Újdonság a polcomon | Saffee sminklemosó és tonik

Mielőtt rátérnék a Saffee termékek tesztjére, szeretném figyelmetekbe ajánlani a Notino weboldalán hamarosan kezdődő akciókat! A 11.11 Single Day, azaz a szinglik most egy szuper termékkel kényeztethetik magukat, hiszen 11% kedvezmény jár egy kiválasztott márkára, valamint megadott összeg felett ingyenes kiszállítást biztosít a webshop, ráadásul 1+1 ajándék is jár. 
A Black Friday-ről se feledkezzünk meg, hiszen nemsokára elérkezik ennek is az ideje. November 15-től, 25-ig Black Friday a Notino webáruházban! Kódhasználatkor 25% kedvezmény jár a kiválasztott márkára, valamint ingyenes kiszállítás egy bizonyos összeg felett. Emellett 70%-os kedvezménnyel is találkozhattok a legjobb parfümökre és kozmetikumokra.


A Saffee termékcsalád nemrég jelent meg a Notino webshopjában és ennek apropójából kipróbálhattam én is két terméküket. Az egyszerű és letisztult csomagolás már azonnal szimpatikussá tette számomra a márkát. Mindkét terméket billentős kupakkal látták el, így könnyen tudjuk adagolni a terméket, akár a tenyerünkbe vagy a vattakorongra. 

Oil-to-milk make-up removerA nevéből adódóan olajos sminklemosóra lehet számítani, ez izgalmas volt számomra, hiszen korábban még nem használtam olajos sminklemosókat. A  tubus hátulján van egy rajz, hogyan kell használni a lemosót. Egy keveset kell a vattára önteni, majd a lemosóval átitatott vattával áttörölni az arcunkat. Ha ezzel megvoltunk egy kevés vízzel körkörös mozdulatokkal óvatosan dörzsölni kell a bőrünket, ezáltal a lemosó felhabzik az arcbőrünkön és elkezdi leoldani a sminket. Ha már alaposan felhabozott a termék, akkor egy újabb vattakoronggal vagy kesztyűvel át kell törölni az arcot, hogy valóban minden smink maradéktalanul lejöjjön a bőrünkről. Ha már ezzel is megvagyunk langyos vagy hideg vízzel kell megmosnunk arcunkat, majd szárazra törölni. A biztonság kedvéért egy adag micellás vízzel is áttörlöm az arcomat és azt kell mondjam, ha elég valóban alapos munkát végez a lemosó, hiszen alig látszik valami a micellás vattakorongon. Kipróbáltam komplett smink lemosásakor és no makeup makeup esetében is, alaposan és szinte maradéktalanul le lehet oldani vele bármit az arcról, legyen az alapozó, erős szemsmink vagy szempillaspirál.
Az olajos érzetet csak a legelső lépésnél érezhet, amikor már víz segítségével habzik, akkor ez majdhogynem elmúlik. Törölközés után puha tapintású és tiszta bőrérzet fogad. Hosszú távú használat mellett semmilyen irritációt nem tapasztaltam. 
A lemosónak semmilyen illata vagy színe nincsen és a leírás szerint bármilyen bőrtípusra alkalmazható.
A kiszerelése 250 ml és 5710 forint, amely elsőre kicsit soknak tűnhet, de számtalan sminklemosót kipróbáltam már és eddig ezt tartom a legjobb és leghatékonyabb lemosónak. Egyébként nagyon kevés kell belőle, így sokáig elegendő lesz.

Moisturising tonic


A tonikok használata szerintem fontos lépés egy bőrápolási rutinban, hiszen amellett, hogy tonizál, felkészíti a további hidratálásra az arc bőrét, ezáltal a hatóanyagok még hatékonyabban szívódnak fel a bőrbe, illetve minden maradék szennyeződéstől megszabadítja az arcbőrt.
A Saffee Cleansing tonikja, a leírás szerint segít a bőr hidratálásában, nyugat és tonizál, ragyogóvá teszi az arcbőrt, valamint előkészíti az bőrt a további krémek használatára.
Használata ez esetben is látható a tubus hátoldalán. Vattakorongra vagy tenyérbe öntve óvatos mozdulatokkal bele kell lapogatni az arc bőrébe. Nekem jobban bevált az a módszer, hogy vattakorongra teszek és úgy törlöm át vele az arcomat. Valóban látványosan mattítja az arcbőrt és megszabadít a maradék szennyeződéstől. Nem mindig használok arckrémet tonizálás után, mert úgy érzem, hogy a bőröm eléggé hidratált ahhoz (egyelőre ebben a nyárias őszben), hogy ne kenjek fel plusz krémet. 
Reggel és este is lehet használni a tonikot, habár én csak este szoktam, hiszen fontos, számomra, hogy tökéletesen tiszta arcbőrrel feküdjek le aludni. A terméknek nincsen illata és színtelen.
Hosszú távú használat mellett semmilyen irritációt nem tapasztaltam.
A kiszerelése 250 ml és 3950 forintba kerül. Elsősorban érzékeny normál és száraz bőrre javasolt a használata. 


Összességében mindkét termékekkel tökéletesen elégedett vagyok. A sminklemosó abszolút teli találat nálam, hiszen amellett, hogy hidratál és nem irritálja a bőrömet, alaposan és kíméletesen távolít el bármilyen erősségű sminket. 
A tonik igazi felüdülést nyújt a bőrömnek mióta használom. Tökéletesen hidratálja a bőrömet, alaposan megtisztítja a mindennapi szennyeződésektől és tartósan matt hatása van. Kiválóan készíti fel a bőrt a további hidratálásra, ápolásra. 

Nincsenek megjegyzések