Maszkmánia | Freeman agyagos pakolás avokádóval és zabkásával

Heti 1-2 alkalommal szoktam maszkokat használni. Vasárnap tartom az igazi wellnessnapot, mert alapos arctisztítás után kigőzölöm a bőrömet, majd jöhet a peelingezés végül pedig egy maszk. Az utóbbi hónapokban viszonylag nagy mennyiséget halmoztam fel, így minden hétre jut valami más. A fátyolmaszkok mellett az agyagos maszkokat szeretem a legjobban. 
A Freeman termékeivel a Notinon találkoztam először és a hatalmas választék pedig megerősített, hogy leadjak egy rendelést. 
Többféle maszkot vásároltam a márkától, de első körben az avokádósat próbáltam ki, amelyben elvileg zabkása is van. A zabkása gondolom finomított változatban van a termékben, mert nincsenek benne zabdarabok. 
Próbaképpen a tasakos változatot rendeltem meg, amelyben 15 ml maszk van, úgyhogy elsőre biztos nem tudjuk elhasználni. A felbontott tasakot két-három darab gémkapoccsal szoktam visszazárni, hogy tutira ne száradjon és folyjon ki a termék a következő használat előtt.


A maszk színe zöld, az illata pedig nyomokban emlékeztet az avokádóéra, kicsit friss és kicsit zöld. A maszkokat úgy általában szerintem érdemes valamilyen céleszközzel (ecset) felapplikálni, mert egységesebben oszlatható el az arcon, valamint nem pazarolunk el belőle annyit, mintha kézzel vinnénk fel. 
A csomagolás szerint 15-20 percig kell magunkon hagyni a terméket, majd bő vízzel leöblíteni. Az agyagos maszkokat többnyire száradásig hagyom magamon és csak utána mosom le. Az agyagos maszkok pórustisztító hatásukról ismertek, és ez a Freeman esetében sincsen másként, hiszen elég szépen kipucolja a mitesszereket. Ezeknek a fajta maszkoknak általában egy hátrányuk van, hogy rettenetesen szárítják a bőrt, ám ezt a tulajdonságát ez esetben nem érzékeltem. Langyos vízzel történő alapos tisztítást követően a bőröm sokkal szebb és egységesebb, valamint ragyogóbb. 
Hidratáló krémet nem szoktam használni, de az agyagos maszkokat elsősorban zsíros és kombinált bőrtípusra ajánlanám. 

Összességében egy kiváló maszkot próbáltam ki, amelynek elégedett vagyok a hatásával. A pórustisztító hatása korrekt, a bőrömet nem szárította és a nap végig is matt maradt az arcom a kánikula mellett.

A Freeman avokádós maszkját a Notinon megtaláljátok Feeling Beautiful néven. A tasakos kiszerelés mellett, a tubusos verziója is kapható a webshopban.


Nincsenek megjegyzések