Testébresztő | Mark bodyscrub kávé-csokoládé

A kávé az utóbbi pár hónapba kúszott vissza az életembe. Egy Dolche Gusto kapszulás kávéfőzőnek köszönhetem, hogy újra rendszeresen kávézom (és a nem alvásnak). Ezért is örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhattam a mark kávézaccból készült test- és arcradírját.
A kávé mellett a csokoládét is szinte bármilyen formájában és ízben szeretem, ezért is volt csábító a csokoládé-kávé kombó.


A mark radírok teljes egészében természetes összetevőkből állnak. A fő alkotó elme a kávézacc, amely rendkívül kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. Emellett a koffein tartalmának köszönhetően pezsdíti a vérkeringést, segít megszabadítani a bőrt a méreganyagoktól, valamint antioxidánsokban gazdag. A zacc mellett fellelhető a radírokban a mandulaolaj, a kókuszolaj, a barnacukor és a tengeri só, valamint az E-vitamin. Ezek az összetevők segítenek abban, hogy radírozás után hidratált és puha bőr fogadjon. 


A mark peelingek papírzacskóban kaphatóak, ezzel is megerősítve azt, hogy figyelnek a természetességre. A zacskó kibontása után erős kávéillat fogad, de legnagyobb bánatomra a csokoládét nem igazán érzem ki belőle. Ez az egyetlen csalódottságom a termékkel kapcsolatban. 
A zacc tapintása kissé nedves, nem annyira mint a frissen lefőtt kávézacc. Úgy gondolom ez az érzet az olajoknak köszönhető. A cukor- és a sószemcsék jól láthatóak.
Használata igen egyszerű, vizes bőrön kell eldolgozni egy kisebb mennyiséget, majd alaposan és körkörös mozdulatokkal végig dörzsölni a test felületét. A zaccot bő vízzel kell lemosni magunkról, célszerű zuhanyzás közben. Törölközés után hihetetlenül puha, hidratált és egységes bőrkép fogad. Plusz hidratálást egyáltalán nem igényel a bőröm, sőt még 1-2 napig egyáltalán nem kell testápolóért nyúlnom.  A kávéillat enyhén marad meg a bőrön. 
A leírás szerint arcra is lehet használni, ezért kipróbáltam ily' módon is. Ez úgy vált be, hogy krémes arclemosó tejbe öntök egy mogyorónyi mennyiségű zaccot, majd elkezdem vele dörzsölni az arcbőrömet. Egyébként ez a megoldás azért is tetszik, mert magunknak adagolhatjuk a kávézaccot, így nekünk kell belőni az arányt, hogy erős vagy gyengéd peelingezést szeretnénk-e.
Arcbőrre is tökéletesen bevált számomra, puha és egységes bőrkép fogad, amelyre öröm feltenni egy fátyolmaszkot.


Lehet hozzá tároló poharat is kapni, amelybe nagyjából egy 200 grammos kiszerelésű zacskó fele fér bele. Így tudjuk magunkkal vinni vagy a fürdőszobában tárolni. A tartópoharak többféle színben elérhetőek.

Összességében magasan az egyik legjobb test -és arcradír, amelyet az évek során próbáltam. Nem gondoltam volna, hogy a kávézaccnak ilyen jótékony tulajdonságai vannak. A mark radírok valóban tele vannak jótékony olajokkal, amelyek kiválóan hidratálják a bőrt. Hosszú távú használat mellett semmilyen irritációt nem tapasztaltam. Az egyetlen dolog, amibe bele tudok kötni az az, hogy csak a kávéillatot érzem a csokoládét nem.

Webshop, ahonnan többféle illatban és kiszerelésben is elérhetőek a radírok, illetve találhattok még más klassz kozmetikumot is: https://www.markscrub.hu/

2 megjegyzés