami segíti a légutak tisztulását, valamint a hörgők megnyugtatását. Tartalmaz zsályát, köményt, mentolt, valamint eukaliptuszt.
Inkább az eukaliptusz érződik ki a vízből. Az illatok, és a fürdősó hatása segítségével tökéletesen ellazultam, majd mélyeket lélegeztem az eukaliptuszos-mentolos gőzből. 
Miután letelt az idő egész jól éreztem magam, mivel nyugodtam voltam, és már nem kétségbeesett a légzésemen is éreztem, hogy könnyebb. A folyamatos torok kaparó/nyomás érzés engedett. Nem múlt el 100%-osan, de mindenképp javult a helyzet.


Nem bíztam a véletlenre, rendeltem egy fürdőkoncentrátumot is, ami annyiban különbözik a sótól (állagán kívül), hogy elvileg a bőrt is hidratálja.
A koncentrátum egy dobozban kapott helyett. Nagyon tetszik a színvilág, valamint a virág is tetszik rajta. A koncentrátum egy vastagfalú üvegben érkezik 125 ml-es kiszerelésben.


Egy-két kupaknyi koncentrátumot érdemes forró vízbe önteni, kád nagyságtól függően. Ennek az illata már intenzívebb, mint a sónak. Az eukaliptusz mellett, erősen jelen van a mentol is. 
Mikor használatba vettem, ismét eljött egy ilyen hörgőgörcs roham (nehogy már azt higgyem végre meggyógyultam). A vizet megszínezi, de nem marad nyoma a kádon.
Szintén igyekeztem ellazulni, és mélyeket lélegezni a gyógyító párából. Miután letelt a idő, ami szintén 15-20 percet jelent, reménykedtem a jelentős változásban. Sajnos nem azt a hatást értem el vele, mint vártam. A só esetében sokkal jobban éreztem magam, mint a koncentrátum használata után. Elvileg hidratálni kéne a bőrt, ellenben szerintem nem tette, de egyáltalán nem szárít. 
Természetesen jól esett vele a fürdés, és valamivel tisztábban éreztem a légzésemet.

Igazából jó termékeknek gondolom őket, és jó, ha van otthon mert szerintem megfázás esetén biztosan jobban kifejtik a hatásukat. Nyilván az asztma/allergia más eredetű betegség (igen tudom, szorosan összefügg a stresszel és a lelkiállapottal, 12 éves koromban kezdődött ez az allergia mizéria), de úgy gondolom az ilyen jellegű "betegeknek" is segítség lehet, mint ami nekem is van.

A fürdőkoncentrátum EZEN a linken található, 1999 forintos áron, a fürdősó pedig EZEN a linken, most akciós, 1899 forintos áron.

Ti próbáltátok már a Tetesept termékeit? 

2 megjegyzés

 1. Haha, csak rátérítettelek a fürdősók útjára :P Ezt a fajtát imádom, még télen is elüldögélek benne :D Eukaliptuszos habfürdővel még durvább :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Tegnap is ki kellett hevernem az izomlázat, egy jó kis fürdősóval :D
   Bőven tél volt míg használtam, nekem abszolút nem nyári illat, inkább gyógy illata van :D

   Törlés