Újdonság a polcomon | Solone sminktermékek

Nem olyan régen bővült a SzépségCenter sminkrészlege, azon belül is a taivani Solone márkától. Két terméket kaptam tesztelésre, egy borosüveg alakú rúzst és egy korrektor palettát. Az elmúlt hétben napi szinten használtam a termékeket, minél több szituációban tesztelve. Ázsiai sminktermékekkel kapcsolatban nincsen sok tapasztaltatom (még), úgyhogy nagyon örültem annak, hogy két terméket is kipróbálhatok.
Először szeretném kezdeni a kedvencemmel, méghozzá a korrektor palettával. Én is, mint sokan mások a Catrice Camouflage tégelyes korrektorát használom évek óta, főleg pattanások és aknék elfedésére. Nemrég egy jó kis hormonkúrán voltam, úgyhogy azóta nem éppen makulátlan az arcbőröm, de remélem, amint a vizsgálatok és a diagnózis végére érünk újra szép lesz a bőröm.
Egy szó, mint száz valóban szükségem van egy jól fedő korrektorra. 
A paletta egy egyszerű fekete kis dobozban érkezik egy-egy csillaggal feldobva a feketét. A paletta könnyen nyitható és zárható. A borítása matt fekete, ezáltal bennem exkluzív hatást kelt. 
A három különböző korrektor szín mellett egy kicsi ecset is található, amely meglepően jó minőségű. Továbbá egy tükört is találunk benne. Úgyhogy a kialakítása és a felszereltsége abszolút meggyőzött.
A palettában három különböző árnyalatú korrektort találhatunk. Ezek az árnyalatok leginkább sárgás bőrtónussal passzolnak, ilyen az enyém is. A korrektor állaga krémes, és könnyen eldolgozható.
Számomra a legvilágosabb szín tökéletes a karikák elfedésére. Nem kell belőle sok, nem ül be az apró ráncokba, ráadásul nem szárít. A fedése egyszerűen bámulatos, szinte 100%-osan elfedi a lila karikákat, pedig nekem az évek óta tartó alváshiány meglátszik a szemeimen. A tartósságával is elégedett vagyok, hosszú órák elteltével sem ül be az apró ráncokba, inkább fokozatosan kopik és veszít fedéséből. 
A középső árnyalat, tökéletesen passzol a bőrszínemhez, ezért a pattanások és a bőrhibák elfedésére használom. Meglepően jól fed, sokkal jobban tetszik, mint a már említett Catrice Camouflage korrektora. Sokkal természetesebb hatása van, és úgy fedi el a bőrhibát, hogy nem kell vastag rétegben felvinni. Fontosnak tartom leírni, hogy mindig fixálom a korrektort. Elég tartósnak bizonyult magamon, akár 3-4 órán át is tökéletesen fed, attól függően, hogy mennyit fogdosom az arcomat.
A harmadik és egyben legsötétebb árnyalatot nem tudtam kipróbálni, mert nem elég barna hozzá a bőröm. Talán, ha barnulok valamennyit, nyárra tökéletes lesz.  
A korrektor paletta ára 3.390 forint. Szerintem teljesen megéri az árát, hiszen kiváló fedésű krémes korrektorokkal van dolgunk. A Classic Wine ajaktinták közül Grape purple árnyalatot kaptam. Habár egyáltalán nem iszom alkoholt, nekem is tetszik a borosüveg kialakítása, de leginkább a vidám hangulatú, színes címke tetszik. A borosüveg kupakját kell letekerni, amely egy ferdére vágott applikátort rejt magában. 
Az applikátor alapvetően elegendő mennyiségű színt vesz fel, de nem is ezzel van a probléma. A színe csodás, valóban a lila szőlőre emlékeztet, csodálatos őszi árnyalat. A fedése viszont nem a legjobb. Próbáltam már mindenféle módon és mennyiségben felvinni, de mindig foltosan fedett. Ezt nagyon sajnálom, mert alapvetően nagyon tetszene az árnyalat és még jól is állna, de ilyen gyenge fedéssel nem lehet utcára menni. Próbáltam már úgy, hogy hasonló árnyalatú kontúrceruzával kiszíneztem először a számat, még ez a megoldás bizonyult a legjobbnak. A tartóssága sem a legjobb, az evést és az ivást nem bírja. Az állaga krémes, viszonylag fényes hatást kelt az ajkakon, ami szintén tetszene, de ki sem kell nyitnom a számat, de már elcsúszik a rúzs.
Úgyhogy sajnos akárhogy nézem és próbálok benne valami pozitívat találni, sajnos nem sikerült. Persze leszámítva az külcsínt, mert az tényleg jópofa. 
A rúzs 1,990 forintba kerül. Összességében a korrektorpalettát bárkinek szívesen ajánlom, bőrtípustól függetlenül. Csodásan fed, már-már hibátlanul, púderrel fixálva igazán tartós. A színeket egyébként könnyű összemixelni, úgyhogy, ha pont két árnyalat között van a bőrszínünk akkor is használható a paletta. Kis méretének köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük. A tükör és a jó minőségű ecset abszolút pluszpont. 
A rúzs sajnos nem a kedvencem, azon kívül, hogy cuki a csomagolása nem tudok semmi jót írni róla. A színe nagyon szép, de a fedése és úgy egyáltalán az állaga nem a legjobb. Sajnos nem tudom, hogy a másik három árnyalattal mi a helyzet, de azok hátha jobbak a Grape purple-nél. 

A Solone termékeket keressétek a SzépségCenter webshopjában. Továbbá más szuper márkákkal is találkozhattok a webshopban, jelenleg a Charlotte Meentzen alakformáló csomagja 15% kedvezménnyel kapható. 

Nincsenek megjegyzések