Újdonság a polcomon | Camaleon ajakra való kozmetikumok

Elhatároztam, hogy 2018-ban sokkal nagyobb figyelmet fogok szentelni a rúzsoknak és sokkal bátrabban is fogom őket használni. Az idei év első rúzsokról szóló bejegyzését a Camaleon Cosmetics varázsrúzsai ihlették.

A Camaleon Cosmetics egy spanyol márka, amelynek termékei ma már számos országban jelen vannak. Szerintem elsősorban a varázsrúzsaikról ismertek. És miben rejlik a varázs? A Magic Colourstick vonal a mindenkinek a saját PH értéke és testhőmérséklete alapján színeződik el. Én ezt nagyon izgalmasnak tartom, kíváncsi voltam ez, hogy működik a valóságban. 
Mielőtt belevágok a termékek kielemzésébe muszáj megemlítenem a csomagolást. A rúzsok egy elegáns dobozkában érkeznek, amelyek mellett egy személyes kis kézzel írott levél található. és egy finom nyalóka. Szerintem ez igazán kedves gesztus a Camaleon Cosmetics részéről. Tökéletes ajkakhoz nem csak jó minőségű rúzs szükséges, hanem az alapoknál kell kezdeni, az ápolásnál. Még tinédzser sem voltam, amikor elkezdtem az otthon fellelhető ajakápolókat használni, de akkoriban nem volt olyan széles a választék, mint manapság. Talán a bőséges választék miatt elég gyakran futok bele silány, használhatatlan minőségbe. Szerencsére a Camaleon ajakápoló szettje tökéletesen bevált. Nagyon teszik ez a doboz a dobozban megoldás.

Az szettben található egy stiftes kiszerelésű ajakradír és egy szintén stiftes ajakápoló. Én hihetetlenül fontosnak tartom az ajakradír használatát és ez is egy olyan lépés a rutinomban, amelytől nem tudnék megválni. Eddig csak tégelyes kiszerelésű ajakradírokat próbáltam, de meg kellett állapítsam, hogy a stiftes megoldás jóval kényelmesebb. Végig húzom a radírt az ajkaimon, majd az ujjbegyeim segítségével a kioldódott apró szemcsékkel leradírozom az ajkamat. Miután kész vagyok egy törlőkendő használatát követően megszabadulok a szemcséktől. A radír is tele van értékes olajokkal, amely után azonnal hidratált és puha lesz az ajkam, plusz ápolást nem igényel. A hatékonysága mellett az illata is kiemelkedő, csodás dinnye aromája van, amelyet szerencsére hosszabb távon érezni is lehet.
Az szettben található ajakápoló pont az i-re. Illatmentes, a csipkebogyóolaj tartalmának köszönhetően tökéletesen hidratált ajkakat kapunk. Naponta kétszer használom és nincsen szükségem plusz hidratálásra napközben, akár esik a hó vagy fúj a szél, legyen bármilyen szélsőséges az időjárás.


A poszt talán legizgalmasabb szereplői a Magic Colourstickek, amelyek itthon varázsrúzsként ismeretesek. A bejegyzés elején említettem, hogy a varázstudományok ezeknek a rúzsoknak abban rejlik, hogy a saját magunk PH értéke és testhőmérséklete alapján színeződik el. A rúzsok külön dobozokban kapnak helyet, ahol már láthatjuk, hogy melyik rúzs nagyjából milyen színű lesz. Ennek intenzitása a már említett PH érték alapján változik az ajkakon. 
Az általam próbált rúzsokra általánosan jellemző, hogy tökéletesen hidratálják az ajkakat és kényelmes viseletet biztosítanak. Kiemelten pigmentáltak és vízállóak. A csomagolás kitekerős megoldást kapott, műanyag kupakkal. 
A Magic Colourstick rúzsok természetes olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint az aloe vera, csipkebogyóolaj és kakaóvaj. A varázsrúzsok négy árnyalatban kaphatóak: piros, sárga, szürke és zöld.Gris N4 szürke 


Hiába grafitszürke a rúzs, csodás lila árnyalatot kapunk, amint érintkezik az ajkainkkal. A rúzs krém finisű, enyhén csillog, de messze elmarad a szájfény hatástól. A termék csak úgy siklik az ajkakon, tökéletesen lehet vele követni a száj vonalát. Nem szükséges kontúrceruzát használni, nem folyik bele az apró ráncokba. A pigmentáltsága kiemelkedően jó, de ha intenzívebb és mélyebb színt szeretnénk elérni, akkor könnyen lehet építeni. A tartóssága szuper, több órán át meg sem moccan. Az evést-ivást jól bírja egyenletesen kopik, annyira megfogja a termék az ajkakat, hogy szinte alig látszik, hogy kopna, annyi tűnt fel, hogy veszített a fényéből. Ennek egy hátulütője van, hogy valóban időt kell arra szánni, hogy teljesen le tudjuk szedni a szánkról a színt. 


Rouge N2 piros


Az egyetlen piros rúzs, amelyben kényelmesen érzem magam! Nem gondoltam volna, hogy valaha eljön az a pillanat, hogy én piros színű rúzst önbizalommal telve viseljek. A kézfejemre készült színmintán bogyós beütésűnek tűnik, de ez az ajkaimon csodás közép pirossá változik. Egyáltalán nem feltűnő, kényelmes és komfortos viseletet biztosít ez az árnyalat. Szerintem még hétköznapokra is tökéletes. Krémes állagú rúzshoz, szintén krém finis dukál. Tökéletesen terül az ajkakon, szintén nem szükséges ez esetben sem kontúrceruzát használni. Tartós darab, egyenletesen kopik. A lemosással jelen esetben nem kell annyit bajlódni, mint a Gris árnyalattal. 


Jaune N1 sárga 


A másik kedvencem ez a sárga rúzs, amely hiába sárga, rózsaszín lesz felkenve. Ez az abszolút kedvencem a három szín közül, hiszen mindennap hordható. Krém finise mellett, enyhe szatén csillogás jellemzi felkenve. Csodásan terül és kényelmes viseletet biztosít. A Jaune esetében is extra tartósságra számíthatunk és szintén meg kell küzdeni a lemosással, de azt kell mondjam megéri. 
Összességében csak jó tapasztalatot gyűjtöttem a Camaleon Cosmetics termékeivel kapcsolatban. A rúzsok ár-érték arányban verhetetlenek. Intenzívek és tartósak, tökéletesen terülnek az ajkakon, valamint a hidratáló hatásuk is kiemelkedő. Egyedül a lemosásra kell időt szakítani, de annyira csodálatosak ezek a rúzsok, hogy megéri egy kicsivel több időt a fürdőszobában tölteni. Az ajakápoló szett pedig egyedülálló, hiába óriási a kínálat, nekem ez áll jelenleg az első helyen.
Érdemes körbenézni a webshopban, mert nem csak ajakra való termékekkel találkozhattok, hanem szuper arcápolási kozmetikumokkal is.

Nincsenek megjegyzések