Maszkmánia | Missha Black Ghassoul arcmaszk

A ghassoul maszkok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, amit nem csodálok, hiszen az egyik leghatékonyabb agyag. Elsősorban pórus összehúzó hatásáról ismert. Többféle ghassoul maszkot próbáltam már, de eddig mindig tapasztaltam különbséget maszk és maszk között. Pár hónapja kiszúrtam a Notino webshopjában a Missha ghassoul agyagos maszkját, úgyhogy nem volt más hátra mint előre, megvásároltam.

A maszk egy biztosan zárt dobozban érkezett. A dobozban a tégely mellett egy műanyag pálcika is volt, ezt nagyra értékeltem, habár nekem van arcmaszkokhoz való ecsetem. Ettől függetlenül tényleg óriási plusz pont a márkától ez a figyelmesség. A maszk még egy plusz fóliával is le volt zárva.
A leírás szerint pórus összehúzó hatású, szabályozza a faggyú termelést és hidratál. 


Sajnos amióta hormonkészítményt kellett szednem, az arcom és a hátam egyes területeit ellepte az akné. Amíg erre nem kapok hatékony megoldást, addig úgy gondoltam, hogy segítek magamon és a gasshoul pakolással próbálom kordában tartani az elszaporodó aknékat. Illetve nyár beköszöntével a bőröm jóval zsírosabb a szokottnál, úgyhogy a faggyú szabályozás sem jönne rosszul.
A képeken jól látszik, hogy a maszk színe szürke, az állaga sűrű. Szerencsére könnyű felvinni kézzel vagy ecsettel. Mivel egyáltalán nem folyékony így biztosan megmarad az arcunkon.
A leírás szerint 10-15 percet kell az arcbőrön hagyni, majd langyos vízzel lemosni. Én többnyire száradásig hagyom magamon és utána mosom le, ez néha napján fél óra is lehet, attól függ mennyi mennyiséget viszek fel. Egyébként nem érdemes túl vastagon. 
Felhelyezést követően pár perc elteltével már kezd megkötni az arcon, amely feszítő érzéssel jár, de egyáltalán nem kellemetlen vagy fájdalmas a dolog. 
Lemosás után szembetűnő a végeredmény. Valóban tisztábbak a pórusaim, természetesen összehúzni nem húzza össze őket. A bőrképem hihetetlenül egységesnek tűnik és furán hangozhat, de ad egy belső és egészséges ragyogást. Ez is egy olyan maszk, amely nem szárít, hanem hidratálja a bőrt. Tapintása puha és sima. Az akné pirosságát szépen lehúzza, úgy vettem észre, mintha valóban szabályozna az aknék kialakulását. A faggyú termelést hosszú távú használat mellett sem vettem észre, hogy mérsékeltebb lenne, de az tény, hogy azokon a napokon, amikor a maszkot használom valóban kevésbé fényesedik át az arcom, mint úgy általában. 
Illata nincsen. Összességében egy valóban hatékony arcpakolásról van szó, amely alaposan megtisztítja az arcbőrt a szennyeződésektől és a pórusoktól Rendszeres használatát követően úgy vettem észre, hogy a bőröm egységesebb képet alkotnak az aknék ellenére. Az aknék és a pattanások által okozott pirosságot nagyon szépen lehúzza. Elsősorban zsíros és problémás bőrűeknek ajánlom, heti 2-3 használat mellett. 

További Missha termékeket megtalálhattok a Notino online shopjában. 

Nincsenek megjegyzések