Fényvédő kisokos a Biodermával

A fényvédők használatát kötelezővé tenném. Télen-nyáron. Sajnos családon belül is nehézségekbe ütközöm és hiába magyarázom a fényvédők használata mennyire fontos borús időben is, úgy érzem az árral úszok szemben. Emiatt is gondolom úgy, hogy minél többet kell beszélni a fényvédőkről, ha valamit az ember sokszor hall, annál jobban berögzül. A mai poszt létrejöttét a Biodermának köszönhetem, akik kiváló termékeikkel segítettek.Még bőven nyár elején szintén a Bioderma jóvoltából részt vehettem a Fényvédelem hete elnevezésű sajtóeseményükön. Arról az eventről ITT írtam nektek, érdemes lehet elolvasnotok, akár újra, mert sok fontos információ olvasható benne, amely ehhez a bejegyzéshez köthető. 

A márkánál számtalan kiszerelésű, állagú és faktorú fényvédők közül válogathatunk, legyen szó gyermekek vagy felnőttek részéről. Emellett speciálisan lehet kapni akár aknéra való fényvédőket is.

Photoderm MAX SPF 50+ és Photoderm BRONZ SPF 50+ 


Többféle fényvédőt/naptejet próbáltam már az évek során, de eddig a Bioderma termékei váltak be a legjobban. Hihetetlen fejlődést mutatnak évről évre, kiváló minőséget biztosítva a vásárlók számára.
Én annak a híve vagyok, hogy minél magasabb faktorszámú naptejet használok annál jobb, pedig nincsen érzékeny bőröm és nem is égek le könnyen.
A Photoderm MAX spray kiszerelésben kapható, 200 ml mennyiséget tartalmaz. Nagyon könnyű használni és a spray kiszerelésnek köszönhetően koncentráltan tudjuk fújni a bőrfelületre. Az állaga könnyed és gyorsan beszívódik, ragacsos érzet nélkül, a bőrön enyhén csillog. Illatmentes. Arcra is szeretem használni, nem nehezíti el a bőrömet, nem mitesszerképző. 
Korábban nem próbáltam BRONZE vonalról semmit, így izgatottan kezdtem bele a tesztelésbe. A fényvédő különlegessége, hogy a magas faktorszám mellett segíti a bőr természetes barnulását. 
Spray kiszerelésének köszönhetően könnyen adagolható. Az olaj állagtól először tartottam, de kellemesen csalódtam, mert eldolgozva egyáltalán nincsen olajos érzete a bőrömnek, hanem csodás fényt ad neki. Enyhe és kellemes illattal rendelkezik, amelyről azonnal a korábbi nyaralásaim jutnak az eszembe. Víz- és izzadásgátló, amely az elkövetkezendő forró hetekben nagyon jól jön. 
Mindkét fényvédőt tiszta szívből ajánlom, akár munkába menet, akár szabadtéri programokhoz és a vízpartokra is. 

Photoderm AKN Mat SPF 30


Pár héttel ezelőtt hormonkészítményt kellett szednem, amelytől az az állkapcsom környékén aknék jelentek meg. Amellett, hogy sokkot kaptam miatta, tudtam, hogy speciális készítményre lesz szükségem, ami a fényvédelmet illeti. A Photoderm AKN Mat aknéra hajlamos bőrre lett kifejlesztve, amely nem csak a nap káros sugaraitól védi meg az érzékeny arcbőrt, hanem a faggyútermelést is szabályozza. Ebben a Fluidactiv komplex összetevő a felelős, hiszen nem csak a faggyútermelést befolyásolja, hanem a mitesszerek és a pattanások kialakulását is megelőzi.
Ez a fényvédő maga a csoda, arckrém fölé szoktam kenni. Az állaga sűrű, illatmentes. Könnyen beszívódik, ragacsos érzet nélkül, a bőrt egyáltalán nem nehezíti el. Az aknék pirosságát csökkenti és valóban nem zsírosodik annyira a bőröm, mint szokott a hőség idején. 

Photoderm MAX SPF 50+ stick

A stift kiszerelésű Photoderm MAX SPF 50+ érzékeny területekre lett elsősorban kifejlesztve, legyen szó az ajkakról, anyajegyekről, vékony bőrről. A kiszerelése alig nagyobb egy ajakápolóénál, de annál hatékonyabb. 
Kitekerős megoldásával könnyen adagolható, a stift maga krémes és nehezebb, sűrű állagú, ugyanakkor könnyű a bőrbe dolgozni és elég belőle egy egészen vékony réteg. Kényelmes viseletet biztosít az ajkakon, én a szemem környékére is ezt használom és oda is tejesen bevált, semmilyen irritációt nem okozott. A kiszerelése 8 gramm, zsebben is elfér, így mindig nálunk lehet bárhol is legyünk. 

Cicabio SPF 50+
Talán ez a Cicabio krém kicsit kilóg a sorból. Májusban, születésnapom alkalmából megcsináltattam életem első tetoválását (de nem az utolsót) és az utóápoláshoz kerestem krémet. A kapcsolattartóm felajánlotta, hogy küld nekem egy Cicabio krémet, amely 50 faktort tartalmaz. A Cicabio termékek elsősorban heg-és sebkezelésre fejlesztették ki. Naponta 3-4 alkalommal kentem a tetoválásomat ezzel a krémmel, enyhített a viszketésen és olyan gyorsan múlt el a varrat, hogy még magam is meglepődtem. A tetoválásomat hidratálta, nem hámlott és húzódott, ráadásul a napra is ki tudtam vele menni, hiszen nagyon magas faktorszámot tartalmaz. Most már több, mint egy hónapja van meg a tetoválás és csodaszépen néz ki, biztos vagyok benne, hogy nem csak a tetováló szakértelmének, hanem a Cicabio krémnek is köszönhetem a gyors és szép gyógyulást. Amikor kimegyek az utcára az az első dolgom, hogy bekenem a krémmel a mintát, így biztos vagyok benne, hogy tökéletesen védve van a naptól és nem fog húzódni a bőröm. Úgyhogy aki tetoválásra adja a fejét vagy már van neki, de nem ismerte ezt a krémet akkor a használatát melegen ajánlom. Természetesen nem csak tetoválás esetében érdemes a terméket használni, hanem műtéti hegekre vagy sérült bőrfelületre, gyerekek számára is. 

Összességében bármelyik Bioderma fényvédőt csak ajánlani tudom. Hihetetlen széles a választék a Photoderm termékcsaládban, biztos vagyok benne, hogy bárki megtalálja magának a megfelelő fényvédőt. Gyakran szokott lenni akció a Dermashop.hu oldalon, valamint a gyógyszertárakban is. 


2 megjegyzés

 1. Én is rajongok a Bioderma fényvédőiért. Sajnos nálunk is állandó az értetlenkedés és a 'minek kenjem be magam' kérdés, pedig szerintem egy fújós Biodermát az ember nem is érez a bőrén.... de folytatom a harcot, hátha egyszer sikerrel járok, és az lesz mindenkinek az első, hogy ha kimegy a házból, bekeni az arcát és a kilógó testrészeit. Nekem egyébként a LEB a kedvencem, de bevallom őszintén, mást nem próbáltam még tőlük. A Kid verzióval szemezek még :) A nagy bánatom viszont, hogy nincs olyan arcra való fényvédőjük, ami csak fizikai szűrőket tartalmaz, illat- és alkoholmentes és könnyű állagú :( De bízom benne, hogy egyszer majd lesz ^_^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk ez így vegyes. Valaki tisztában van azzal, hogy mennyire nem tesz jót az UV mégsem keni magát. Én már feladtam itthon a harcot ezzel kapcsolatban. Én kenem magam, a többiek meg csináljanak, amit akarnak. Itt a blog és ha csak pár embernek tudok ezzel segíteni nekem már az nagy öröm.
   A Kid fényvédőt tavaly használtam arcra és nagyon-nagyon szerettem.
   Biztos vagyok benne, hogy egyszer lesz, mert hihetetlen fejlesztéseket dobnak piacra. :)

   Törlés