Szőrtelenítés | Panasonic epilátor

Epilálás. Évekig levert a víz, amint meghallottam ezt a szót. Több, mint 10 éve próbáltam ki az epilátort, akkoriban nem sok márka forgalmazta ezeket a készülékeket. Az állandó borotválás már nagyon unalmas volt és időigényes, ezért minden vágyam egy epilátor. Amikor megkaptam nagyon örültem, és már alig vártam, hogy végre véget vethessek az állandó borotválkozásnak. 
Nos, az első találkozásom az epilátorral egyben az utolsó is volt, hiszen rettenetesen rossz élménynek életem meg. Kibírhatatlan volt a fájdalom, ráadásul nagyon csúnyán begyulladt a lábam, alig tudtam ráállni úgy égett. Megmondom őszintén félve próbáltam ki a Próbakő által kapott Panasonic epilátort a rossz élmények hatására, de reménykedtem benne, hogy több, mint egy évtized alatt a működésük finomodott.Nagyon hamar megérkezett a cégtől a készülék, ráadásul szőrtelenítés előtt álltam így azonnal ki is tudtam próbálni. Őszinte leszek, nagyon izgultam és szabályosan vert a víz, amikor bekapcsoltam az epilátort. De mielőtt rátérnénk a lényegre, pár mondatban megemlíteném, hogy milyen tartozékok vannak.Természetesen egy nagyobb dobozban foglalnak helyet az a tartozékok és az epilátor becsomagolva. A készülék adapterről működik, szerencsére nagyon hosszú a zsinór része, így könnyen hozzá lehet férni a lábszár bármelyik részéhez. A dobozban volt még egy tisztító kefe és még egy fej, amellyel kevésbé fájdalmas a szőrtelenítés, hiszen nem közvetlenül érintkezik az epilátor feje a bőrhöz. 
Maga a készülék cuki rózsaszín, igazán csajos darab, nekem való. Ez már jó pont volt nálam. 
Amint már írtam, ahogy kibontottam a csomagot, már szaladtam is vele egy konnektorhoz, hogy bedughassam az adaptert. Kétféle fokozatot lehet használni, nekem a második fokozat (a magasabb) vált be, mert lehet, hogy nagyobb hanggal és sebességgel jár, de gyorsabban szedi ki a nem kívánt szőrszálakat. 


Az első alkalommal az egyes fokozattal szőrtelenítettem le a lábamat (a képeken előtte-utána fotót láthattok, ezek a képek az első használatot követően készültek), mindenféle előkészület nélkül. Elég sokára lettem kész mindkét lábszárammal -nagyjából 30 perc-, de meglepően jó élmény volt, mert a nem fájt, inkább kellemetlennek írnám le az érzést és a szőrtüszőim sem gyulladtak be. Az első alkalommal a szőr 90%-át sikerült eltávolítani, ezzel is elégedett voltam. 
Az első alkalmat további öt alkalom követte, azóta már kitapasztaltam a készüléket és azt is, hogy nekem hogyan esik kézre ez az egész művelet.
Azóta kipróbáltam fürdés után, testradírozás után, testápolóval, szárazon. Nekem egyik módszer sem hozott könnyebbséget, úgyhogy általában délelőttönként epilálok hetente egyszer. 
Ezalatt a közel két hónap alatt elmondhatom, hogy teljesen hozzászoktam a fájdalomhoz és a szemem sem rebben használat közben. A szőrt továbbra is 90-95%-ban távolítja el, ez még kicsit bosszant, hogy akármennyi ráfordítással nem tudom 100%-ra lecsupaszítani a lábaimat, de ez annak is köszönhető, hogy a szőrszálak nem egyforma ütemben nőnek. 
A használata kényelmes, és praktikus. Könnyen lehet tisztítani, hiszen maga a fej könnyel eltávolítható. Jómagam nem szoktam használni a plusz fejet, mert a „fájdalom” ugyanolyan intenzitású, ráadásul a szőrt sokkal kevésbé szedi ki nekem. 
A második-harmadik használatot követően sajnos a szőrtüszők begyulladtak, azóta állandó hidratálást igényel a bőröm, hogy hamar levigye a kipirosodást.
A másik dolog, ami miatt egy nagyon kicsit csalódott vagyok, hogy hetente egyszer mindenképpen kell epilálnom, tehát nem hozott olyan tartós végeredményt, mint a gyanta. Összességében pozitív véleményem van az epilálásról. Szerencsére a korábbi rossz élményeket felülírta. A fájdalom abszolút tűrhető, ráadásul a szőr nagyobb részét eltávolítja. Viszonylag sokáig tart egy-egy lábszáram szőrtelenítése (teszem hozzá, hogy nekem az átlagosnál vastagabb a vádlim), úgyhogy mindenképpen ráérős reggeleken állok neki. Amit negatívumként tudok felhozni, hogy nekem nem elég tartós a végeredmény. Arra számítok, hogy rendszeres használat mellett valóban megritkulnak a nem kívánt szőrszálak. Nem hiszem, hogy a lábszáraimon visszatérnék a borotvához. Én az epilátor mellett teszem le a voksom.

A Panasonic ES_WS14 epilátor készüléket keressétek a viszonteladóknál

Ti milyen szőrtelenítő módszerre esküsztök? 

Nincsenek megjegyzések