Fytofontana Stem Pure Eye - őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó

A Fytofontanával egy korább Pixiboxban találkoztam. Egy CC krémet rejtett a doboz, habár az én bőrtípusomnak nem volt megfelelő, de kipróbálás után felkeltette az érdeklődésem a márka.

A Fytofontana őssejtes termékeivel a kozmetikumok tudományos csúcsát képviselik. 
Dr. Fiker több évtizednyi kutatómunkájának, valamint a legmodernebb összetevők magas hatóanyag-tartalmának és azok egyedülálló kombinációjának köszönhetően méltán érdemelte ki a cosmeceutical minősítést, mely a bőrápoló termékek legmagasabb kategóriája.


Amikor lehetőségem adódott tesztelni pár terméket, elsőként a sminklemosóra esett a választásom, hiszen a termékleírás igazán meggyőző:
"Tekintettel arra, hogy bőrünk a szem környékén roppant vékony és sérülékeny, az öregedés első jelei itt látszanak meg legkorábban, ezért ápolására különös gondot kell fordítani. A Fytofontana Stem Cells Pure Eye szemfestéklemosó az alapos sminkeltávolításhoz két fázist tartalmaz. Innovatív formulájának köszönhetően gyengéden és hatékonyan tisztítja a szemkontúrt, miközben értékes hatóanyagaival ápolja és megújítja azt. A készítmény alkohol – és szappanmentes, anélkül távolítja el a szemfestéket, hogy a bőrt túlzottan kiszárítaná. Mivel a szemkörnyéki bőr korán ráncosodik, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sminkeltávolítás kíméletes és hatékony legyen, így megakadályozhatjuk az újabb ráncok megjelenését és a bőr rugalmasságának elvesztését. A folyamatos szemmozgások következtében kialakult ráncok csökkentésére a készítmény az őssejtes hatóanyagokon túl kombinálva van ránctalanító hatással bíró peptidekkel. Ezek a peptidek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat, mérsékelik a mimikai izmok összehúzódását, 
ezáltal csökkentik a szemkörnyéki ráncokat." 
A csomagolása is maga a luxus, a doboza is jó minőségű papírból készül. A fekete - arany kombináció pedig magával ragadja az embert. A külső mellett a belbecs is igazán hozza a színvonalat, hiszen a sminklemosó is luxus érzetet ad.
Az üvegen érezni lehet, hogy masszív, illetve ezeknek a füstös üvegeknek mind van egy érdekes tapintása. Az adagolója is eltér a megszokottól, hiszen inkább kézmosók adagolójára emlékeztet. Nem igazán találkoztam még ilyen kialakítású termékkel, de határozottan kényelmesebb ezt a fajtát használni, mint a döntögetős, vagy spriccelős társaikat.
Tavasszal töltöm a 28. életévemet, ezért már ideje ránctalanító termékeket használom, hiszen megelőzni szeretném a ráncokat, nem pedig akkor kezelni amikor már vannak. A sminklemosó a tisztítás mellett segít megelőzni a ráncok kialakulását, illetve enyhíteni a már meglévőket.
A komplett sminkem korrektorból, púderből, háromféle színű szemsminkből, spirálból, szemöldökporból, és pirosítóból áll. Három vattakorong elég az egész smink eltávolítására. Egy-egy vattakorongra nagyjából 5-6 pumpálásnyi lemosót teszek, majd alaposan áttörlöm vele az arcomat. A szemsmink lemosásánál, pár másodpercre ott tartom a lemosóval átitatott korongot, hogy oldja a sminket.
Nagyon szépen leszed mindent, kivéve a tust, azzal szoktam egy kicsit küzdeni mire teljesen lejön.
Miután megtisztítottam az arcomat, hideg vízzel még megmosom. Törölközés után pedig pihe-puha bőr fogad.
A biztonság kedvéért egy kis micellás oldattal is át szoktam törölni az arcomat, de semmilyen smink maradvány nem köszön vissza a vattakorongról.

Összességében a sminklemosók koronázatlan királynője a Stem Pure Eye. Tökéletesen eltávolítja a sminket, emellett hidratál is, és segít megelőzni a ráncokat, valamint használata után egységes az arcszínem.

A Fytofontana weboldala: http://www.fiatalodj.hu/

Ti próbáltátok már a Fytofontana termékeit?


Nincsenek megjegyzések