Real Techniques sminkszivacs

Biztos vagyok benne, hogy sok lánynak (és fiúnak) nem újdonság a sminkszivacsok használata. A Beautyblender megjelenésével szinte minden sminkmárka kijött a saját szivacsával, hol jobb, hol rosszabb minőségben. Sőt, ma már szivacs helyett akár szilikonnal is felvihetjük a BB krémet vagy alapozót, korrektort. A BrushArt sminkszivacsom után úgy döntöttem, hogy drágább termékbe fektetek bele, ráadásul nem volt korábban Real Techniques sminkecsetem, ezért döntöttem az általuk forgalmazott szivacs mellett.


Szeretem a sminkszivacsokban azt, hogy műanyag dobozban érkeznek, bár használat után nem teszem vissza a dobozába, hanem a lapos fejű ecsetekre teszem. Közben abban reménykedem, hogy nem esik le vagy nem lopja el a macskám. 

Az RT sminkszivacsát a Notino webshopból rendeltem ott csak narancssárga színben kapható, bár bevallom őszintén fogalmam sincsen, hogy más árnyalatban is készülnek-e. Igazából a szín ebben az esetben nagyon mellékes nálam. 


A termék nagyjából 6-8 centiméter hosszú és 3-4 centi átmérőjű. Tojásdad alakja van, amely az egyik oldalán kicsúcsosodik a másik oldala pedig olyan, mintha le lenne vágva. Az anyag nagyon puha és könnyed. A BrushArt a Real Techniques-hez képest sokkal keményebb és tömörebb. Sokkal kényelmesebb az RT szivaccsal dolgozni, hiszen tökéletesen kézre áll és nem olyan kemény, ezáltal az alapozót jobban tudom eldolgozni az arcomon. Tisztítani is könnyű egy kis sampon és dörzsölés, nyomkodás máris tiszta. Tartósságáról nem tudok még érdemben nyilatkozni, mert 2-3 hónap alatt sem látok rajta semmilyen repedést vagy akár kopást és az anyag sem gyengült meg. 

Összességében egy kiváló sminkszivacsról van szó, amellyel tökéletesen lehet dolgozni. Igazából a BrushArt termékéhez tudom hasonlítani kizárólag, azt is szerettem, de a RT mellett döntök. A Real Techniques Original Collection Base sminkszivacsot keressétek a Notinon, valamint további Real Tecniques termékekkel is találkozhattok.

2 megjegyzés

 1. Én már a harmadikat nyúzom. :D Igazából higiéniai okokból érdemes szerintem 3 hónap után lecserélni. Ha egyszer majd szétvágsz egyet és meglátod, hogy mi van a közepén, amit nem tudtál kimosni belőle, akkor te is megérted, hogy miért. :D
  Nekem is a kedvenc sminkszivacsom, pedig jópárat próbáltam már. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mondjuk nem használom minden nap, szóval még szerintem a novembert meghagyom neki :). Szerencsére úgy tűnik, mint új korában, bár elhiszem, hogy gusztustalan belül. Meg is eresztettem egy fintort :D. Természetesen nem évekre akartam megtartani, annyit talán nem is bírna, ha minden egyes nap használnám. A BrushArt sem bírt annyit közel sem. :)
   Tényleg ez a legjobb, úgyhogy következő alkalommal a dupla szivacsot veszem :D Akkor bő fél évre el leszek látva és árban is jobban megéri :).

   Törlés