A tökéletes szájápolás: Curaprox

Sokszor ábrándozom, arról bárcsak olyan fogsorom lehetne, mint a cápáknak, ami kiesik nekik, az visszanő. Az emberi fogsor sajnos nem ilyen, és az ételek/italok okozta károkat a szájban nehéz kordában tartani. Kisgyermek korban fontos, hogy megtanítsuk a helyes fogmosási technikákat, és megfelelő termékeket adjunk a gyermekek kezébe.Nem szépítem, a családom nagyon rossz fogazattal rendelkezik. Sajnos az én fogam is hajlamos szuvasodni, de szerencsére nagyon apró lukak szoktak ezek lenni, amihez érzéstelenítőt sem kérek. A legnagyobb gond a fogaimmal jelenleg, hogy az egyikre koronát kéne csináltatni. Én nagyon félek a fogorvostól, bevallom sokáig tart mire összeszedem magam, hogy elmenjek. Tudom, hogy a nem időben történő kezelésnek milyen következményei vannak. Ezért is, igyekszem a szájápolási rutinomat tökéletesíteni. Ebben a Curaprox van segítségemre. Jelenleg a limitált kiadású CS 5460 ultra soft Black Edition fogkefét használom.
A CS 5460 ultra soft fogkefékre jellemző, hogy különösen puha a sörtéjük, mégis hatékonyan tisztít. Az érzékeny ínnyel is kíméletesen bánik az 5460 szálból álló fej.


Nagyjából egy éve már, hogy Curaprox fogkefét használok. Teljesen meg vagyok velük elégedve, mert tökéletesen tisztítják a fogaimat, illetve az ínyemhez is kíméletesek. Nagyjából 8 éve szenvedek a bölcsesség fogaimmal. Pár hónapja az alsó kettő döntött úgy, hogy akkor márpedig ők kinőnek x év alatt. Emiatt folyamatosan gyulladt az ínyem, sokszor vérzik. Mióta a Curaprox fogkeféit használom a vérzés is csillapodott. 


Curaprox enzycal fogkrém termékleírása:
"A Curaprox Enzycal egy enzimes, SLS-mentes fogkrém, amely támogatja a nyál természetes védelmi funkcióját. Enyhe ízesítésű, fogszuvasodás elleni készítmény, amely enzimek és aktív fluorid segítségével támogatja a száj természetes védelmi rendszerét. Ezen anyagok biztosítják a fogfelszín szuvasodás elleni védelmét. Nátrium fluoridot tartalmaz."

Először szokatlan volt, hogy nem habzik a fogkrém, de örömmel nyugtáztam, hogy habzás nélkül is tiszták a fogaim. Sőt, úgy vettem észre, hogy sokkal jobban leviszi a lepedéket, mint más fogkrémek. Az íze enyhén mentholos, ami ad egy alap frissesség érzést a szájnak, de nem tart sokáig.

Curaprox enzycal zero termékleírás:
"Az ENZYCAL zero fogkrém kiegyensúlyozott enzimes összetételének köszönhetően támogatja a nyál természetes, plakkellenes, védő hatását, segít megelőzni az aftát és a szájszárazságot. Homeopátiás kezelés részeként használható. Fluoridmentes fogkrém."

Ezt a fogkrémet korábban már használtam, meg voltam vele elégedve, így örültem az újabb mintának. A hatása ugyanaz, mint a fent említett fogkrémnek. Ennek egyáltalán nincsen íze, de ez engem nem zavar. Annyiban jobb, hogy utána bármit lehet enni és inni, mert nem marad keserű utóíz a szájban a mentol miatt.Black Is White fogkefe termékleírása:
"Mi késztethet egy, az egészséges szájhigiénia iránt elkötelezett márkát arra, hogy fehérítő hatású fogkrémet készítsen? A svájci Curaprox az aktív szenet választotta hatóanyagként ehhez a gyengéd fehérítő hatású fogkréméhez. Ez a fekete összetevő az, amiről a termék a nevét kapta: “Black Is White”, vagyis Fekete az új Fehér. Az aktív szén anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy koptatná a fogzománcot és semmilyen kémiai fehérítő anyagot nem tartalmaz. Ehelyett, magába szívja az elszíneződést okozó részecskéket, és finoman eltünteti azokat. Különösen a tea, kávé, nikotin és vörösbor okozta elszíneződéseket."

Erre a termékre voltam a legkíváncsibb, hiszen alapjáraton a fogaim színe sárgásabb árnyalatúak. Ennek valahol örülök, mert a fogorvosom szerint, az ilyen színű fogak jó minőségűek. Másfél éve leszoktam a dohányzásról, és a kávézásról. A felsoroltak közül csak teázni szoktam, de azt is módjával. Kicsivel több, mint egy hete használom ezt a mintát, de csak nagyon enyhe fehérítő hatást véltem eddig benne felfedezni. Igazából nem is vártam tőle csodát, hiszen vegyszerek nélkül fehérít, emiatt biztosan hosszabb a folyamat. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez a kis minta elég lesz ahhoz, hogy kiderüljön egy hónap alatt mennyit fehérednek a fogaim. A színe tényleg fekete, nagyon mókás vele fogat mosni. Az íze igen kellemes, viszonylag sokáig érződik a szájban. A lepedéket pedig maradéktalanul távolítja el, valamint az ínyemhez is kíméletes.

Összességében a Curaprox az egyik leghatékonyabb szájápolási márka, amit eddig próbáltam. Hosszútávú hatásai később derülnek ki, persze az évek alatt. Folytatása várható a posztnak, hiszen még több fantasztikus Curaprox termékkel ismerkedhettem meg, ami szintén a napi rutinomba tartozik.

Ti szeretitek a Curaprox termékeit? 

4 megjegyzés

 1. Erre a feketére nagyon kíváncsi vagyok, fizetés után megveszem ha nem méregdrága! Lehet akkor is, ha drága, mert az elszíneződést kíméletesen a fogorvos sem tudja leszedni.
  Fogkefém van ettől a márkától, ami nagyon szembetűnő a puhaság mellett, hogy tartós! Ki szoktam egy hónap alatt végezni egy soft fogkefét, de ezt már 2. hónapja használom és a sörték nem ferdék, úgyhogy kiszolgál 3 hónapig tuti, már megvettem az utánpótlást :)
  Sajnos nekem is elég ronda fogaim vannak, szüleimnek ennyi idősen már koronái voltak, szóval azért a fogápolás segít valamennyire. Nekem a zománckopás, ami a legnagyobb bajom, erre használom az Elmexet, ill. évente elmegyek fogkövet leszedetni, akkor van kontroll. A bölcsességfogam 14! éve nő, most leszek 36 éves és még mindig nem nőtt ki teljesen, szerintem nem fér ki. A felsők ki sem nőttek, nincsen csíra, legalább azzal nem szenvedek. Ezt jobb lett volna kiműttetni, de már mindegy, csak attól félek, mire kinő, szuvas lesz. Enyém nem gyulladt, amikor gyulladt volt az ínyem terhesség alatt, Lacalut aktív fogkrémet használtam, pár nap alatt rendberakta.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos kevés embert ismerek, akinek jó minőségű foga van. De ehhez tuti a táplálkozás is hozzájárul. Plusz genetika.
   Alig ismerek olyat a korosztályomból akinek meg van az összes foga.
   Nekem a felső egyik nőtt ki teljesen, a másik 80%-ban, a két alsó meg folyamatosan fel van dagadva, és csupa seb a szám. Kiférnek szerencsére csak lassan. Szerintem nekem is 36 évesen még mindig nőni fog. Elmex szerintem nem rossz :)

   Törlés
 2. Én is 5460-as fogkefét használok. Nekem nagyon fura volt, hogy ennyire puhák a sörték, de aztán megszoktam. Különösen jól esik a használata most, hogy érzékenyebbek a fogaim, bár azért az Oral-B elektromos fogkefémet nem übereli. Az Enzycal Zero fogkrém nekem nem jött be, nem érzem úgy, hogy hatékonyan tisztítana...:(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Elektromos fogkefém nem volt, így viszonyítási alapom sincsen. Nekem is fura volt a sörte eleinte.

   Törlés