Újdonság a polcomon | Institut Karité Paris

Nyáron nyitotta meg a boltját az Institute Karité Paris márkaboltja kis hazánkban. Volt szerencsém meglátogatni az üzlethelységet és elbeszélgetni a márka itthoni képviselőivel, hogy miért jó választás az Institute Karité. 


A márka 2004-ben látott napvilágot Párizsban, ez volt az első olyan francia kozmetikai vállalat, amely kizárólag sheavaj alapú készítményeket kínál. Egész pontosan 25%-ban tartalmaz minden egyes termékük sheavajat. Erről az összetevőről már rengetegszer írtam a blogon, hogy milyen jótékony hidratáló és gyulladáscsökkentő hatása van a bőrre. 
Az Institut Karité széles kínálattal rendelkezik, így biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a magának tetsző illatot. 
Volt szerencsém kipróbálni pár terméket a márkától. Természetesen elsőként a kézkrémet avattam fel, levendulaillatban. Nagyon szeretem ezeket a tubusos kézkrémeket, mert maradéktalanul ki tudom nyerni belőlük a terméket. A címke igazán figyelemfelkeltő, vidám hangulatú, minőségi hatást keltő. A kupakos és 30 ml-es kiszerelésének köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük. 
Egy könnyed és tartalmas krémről van szó, amely hamar beszívódik a bőrbe és azonnali hidratálást nyújt. Rendszeres használata mellett a kézfejem mindig puha volt. Az illata levendulás, de nagyon enyhe, egyáltalán nem dominál. 


A márkánál cuki dolgokat is találhatunk, mint például a képen szereplő Shea Macaron szappanok. Természetesen ezek is sheavaj alapúak, ezért hidratálják a bőrt. Viszonylag kicsik, így kis helyet foglalnak, valamint utazáshoz kiváló a méretük. Rózsaillatban próbáltam ki és teljesen elégedett vagyok a szappan teljesítményével. Jól habzik, nem irritál és finom természetes rózsaillata van, amely viszonylag sokáig érződik a bőrön. 
A kedvencem az általam próbált kozmetikumok közül a natúr sheavaj, amelynek megvásárlásával segíthettek az FAPF állatmenyhelynek. Mango a márka négylábú képviselője (aki mellesleg irtó aranyos) 100 forintot adományoz minden megvásárolt sheavaj után. 
Natúr sheavajakat többnyire az ekcémámra használom. Ez a kis tégely sheavaj is teljesen remekül helytáll, ha ekcémáról van szó. Egy-két napon belül elmulassza a tüneteket. Úgyhogy valószínűleg, ha elfogy ezt a vajat fogom újravenni, mert az általam próbáltak közül ez a leghatékonyabb. Ugyanis sheavaj és sheavaj között is rengeteg minőségbeli különbség van. 

Felkereshetitek a márkaboltot a IX. kerületben a Ráday utca 16. szám alatt, ahol egy nagyon kellemes környezetben szagolhatjátok végig a kínálatot. És ha szerencsétek van találkozhattok Mangóval, a tündéri kutyussal.


Nincsenek megjegyzések