Teszt | Veet Wax Strips

Szerintem bajuszproblémákról nem sok blogon olvasni, és talán még a legközelebbi barátnőinkkel sem beszélünk róla. Pedig bármelyik drogériába betérünk vagy körbenézünk online webshopokban rengeteg márkával és lehetőséggel találjuk szembe magunkat. Legutóbb a Notino webshopjáról rendeltem bajuszgyantát, a számomra megbízható Veet márkától. 


A Veettől már számtalan szőrtelenítő készítményt használtam, de nem emlékszem, hogy valaha próbáltam volna a „bajszomra”. A korábbi márkákkal az volt a problémám, hogy alig tudták kitépni a szám feletti pihéket, ha igen akkor vérzés árán, amely után napokig sebes volt a gyantázott terület. Nem volt szép látvány, és szerintem mindenki tudta, hogy éppen gyantáztam. Emiatt döntöttem úgy, hogy ezúttal inkább veszek egy drágább árkategóriás gyantát, csak ne keljen napokig sebes arccal mászkálnom. Ma már mindenféle terméket találhatunk, szóval nem volt egyszerű a döntés, végül a Veet Easy-Gel gyantacsíkokra esett a választásom, mert a leírás szerint ez való érzékeny bőrre. A dobozban 40 db gyantacsík található, valamint 4 db olajjal átitatott ápolókendő.
Pontosan nem tudnám megmondani hány hetente használom, de egy hónapon túl az biztos, szóval előre elárulom, hogy valóban maradéktalanul el lehet vele távolítani a nem kívánt pihéket és szőrszálakat. Bajusznak nem nevezném az ajkam felett lévő pihéket, amelyek szőkék, de ettől függetlenül zavar, hogy van ott valami. Nekem erre a „szőrzetre” bőven elég egy ilyen gyantacsík pár. Két-három húzásból már tükörsima felületet tudok elérni az ajkaim felett. Nem kell felmelegíteni, szóval nincsen külön macera a használatával. Kellemetlennek kellemetlen, de fájdalmasnak egyáltalán nem mondanám, és már egy ideje szőrtelenítem ezt a területet, szóval hozzászoktam ehhez az érzéshez. Miután végeztem a hozzátartozó ápolóolajokkal átitatott kendővel törlöm le a gyantázott részt, amely a ragacsos érzettől is megszabadít, emellett ápolj a kipirosodott és kezelt területet. Ami a legnagyobb meglepetést okozta, hogy alig egy órán belül nem látszott a gyantázás nyoma, nem volt piros és még érzékenynek sem mondanám. 


Összességében nagyon örülök, hogy beruháztam a Veet szőrtelenítő csíkokra, mert amellett, hogy maradéktalanul eltávolítja az ajkam fölötti kis pihéket, akár egy órán belül bárhová el tudok indulni, anélkül, hogy bárki látná nemrég szőrtelenítettem. A gyantát könnyű felhelyezni és lerántani. Szerintem függ a fájdalomküszöbtől is, de számomra egyáltalán nem fájdalmas a procedúra. A benne található kendők tökéletesen ápolnak, valamint egy-egy tasak több alkalomra is elegendő. 

Nincsenek megjegyzések