Viszlát narancsbőr? Evelin Slim Extrem krém

Viszonylag gyakran megfordulnak a blogon a termoaktív kozmetikumokról szóló bejegyzések a blogon. Ezeket a termékeket többnyire cellulit enyhítésére (esetenként megszüntetésére) ajánlják. Én elsősorban a zsírégető funkciója miatt szoktam használni ezeket a kozmetikumokat. Nemrég is olyan régen egy újabb gyöngyszemre akadtam, az Eveline kínálatából.
A cellulit, más néven a narancsbőr, semmi köze nincsen a túlsúlyhoz (serdülőkor után alakul ki). Ez a probléma a nők nagy százalékát érinti, férfiaknál nagyon ritkán fordul elő. Egyelőre pontos mechanizmusa még nincs a kialakulásának okairól, de több kutatás során az alábbi hajlamosító tényezők merültek fel: 
- veleszületett genetikai hajlam
- rassz függő ( a kaukázusi fehér embereknél gyakoribb jelenség, mint az ázsiaiaknál)
- mozgásszegény életmód és helytelen táplálkozás
- stressz
- terhesség  (a hormonális változások miatt)

A cellulit, ha már kialakult akkor az ott is marad. Természetesen halványítani különböző módszerekkel lehet, mint például mozgással és elegendő folyadék bevitellel, valamint többféle készítmény és kozmetikai kezelés közül választhatunk ma már. 
Természetesen én sem úsztam meg a narancsbőrt (mivel átestem már a serdülőkoron), de próbálok tenni az ellen, hogy simábbá tegyem a kritikus bőrfelületet. 
Ennek ellenére mégsem a narancsbőr halványítása miatt használok termohatású kozmetikumokat, hanem zsírégetés céljából. Minél magasabb hőt termel a szervezetünk annál jobban ég a zsír (habár, vannak olyan kutatások, ahol az ellenkezőjét állítják). Én úgy tapasztaltam valóban van zsírégető hatása, ha edzés előtt pár perccel bekenem a kritikus területeket (has, comb, fenék). Edzést követően az izzadás során és a magasabb hőtermelés következtében perceken belül elkezd égni a bekent terület. Edzés közben természetesen jobban éget, mint ha önmagában használnám. Nekem nem fáj, sőt kellemes érzéssel tölt el ez a melegítő hatás. Fürdés közben van már némi gondom vele, mert amint meleg víz éri olyan, mintha leforráznám magam, de ezt is meg lehet szokni. 
A termék állaga sűrű és jól eldolgozható, ezáltal hamarabb is szívódik fel a bőrbe, mint a gél állagú kiadásai. Illata nincsen. Kézmosás szigorúan kötelező, nehogy a szembe kerüljön a termék. 
Természetesen a zsírégetés nem csak ezen az egy tényezőn múlik, igazából csak kicsit rásegít a dolgokra. Tapasztalataim alapján ezzel centikben jobban mérhető a változás. 

Összességében ez egy jó termohatású krém, amely nem fájdalmasan égeti a bőrt. Könnyen beszívódik és valóban segít a hőtermelésben illetve edzés után annak egy-két órán át való megtartásában is. Mivel odafigyelek arra, hogy mit mivel és hogyan használok, helyesen étkezem és elegendő folyadékot iszom, így a narancsbőr halványításában is sokat segít. Természetesen a látható változás hetekben és hónapokban mérhető rendszeres heti 3-4 használat mellett. 

Az Eveline Cosmetics Slim Extrem termoktív krémjét megtaláljátok a Notino webáruházban 2090 forintos áron. 


Nincsenek megjegyzések