A tökéletes szájápolás II. rész: Curaprox

Korábban már volt szó a Curaprox termékekről, amit EZEN a linken olvashattatok. Folytatom tovább a termékek bemutatását, hiszen a szájápolás nem áll meg fogkefe és fogkrém használata után sem.
A mai posztban speciális kefékről is olvashattok.

Elég szorosan vannak egymás mellett fogaim, így a fogkefe mellett muszáj kiegészítő terméket is használnom. Mivel a fogpiszkáló nem szokott segíteni, ezért évek óta fogselymet használok, a fogam közti lepedék/maradék eltávolítására. Elég macerás a fogselyem használata számomra, és sokszor vérzett is az ínyem tőle, de nyilván valahogy tisztítani kell a fogközöket is.
A Curaproxnak erre is van egy szuper megoldása, mégpedig a CPS Prime 06 fogköztiszító keféje. Ez az egyik kedvencem.


Termékleírás:

"A sikeres fogköztisztítás kulcsa a fogak közötti réseket pontosan kitöltő, finom drótból készült CURAPROX CPS “prime” kefe. Ezek a rendkívül finom, de ugyanakkor erős fogköztisztító kefék szinte minden interdentális résbe beférnek."

Pár centis keféről van szó, mégis kézben tökéletesen elfér. A kefe részét kell óvatosan a fogak közötti résbe helyezni, és oda-vissza mozdulatokat tenni, hogy tökéletesen ki tudja tisztítani az adott területet. A legapróbb résbe is gond nélkül befér, és maradéktalanul távolítja el a lepedéket. Emellett semmilyen kárt nem okoz, a fej pedig könnyen hajlik. Vízzel kell kiöblíteni, majd a zárókupakjába visszahelyezni.

A másik kedvenc termékem, ez a furcsa kinézetű kefe. A Curaprox CS 1006-os egycsomós keféi a még alaposabb tisztítás érdekében érdemes használni.


Termékleírás:

"Curaprox egycsomós fogkefe, 6-mm hosszú szálakkal, ideális az egyedülálló fogak és az ínyszél tisztításához."

Az ínyszéleket a legnehezebb tisztítani, az alapos fogmosás sem feltétlen elég a teljes lepedék eltávolításhoz. Az egycsomós kefét heti egyszer-kétszer szoktam használni. főleg akkor, ha úgy érzem nem simák a fogaim. Érdemes ráérős napon használni ezt a kefét, hiszen pár percet igénybe vesz a használata. Egyesével szoktam alaposan ezzel a kefével áttisztítani a fogaimat. Az ínnyel kíméletes, semmilyen vérző, vagy gyulladásos problémát nem okozott a használata. A lepedéket maradéktalanul eltávolítja.

További információk:

www.tokeletesszajapolas.hu
Facebook: Curaprox

Ti milyen kiegészítő termékeket használtok az egészséges fogért?


6 megjegyzés

 1. Szájvíz, fogselyem. Sok márkának van fogköztisztító keféje, de egysörtés kivitellel még nem találkoztam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem találkoztam még fogköztisztító kefével korábban. Nekem abszolút meglepetés volt.

   Törlés
 2. Fogkőtisztító kefét sűrűn használom.Szájvizet nem,nekem jobban bevált a só/víz kombó,anno még a fogdokim ajánlotta :)

  VálaszTörlés
 3. Én is gondolkozok egy ideje egy fogápolós bejegyzésen, még meglátom megírom-e. Elég problémás a fogsorom úgyhogy karácsonyra kaptam anyukáméktól egy teljes fogápolási szettet. A sima fogkefémet lecseréltem elektromosra, fogselyem, szájvíz, és ilyen mini üvegmosó is volt a csomiba : D Régóta szemeztem ezzel a kis szerkentyűvel mivel nem is rettentő közel vannak egymáshoz a fogaim. Viszont nekem nemigazán vált be, konkrétan a legtöbb fogam közé be se megy, semennyire. Ahova bemegy ott vagy lyuk van (egyelőre) vagy a doki olyan nagy rést hagyott a fogaim között a tömés után, hogy simán befér, viszont az egy kínszevedés. Mert oda a kaja is előszeretettel ragad be, de olyan fél csirkecomb mennyiségű, ami aztán nyomja szét a fogsorom, fáj tőle az ínyem és hiába tisztítom ki ezzel továbbra is fáj a terület. Nem egyszerű sajnos...
  Egy ilyen egy csomós kefét szerintem még be fogok szerezni : )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én kíváncsi lennék a bejegyzésre.
   Amúgy nekem is ez van, luk nélkül mondjuk...egyelőre:'D de nekem is irtóra tolusja feszíteni a fogsorom :(

   Törlés