Teszt | Babyliss PRO hajkefe

Évekkel ezelőtt még a fene sem gondolta volna, hogy mennyit számít az, hogy milyen hajkefével fésüljük a hajunkat. Nem mindegy, mit használunk száraz és nedves hajon. És megannyi hajkefe vagy fésű közül választhatunk hajtípustól függően. A mai bejegyzésben a Babyliss Pro Brush Collection egyik hajkeféjéről osztom meg Veletek a tapasztalataimat. Amit tudni kell a hajamról, hogy rettenetesen könnyen gubancolódik és csomósodik, a hátam közepéig ér nagyjából, festett szőke és könnyen zsírosodik, viszont a hajvégeim hajlamosak arra, hogy kiszáradjanak megfelelő ápolás nélkül. Most már nem olyan dús, mint régen, habár fodrászok szerint még mindig rengeteg hajam van az átlaghoz képest. 


Mit várok el egy hajkefétől? 

Könnyű legyen, mert minél hosszabb a hajam annál többször kell átfésülnöm, így fontos, hogy ne legyen túl nehéz a fésű. Azokat szeretem, amiken minél több a sörte, ezáltal úgy érzem, hogy hamarabb tudom kibontani a hajamat. Ne ferdüljenek és hulljanak ki a sörték egy-két használat után. Könnyen lehessen tisztítani és egyszerű mozdulattal eltávolítani a hajszálakat. Ne húzza a hajamat, és hatékonyan bontsa ki a keletkezett gubancokat. Úgy gondolom, hogy alapvetően nem várok el túl sokat egy hajkefétől, mégis nehéz megtalálni a megfelelőt. A fésűk többnyire nagyon durván tépik a hajam, ezáltal nem csak az elhalt hajszálakat szedi ki, hanem az egészségeseket is. 
A Babyliss hajkeféje valóban könnyű szerkezetű. A sörték nagy felületen helyezkednek el, ezáltal nagy területet tudok vele egyszerre átfésülni. A gubancokat egész könnyedén sikerül vele kifésülnöm, habár a Tengle Teezerektől megszokott fájdalommentes kibontást nem reprodukálja. 
Hajmosás után sem szeretem vele kibontani a hajamat, mert sokkal tovább tart, mint a már előbb említett TT-vel, viszont hajszárításhoz már nagyon szeretem használni a Babyliss keféjét. 
Hosszú hónapok óta használom napi szinten és még egyetlen egy sörte nem ferdült el vagy esett ki, tehát ez is egy pozitív felfedezés. 

Összességében teljesen elégedett vagyok a Babyliss Pro fésűjével, hiszen amit elvárok tőle, azt bőven hozza. Nagy területet tudok vele egyszerre átfésülni. Egyáltalán nem fáj vele a fésülködés száraz hajon. A sörték napi használat mellett sem ferdültek el vagy fogyatkoztak meg hosszú hónapok alatt. 

A hajkefét a Notino webshopjában vettem, igazán baráti 2620 forintos áron. Természetesen sokféle Babyliss termék közül válogathattok a webshopban. 

Nincsenek megjegyzések