2018 | Körömápolási rutin: körömágybőr eltávolítása és ápolása

A körömágybőröm ápolásáról nem esett szó korábban, úgyhogy elékezettnek láttam az időt erre a bejegyzésre is. A meglévő tudásomat Bandita hasznos posztjai és Ciskával való beszélgetéseimnek köszönhetem. Amióta rövidebb fazonra váltottam fokozottan odafigyelek a körömágybőröm ápolására és eltartott egy darabig, amíg megtaláltam a megfelelő termékeket ahhoz, hogy rendezett legyen ez a terület.


A körömágybőrét nagyon-nagyon óvatosan kell vágni, különben oda az egész köröm és irtózatos fájdalommal jár, ha begyullad. Aztán lehet menni vele sebészetre.
Úgyhogy az első és legfontosabb dolog a fertőtlenítés! A kezemet kézfertőtlenítővel mosom meg és langyos vízzel öblítem le, majd az eszközöket is használat előtt és után fertőtlenítő sprayjel tisztítom meg.
Utána jöhet a körömágybőroldó használata. Már egy ideje a Born Pretty Store körömágybőroldóját használom és meg vagyok vele elégedve. Az oldókrémet bő 10-20 percig hagyom hatni, majd miután beitta a bőröm, Bandita által ajánlott Essence körömbőr tolóhajóval szépen visszatologatom a kutikulát. A felesleges és feljött részeket a Sally Hansen Cuticle Tenner ollójával vágom le óvatosan.


Ez a bejegyzés elsősorban az olló miatt született meg. Korábban körömvágó ollóval tartottam rendben a köröm körüli bőrt, több kevesebb sikerrel. Hosszas nézelődés után végül a Notino webshopjában találtam erre az ollóra. Egy papírtokban érkezik egyébként, csak azt nem volt időm lefotózni, mert azonnal akartam kipróbálni.
A kellően csúcsos, így még egyszer sem sikerült szerencsére felsértenem a bőrömet. Az az olló elég éles ahhoz, hogy a felesleges bőrt le tudjam vele vágni. Miután kész vagyok lefertőtlenítem a bőrömet még egyszer, majd egy kis olajjal bekenem a körmeimet. Ezt a műveletet heti egyszer szoktam elvégezni hétvégén.


Összességében teljesen elégedett vagyok a Sally Hansen körömágybőrre való ollójával. Nagyon precízen lehet levágni vele a felesleges bőrt, valamint elég élesek a pengék. Elég régóta használom heti rendszerességgel és azt kell mondjam, hogy valóban stabil az olló, nem lazult meg a csavar, amely abszolút pozitívum számomra, hiszen eddig az összes eszközöm pár hét után szétesett.
Egy  szó, mint száz, ha egy kiváló minőségű körömágybőr vágó ollót kerestek, ajánlom a Sally Hansen eszközét. 

6 megjegyzés

 1. Szóval a lényeg, hogy jó az olló :) Lehet, kellene vágnom nekem is, de nem szánom rá magam pont a veszélyek miatt, úgyhogy marad az olajozás meg a narancsfapálcika. Mindig elfelejtem ezt az Essence terméket, ha Müllerben járok, sajnos a városban még Rossmann sincs, de listán van, beszerzem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Muszáj belőle levágnom, mert nem tudom szépen feltolni. Másoknak tök szép, ha csak simán feltolják. :)
   Tényleg jó kis cucc. Mindig ezt veszem újra. :)

   Törlés
 2. Hihetetlen mennyi múlik az ollón.. lényegében minden :D Már pár éve műkörmöm van, de előtte magamnak gél lakkoztam itthon, a körömággyal mindig meggyűlt a bajom és ha az nem jó, akkor a gél lakk sem igazi.. hihetetlen macera amúgy, pedig látatlanban egy pikkpakk kész műveletnek tűnik.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan. És félek is attól nehogy véletlenül belevágjak :D De agyon fertőtlenítem a kezem ilyenkor, meg utána is. És ápolom mindenfélével. :)

   Törlés
 3. Örülök, hogy sikerült egy szuper ollóra bukkannod ((: Kisebb balesetek sajnos előfordulnak néha, de ha az ember már biztosan fogja az ollót és ráérez a dologra (és tényleg csak a felesleget távolítja el), akkor nincs gond - főleg ennyi fertőtlenítéssel :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért a Tiéd jobb volt :D. Igen, de amúgy azért elég macerás, na meg az oldón is tök sok minden múlik, igazad van :)

   Törlés