Újdonság a polcomon | Bioderma Nodé G sampon

A Bioderma nemrég jelentette meg a kozmetikai piacon a Nodé G nevet viselő samponját, amelyet első sorban zsíros fejbőrre és hajra fejlesztettek ki. Sajnos én is a könnyen zsírosodó hajúak táborát erősítem, így nagy volt az öröm, amikor a márka küldött nekem egyet ebből az újdonságból. 


Mielőtt rátérnék a hatására, a csomagolásáról ejtenék pár szót. A Nodé G ugyanolyan zöld színű tubust kapott, mint a termékcsalád többi tagja, csak a G jelzés különbözteti meg. A flakon jó minőségű műanyagból készült, pattintós kupakkal ellátott, amelyből könnyű adagolni a terméket. Kiszerelés 400 ml. 
Többször írtam már a hajamról, hogy milyen típusba tartozik, de annak aki most tér először a blogra talán hasznosak ezek az információk. 
A hajam derékig érő, festett világos szőke. A hajam vastagsága átlagos és viszonylag sok, látványra fényes és tapintásra puha, selymes és könnyed. Egyetlen negatívuma a hajamnak, hogy irtó könnyen zsírosodik, ráadásul a hét napból, ötöt másfél órás edzésekkel töltök el, így sokkal gyorsabban zsírosodik, mint alapesetben. Mióta ilyen gyakran végzek testmozgást két naponta muszáj hajat mosnom, tehát a samponomnak mindenképpen kíméletesnek kell legyen. 


A sampon a leírás szerint kíméletesen tisztít, szabályozza a faggyútermelést, tisztítja a fejbőrt és késlelteti a haj zsírosodását és SLS-mentes.
A termék állaga gélszerű, könnyen eloszlatható a vizes hajon és elengedő habot képez ahhoz, hogy úgy érezzem valóban tisztítja a fejbőrömet és a hajamat. 
A hajmosás nálam kétnaponta zajlik és kétszer mosom meg a hajamat, majd utána jöhet a pakolás/balzsamozás stb, amihez éppen kedvem van. 
A Nodé G igazán semleges illatú, ezért bármi passzol hozzá, ami az utóápolást illeti. 
Az első egy hét után vettem észre, hogy valóban segít a hajam „szárazon” tartásában, mert hiába a szinte mindennapos edzés, kevésbé zsíros a hajam akár másnap is, mint korábban. Amikor péntekre esik az aktuális hajmosás, a hétfői napig tökéletesen vállalható a hajam, akár kibontott állapotban is. 

Összességében, a legjobb zsíros hajra való sampont, amelyet valaha használtam, pedig életem során már mostam mindennel, amit ajánlottak tévében, az újságban, a neten és bárhol. Nagyon kellemes használni, kevés kell belőle, jól habzik és kiválóan tisztítja a fejbőrt és a hajat. Szárítás után a hajam puha tapintású. Úgy tartja kordában a haj zsírosodását, hogy nem szárítja ki a fejbőrömet és a hajamat. Az illata nagyon enyhe, de az is kellemes, így bármi mással remekül passzol. Hosszú távú használt mellett csak jótékony hatását tapasztaltam és valóban segít a zsíros haj problémáján. Mindenképp ajánlom zsírosodásra hajlamos hajtársaimnak. 
Nincsenek megjegyzések