Schüssler szappan pattanásos bőrre, és Nr. 9 -es arckrém, teszt

Bevezetés a Schüssler Natúrkozmetikumok világába:

Dr. Schüssler munkásságára nagy hatással volt prof. Rudolf Virchow (1821-1902) a sejtkórtan atyjának tudományos áttörést eredményező megállapítása, miszerint az minden életfolyamat a szövetekhez kötötten, a sejtállományban játszódnak le, amely nézet a mai napig meghatározó az orvostudományban. Virchow Sejtkórtan c. könyve Schüssler értelmezésében rávilagított arra, hogy minden a szervekben és szövetekben bekövetkezett elváltozás oka a sejtek ingerelhetőségében keresendő.


A felismerés, hogy a sejtek tevékenysége a szervetlen sók mennyiségétől függ, Schüssler számára következetes lépést jelentett biokémiai terápiájának további bővítésére. A terápia maga nem egyszerű hiánypótlás, hanem ingerterápiaként működik, így „az életfolyamatok megzavart kémiai működésit” képes helyreállítani. A “hiány” alatt nem egyszerű mennyiségi hiányt értenek, hanem eloszlási, mobilitási zavarról van szó. Schüssler krémet alkalmazva olyan információt juttatunk el a sejtekhez, hogy a megfelelő helyre a szükséges mennyiségben a megfelelő ásványi sók kerüljenek.
Dr. Schüssler 12 ásványi sót határozott meg terápiás rendszerébe, melyek szerevezetünkben a vérben és a szövetekben fordulnak elő. Homeopátiás orvosként kézenfekvő volt számára, hogy a felfedezett ásványi sókat dinamizálja és hígítsa. A Schüssler-sók a decimális hígításnak köszönhetően már más hatással rendelkeznek, mint a kiindulási ásványi sók, ugyanakkor alkalmazásuk során nem követik a homeopátiás alapokat.

Az én tesztcsomagomban két termék lapult, egy szappan pattanásos bőrre, és a Nr. 9 -es krém, szintén pattanásos bőrre.
Az én bőrtípusom kombinált, régebben aknéra is hajlamos volt. Manapság nagyon ritkán lesz pattanásom, ami jó dolog lenne, ha nem maradna utána hónapokig heges az arcom.
Erre a problémára, e két terméket kaptam, és kíváncsian vetettem bele magam a tesztelésbe, és reménykedtem, hogy tényleg segíteni fog a hegesedésben.
Nagyjából egy hónapja tesztelem a termékeket, így már van kialakult véleményem.


Natúr Szappan, Nr. 9. 


Az arctisztító szappan, egy papír dobozban érkezik kék színekben, virágos mintával. A dobozon mindenféle információ megtalálható a szappanról. Nagyon tetszik a csomagolása, persze a szappant nem tanácsos visszahelyezni, így egy külön szappantartót javaslok, ami kéznél van.


90 grammos a szappan, így elmondható róla, hogy kiadós adag, sokáig elég. Természetes natúr összetevőkkel rendelkezik, és mindenmentes.
Kézre áll, könnyen habzik. Van egy enyhe illata, amit nem tudok behatárolni, hogy mi lehet, de egész kellemes.
Reggel, és este is ezzel tisztítom az arcomat. Szappan létére nem szárít annyira, mint amire számítottam, hőség idején nem is igényelt a bőröm a használata után hidratálást.
A hab lemosása után a bőröm, nem feszül, nem irritált. Alaposan tisztít, használata során nagyon megkedveltem ezt a szappant. A pattanásokra is jó hatással van, de úgy gondolom, hogy ehhez kell a hozzá tartozó krém is.


A krém tubusos kiszerelésben kapható, 75 ml-es. A külseje letisztult, egyszerű. A tubus hátulján olvashatóak az összetevők, és a használati utasítás.
A kupakját könnyű kipattintani, és visszazárni.


A krém állaga sűrű, nehéz, kissé fojtogató lehet, ha túl sokat kenünk az arcunkra.
Egy borsónyi mennyiség bőven elegendő számomra. Körkörös mozdulatokkal masszírozom az arcomba, majd megvárom míg beszívódik, utána lehet rá sminkelni.
Mivel az állaga sűrű, nehezebben szívódik be, az átlagos krémekhez viszonyítva.
Mikor már beszívódott nem hagy maga után ragacsos érzetet, hidratált lesz a bőr. Mióta ezt a krémet használom az orcám, szárazsága teljesen megszűnt.
Szerintem a pattanásokat nem tünteti el hamarabb, viszont az tény, hogy a hegesedésen sokat segített.
Hamarabb halványodik a pattanás utáni heg mióta ezt a krémet használom, és egy - két héten belül majdhogynem teljesen eltűnik a folt az arcomról.
Parfüm nincsen a krémben, de ha jól látom az összetevő listát olaj szerepel benne, az én bőrömet nem irritálta. Az illata kellemes, engem a kólára emlékeztet.
Mostanában esténként használom, és úgy is megállja a helyét.

A termékeket az ALÁBBI linken találhatjátok meg, és olvashattok még többet a Schüssler kozmetikumokról. A pattanás stop csomag ára 5000 Forint, amiben a fent említett termékek mellett az Nr.3-as krémet is megtaláljátok. A termékeket külön-külön is megvásárolhatjátok.

Ti próbáltátok már a Schüssler termékeit?

2 megjegyzés

 1. Ha nem nagyon van pattanásod, akkor így nehéz eldönteni, hogy mennyire jó ez a szappan. Nem volt még ilyen márkájú cuccom, de hogy leírtad, sűrű ez a krém, nem is nekem való.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ritkán. Akkor ha csokit, vagy a szokásos női hormon.
   Nekem a hegesedéssel van bajom, ahogy írtam, viszont azon sokat segített. A krém télen lesz szerintem ideális. Most esténként használom:)

   Törlés