Izzadásgátlás | Dove go fresh dezodorok

Egy korábbi posztban már írtam Nektek az izzadás folyamatáról és arról, hogy miért is „jó”, hogy izzadunk. A mai posztban a Dove izzadásgátló sprayit veszem górcső alá, hiszen hamarosan itt a tavasz, ilyenkor még jobban érdemes figyelni a higiéniára. 


Jómagam stiftes dezodort használok előjáróban, aztán egy kis gázhajtású deoval is megtámogatom a hónaljamat, biztos, ami biztos alapon. Ez a dezodorálási módszer azért vált be, mert valóban egész napos a frissesség érzet és az illat is sokkal intenzívebb és tartósabb. Nem kell felfrissítenem a dezodort napközben sem.

Három különböző illatú deot vettem a márkától: egy citromfű és grapefruit, körte és aloe vera, valamint gránátalma és citromverbéna. Ebből a körte-aloe vera verziót már próbáltam többször, az egyik kedvenc illatkombinációm, ezért nem volt kérdés, hogy újra veszem. 
A citromfű nyugtató illatát nagyon szeretem, kíváncsi voltam, hogy mennyire fogja feldobni a grapefruit. Meglepően jó illatkombináció, valóban friss, igazán üde és tavaszias, de a citromfű ad egy kis pikáns mellékaromát. Nagyon tartós az illata, még nap végén is elég intenzíven lehet érezni, a bőrön és a ruhán is. Az izzadásgátló a hatása egyébként egész jó, hő hatására még intenzívebben illatozik. 
A gránátalma és citromverbéna fúziójáról elképzelésem sem volt, hogy milyen lesz. Meglepő, de a három illat közül ez lett a kedvencem. Gyümölcsös, mégis fanyar, de a citrusos frissesség is felfedezhető benne. Ez az illat is nagyon tartós, mind a ruhán, mind a bőrön. 
Intenzív illatok, de nem annyira, hogy elnyomják az aktuális parfümöt. 


Összességében, mindhárom illatot nagyon szupernek tartom, ideálisak tavaszra. Valóban tartósak a bőrön és a ruhán, ugyanakkor nem hagynak nyomot még a fekete felsőkön sem. Az izzadást alapesetben egész jól szabályozza (nem extrém esetben) és tökéletesen elfedik a kellemetlen szagokat. 

Sokszor szokott akció lenni a Dove termékekre a Notino webshopjában, érdemes fel-felnézni az oldalra. 


Nincsenek megjegyzések