Újdonság a polcomon | Yves Rocher Elixir Jeunesse termékcsalád

Nemrég kerültek az Yves Rocher üzletek polcaira és webshopjaira az Elixir Jeunesse termékcsalád tagjai, amelyek hatékonyan veszik fel a küzdelmet a naponta minket érő környezeti ártalmak ellen. Ilyen az UV-sugárzás, a stressz, a fáradtság és a légszennyezettség. A kozmetikumok Apholia összetevőnek köszönhetően a bőr fellélegzik és visszanyeri egészséges és természetes ragyogását. 

Nagyon ígéretesnek és izgalmasnak tűnt első ránézésre ez a termékcsalád. Összesen hat kozmetikumból áll a Elixir Jeunesse: egy nappali arckrémből, egy éjszakai arckrémből, egy arcmaszkból, egy micellás arclemosó zseléből, egy szemkörnyékápolóból és egy szérumból. Nekem ezek közül három terméket volt szerencsém tesztelni, a nappali arckrémet, a micellás lemosót és a maszkot. 

Micelláris arclemosó zseléA micellás vizek évek óta köztudatban vannak és még mindig tudnak újat mutatni. Korábban egy másik márka micellás géljét használtam, de nem szerettem. Yves Rocher termékben pedig még nem csalódtam úgyhogy kíváncsian vegyes izgalommal próbáltam ki ezt a gélt. A csomagolásról annyit, hogy hiába végtelenül egyszerűek, mégis vonzó és minőségi érzetet adnak. A pattintós kupakkal is remekül működik. Ahogy már megszokhattuk egységes színvilágot kaptak a termékcsalád tagjai. 
A kupak felpattintása után rögtön megcsapott a zöld illat, pont olyan amilyet a csomagolás sugall. Nekem kifejezetten tetszik, mert egyszerre érzem benne a frissen nyírt fű illatát, valamint az erdők és a föld egyvelegét. Emellett pedig kirobbanóan friss érzetet nyújt. 
A gél átlátszó és valóban gél állagú, de kicsit folyékonyabb, olyan mintha vízzel lenne elkeverve. Vattakorongra téve vagy egyszerűen tenyérbe öntve is remekül lehet használni. Egy mogyorónyi mennyiséget szoktam eloszlatni az arcomon, majd alapos eldolgozás után langyos vízzel leöblítem. Törölközés után hidratált és felfrissült érzet fogad. Az arcbőröm egyáltalán nem húzódik. A maradéksminket is tökéletesen eltávolítja. Hosszútávú használata mellett pedig a bőröm valóban ragyogónak és egységesnek hat.


Szerintem az arcápolási rutin legfontosabb kelléke egy jól megválasztott arckrém. A márka szerint ez a krém matt hatású, zselés textúrájú kozmetikum a bőr azonnal felfrissül, megerősödik és regenerálódik, valamint egy hónapos használat mellett a ráncokat is halványítja. 
Ráncom nem igazán van, úgyhogy ránctalanító hatásában nem tudok nyilatkozni, de a kivételesen stresszes és feszült életmód sajnos meglátszik a bőrömön. 
A csomagolás tudom, hogy sokak szerint nem praktikus, de én mindig ügyelek arra, hogy tiszta kézzel nyúljak bele a tégelyes kiszerelésű termékekbe és ne legyen nyitva pár másodpercnél tovább. A tégely egy vastag falú üvegből készült.
A krém színe világos zöld, állaga valóban zselés. Elég belőle egy mogyorónyi mennyiség. Körkörös mozdulatokkal szoktam a bőrömbe masszírozni a krémet majd pár pillanat elteltével maradéktalanul beszívódik. Azonnal érzem a feszesítő hatását, olyan mintha belülről töltené fel a bőrömet. Primernek is kiváló, pár perc után lehet rá sminkelni. Közel egy hónapja használom és üdébbnek látom a bőrömet. 

Légző bőr maszk


Akik régóta olvasnak vagy ismernek személyesen, azok tudják, hogy nagyon - nagyon szeretem a maszkokat. Heti kétszer szoktam maszkokat használni. Szerintem rendszeres használatuk mellett az arcbőr sokkal ellenállóbb és szebb. És ki nem szereti magát kicsit kényeztetni? Egy-egy maszkos nap nekem igazi kikapcsolódás és relaxálás, valamint jó érzés, hogy teszek a bőrömért egy kis pluszt. 
A márka szerint a maszk segítségével a bőr azonnal fellélegzik, javul az oxigén ellátása, ragyogóvá válik és csökkenek a fáradtság jeleli. 
A maszk érdekessége számomra, hogy nem kell lemosni, elég a hatóidő leteltével vattakoronggal letörölni a felesleget. A maszk színe fehér és viszonylag könnyű állagú. Legalábbis számomra ez a legkönnyebb maszk, amelyet próbáltam az évek alatt. Kézzel és ecsettel is fel lehet vinni a maszkot vékony rétegben. 5-10 percig kell a bőrön hagyni és ahogy már említettem vattakoronggal kell letörölni. Az első használatot követően éreztem azt, hogy a bőröm sokkal simább és feszesebb, a szárazabb részek azonnal feltöltődtek. Egész napon át érezem ilyenkor a frissességet és azt, hogy jómagam is feltöltődöm energiával. 

Összességében az Elixir Jeunesse termékcsaládot bárkinek és bármilyen bőrtípussal rendelkező hölgynek (vagy férfinak) szívből ajánlom. Így a hideg idő beköszöntével is mindegyik termék megállja a helyét. Közel egy hónapos használat után több, mint elégedett vagyok a termékekkel. Valóban felfrissítik a bőrt, rugalmasabbá teszik és semmilyen irritációt nem tapasztaltam napi használat mellett sem. 

Webshop az Elixir Jeunesse termékcsaládhoz ITT
Instagram: 

Nincsenek megjegyzések