Kihívás | 30 napon át 2,5-3 liter víz elfogyasztása - vége

Eltelt a BWT által meghirdetett 30 napos kihívás, amelynek az volt a lényege, hogy naponta 2,5-3 liter vizet kellett meginni egy hónapon keresztül. Ebben egy kancsó volt a segítségemre, a BWT Magnesium Mineralize. Korábban már írtam a kihívás kezdeteiről, ITT újra elolvashatjátok azt a bejegyzést. 


A kancsóba kell egy szűrő, amely magnéziumos vizet készít a csapvízből. Ha vesztek egy ilyen kancsót akkor a leírásban pontosan benne van mit, hogyan kell az elején csinálni. 
A korábbi posztban írtam már, hogy a vízivás számomra kihívás, mert nem szoktam meginni az átlagos mennyiséget sem. Szerencsére van egy olyan tulajdonságom, hogy amibe belevágok azt meg is csinálom, így is álltam neki a folyadékpótlásnak.
Az első, amit észrevettem, hogy valóban más íze van a szűrt magnéziumos víznek, mint a csapvíznek. Sokkal lágyabb és selymesebb, egyszerűen finomabb.
Szerencsére kaptunk smoothie recepteket, így a BWT segítségével elkészítettem életem első smoothie italát. Ezekkel az italokkal azóta is szeretek kísérletezni, új kombinációkat felfedezni. 


És hogy milyen hatással volt rám a BWT magnéziumos vize? 

Meglepően hamar hozzászoktam ahhoz, hogy naponta megigyak legalább 2-2,5 liter folyadékot. Amikor a kihívást elkezdtük akkor még nem volt kánikula, de mióta tombol a nyár azóta igyekszem napi 3 liter vizet meginni legalább. A bőröm ezalatt a 30 nap alatt nagy változásokon ment keresztül. A száraz foltjaim nagyrészt eltűntek, nem húzódik a bőröm, ha csapvízzel mosok arcot. Továbbá úgy érzem, hogy a arcbőröm feszesebb és rugalmasabb, valamint nem fakó és pattanás is sokkal kevesebb képződik. A közérzetem is sokkal jobb és valamivel energikusabbnak is érzem magam. 
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jótékony hatásai vannak a folyadéknak hosszú távon keresztül. Két hét elteltével kezdtem magamon érezni a változást és sokkal jobb volt magnéziumos vizet inni, mint csapvizet. Mindenképpen fogok a kancsóba új szűrőt venni, mert amióta letelt a 30 nap visszatértem a csapvízhez és nem esik olyan jól vizet fogyasztani, mint korábban, sokkal keményebb így a víz és kellemetlenebb az íze számomra.

Összességében ez egy remek kihívás volt, és azt kell mondjam nagyon örülök a lehetőségnek. Nem gondoltam volna, hogy 30 napon át a megadott folyadékmennyiséget meg tudom inni. Ráadásul a 30 nap letelte után még mindig igényem van a sok folyadékbevitelre.
Köszönöm a BWT-nek, hogy megváltoztatta az iváshoz való kapcsolatomat és megismertette velem a smoothie-k világát.
Ti is igyatok legalább 2,5 fél liter folyadékot naponta (nyáron kerüljétek a cukros üdítőket és az alkoholt nagy mennyiségben), meg fogja hálálni a szervezetetek. 

2 megjegyzés

  1. No, számomra is ideális kihívás lett volna, mert alig iszok napi fél liter vizet a kávéval együtt :)

    VálaszTörlés