Mixa, Optimal Tolerance sminkelmosó tej

A Mixa nem olyan rég dobbant be a köztudatba. Franciaországban látott napvilágot, elsősorban gyógyszertárakban jelent meg, ráadásul érzékeny gyermekek bőrére fókuszált.
Az első képek és leírások alapján szimpatikus volt a márka és pár alapvető kozmetikumot be is szereztem tőlük. Elsőként az arclemosó tejet teszteltem, mert sminklemosásban nekem ez a kedvenc formulám.


Az biztos, hogy a csomagolás dizájnját nem viszik túlzásba, de a gyógyszertári márkák nem is azzal hívják fel magukra a figyelmet. A pumpás kiszerelés nagyon praktikus sminklemosók esetében, illetve a 200 ml-es mennyiségre sincsen panaszom.

A lemosó állagát már a megnevezésből is ki lehet következtetni, hogy sűrű, krémes, tejszerű. A színe fehér. Az adagolónak köszönhetően két-három pumpálásnyi termék elég egy komplett smink lemosásához. Én közvetlenül a vattakorongra szoktam pumpálni a lemosóból, majd eloszlatom az arcomon, majd várok pár másodpercet, mielőtt elkezdem ténylegesen lemosni az arcsminket. Így van ideje arra a lemosónak, hogy elkezdje valóban oldani a sminket, ezáltal könnyebben és szinte maradéktalanul tudom eltávolítani. Erősebb szemsminknél legalább fél percet hagyom hatni a lemosót, mert előfordult, hogy erősen kellett dörzsölnöm a szemeimet, amely kellemetlen pirossággal és viszketéssel járt. Miután eltávolítottam a komplett sminket langyos vízzel mosom meg az arcomat, majd a biztonság kedvéért egy kevés micellás vízzel is áttörlöm, hogy biztos ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés. Törölközés után nincsen húzó, valamint kiszáradt bőr érzet. A sűrű állagának köszönhetően a bőröm puha és tiszta lesz a lemosó használata után. 

Összességében egy kiváló ár-érték arányú lemosót kapunk a pénzünkért. A pumpás kiszerelése rendkívül praktikus. Hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen távolítja el a sminket. Vízzel való leöblítés után pedig puha és tiszta bőr fogad. 

A Mixa Optimal Tolerance sminklemosó tejet a Notino webáruházban vásároltam meg 1500 forintért.

Nektek van jól bevált sminklemosó kozmetikumotok? 

Nincsenek megjegyzések