Botanicus: Hűvös agyagaszappan

A Botanicus márkáról már volt szó korábban a blogon, interjút olvashattatok ITT Sótonyi Ágnessel. Az üzletet is szemügyre vettem, ahol még közelebb megismerkedhettem a márkával.
Látogatásom alkalmával kaptam két terméket is, az egyik a címben szereplő Hűvös agyag szappan volt, mely a statisztikák szerint a Botanicusnak egyik legkeresettebb terméke.

Az interjúban minden fontosabb információt elolvashattok a márkáról, ezért bele is vágnék a dolgok közepébe.


A szappant papír borításban kaptam, rajta a szükséges információkkal, valamint át volt kötve egy kis szalma jellegű szalaggal, ami megadta az egésznek a természetből jövő mivoltát.
A szappan nagyjából 125 grammos. A színe barna, és apró szemcsék találhatóak benne.


A használatával nem akadtak problémáim, könnyen elfér a tenyérben, és az oldala sem vág.
Kellő habot tudunk vele képezni, ami krémesnek hat, viszont eléggé szárítja a bőrt. Miután lemostam vízzel a habot, éreztem az a húzó, feszítő érzést. Nem volt kellemes érzés, mindenképpen kell utána a hidratálás. 
Az illata szerintem kellemes, friss agyag illata van, ami a bőrön nem marad meg sokáig.
Napi használatra egyáltalán nem javaslom a szárító hatása miatt, viszont a problémás bőrrel tényleg csodát tesz. Párom háta hajlamos kipirosodásra, bőrirritációra. Egyik este megmostam ezzel a szappannal a hátát, és törölközés után már látszott az eredmény, szinte teljesen levitte a bőr pirosságát. 
Mikor pattanásosabb a bőröm, akkor szoktam az arcomra használni a szappant, és ott is nagyon szépen leviszi a gyulladást. Természetesen utána alaposan hidratálom az arcomat.

Összességében ezt a szappant, tényleg csak azok használják akiknek problémás a bőrük. Szerintem a normál, vagy száraz bőrt biztosan túl szárítaná. Pattanásokra/gyulladásokra viszont kiváló ez a szappan.

Megrendelhetitek: EZEN a linken 1990.- áron.

Ti próbáltátok már a Botanicus termékeit? 

6 megjegyzés

 1. Nem ismerem a Botanicus termékeit, jó lehet ez az agyagos szappan :)

  VálaszTörlés
 2. De jó, már megint egy újdonságot találok nálad, imádom a blogod!:) Mondjuk ezt a szappant lehet hogy nem próbálom ki, valószínű nem az én bőrömre való, de szétnézek a Botanicus termékek között.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is a tiéd ^_^ nagyon nagyon sok szuper termékük van. Nekem is van listám mit próbálnék még ki :)

   Törlés
 3. Na ezt a boltot és ezt a szappant szemügyre kell vennem, ha oda jutok

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenképp ^_^ nem tudom hol lesz az új hely, mert jelenleg megszűnt a bolt. :(

   Törlés