Hajápoló olaj Koreából? Igen! | Tonymoly Make HD mézes hajvégápoló

Az idei évben szeretnék minél több koreai kozmetikumot kipróbálni és minél tágabb értelmezésben.
Ezért is döntöttem amellett, hogy egy koreai márkától próbáljak ki hajvégápoló-olajat. Hosszas keresgélés után megtaláltam a Jolse webshopjában a Tonymoly Make HD argánolajjal és mézzel gazdagított hajvégápolóját. 


Napokig kutattam a számomra megfelelőnek tűnő olaj után. A hajam festett szőke és mostanában szeretem feldobni színes tincsekkel, így fokozott káros hatásnak van kitéve. A hajam szőkítés előtt is könnyen zsírosodó hajtővel és száraz hajvégekkel volt megáldva. Az, hogy szőke vagyok, szerencsére nem befolyásolja a hajam minőséget se rosszabb, se jobb irányba.  Tehát, a legfontosabb szempont az volt az olaj kiválasztásánál, hogy kellően hidratálja a hajvégeket, és ne nehezítse el a hajamat. A Tonymoly márkában megbízom, hiszen próbáltam már pár terméküket és abszolút jó benyomásaim voltak róla. Kétféle kiadása van a Make HD olajoknak: argánolaj-méz és argánolaj-rózsa kombinációkban. Végül az argánolaj-méz fúzióra esett a választásom, mert a két illat közül ezt preferálom jobban. 
A flakon minősége kiváló, végre egy műanyag kupak, amely nem repedt meg, nem tört össze. Kiszerelése pumpás, amellyel könnyedén adagolhatjuk az olajat. A címkéhez nem sok hozzáfűzni valóm van, mert se nem cuki, se nem elegáns. 
Mielőtt ténylegesen elkezdtem az kozmetikumot használni, voltam fodrásznál. Levágtunk a hajamból bő 10 centit és formát is adtunk neki. Kíváncsi voltam, hogy heti 2-3 használat mellett mikor kezd el töredezni a hajvégem. Sajnos, ha nincsen megfelelően karbantartva pillanatok alatt megjelennek az első töredezett szálak. 
A webshop leírása szerint az argánolaj és a méz egyvelege gondoskodni a sérült hajról, fényessé és rugalmassá teszi. A növényi olaj gazdagon hidratálja a hajvégeket és táplálja az egész hajkoronát. Gyors felszívódást garantál.


Az olaj mézszínű, meglepően könnyed állagú. Az illatát tekintve sokkal mézesebbre számítottam, ellenben inkább púderes, enyhén mézes aromájú. 
Használatát törölköző nedves hajon javaslom, úgy vettem észre, hogy sokkal jobban érvényesülnek így az olaj állagú hajápolók. 
A hajamat ketté szoktam választani, mindkét oldalra két-három pumpálásnyi olajat oszlatok el a hajam 2/3-tól. A hajtövemet messziről kerülöm, mert biztos, hogy zsírosítaná.
A termék meglepően hamar beszívódik és gyakorlatilag lehetetlen vele túlzásokba esni. Egy-két alkalom szükséges, hogy kitapasztaljam a megfelelő mennyiséget. Ismerkedésünk elején még több olajat vittem fel a kelleténél, mégsem nehezítette el a hajamat.
A hidratáló hatása hajszárítás után azonnal jelentkezik, sokkal puhább és selymesebb tapintású, mint annak előtte. Nagyjából két hónapja használom, heti két alkalommal és azt kell mondjam, hogy soha nem volt ilyen szuper tapintása a hajamnak. Egy hajfestésen is túl vagyok már és sehol egy roncsolt, töredezett hajszál. Az illata intenzív és tartósan megmarad a hajban.

Összességében a legjobb hajvégápoló-olaj, amelyet valaha használtam. Csak dicsérni tudom, hiszen könnyed állagának köszönhetően maradéktalanul beszívódik a hajba és nem nehezíti el. Tökéletesen hidratálja a hajvégeimet és két hónapos használt mellett nem bukkantam még töredezett hajszálra. Az illata is kellemes, de nagyon erőteljes, ráadásul hosszan megmarad a hajamban.  

A Tonymoly Make HD argánolaj-méz hajvégápolóját a Jolse.com webáruházban tudjátok megvásárolni 9,76 dollárért. A kiszerelése 85 ml.


Nincsenek megjegyzések