Szőrtelenítés Joanna Sensual termékeivel

A szőrtelenítés témaköre mindig is központi helyet foglal el egy nő életében szerintem, de lassan már ott tartunk, hogy egy férfi életében is. Megannyi termék és mód közül válogathatunk mamár. Én a lézeres szőrtelenítésen kívül, mindenféle technikát és terméket kipróbáltam már. Most a Joanna Sensual termékcsaládjával sikerült nosztalgikus hangulatba kerülnöm.Kétféle szőrtelenítési módszert próbáltam ki a márkától, az egyik a hideg gyanta, a másik pedig a krémes szőrtelenítők. A krémes szőrtelenítőket nagyjából 10 éve használtam rendszeresen, de aztán meguntam, mert nem takarékos megoldás, plusz macerás is, hiszen a borotvát ugyanúgy kell használnom mellette más területekre. Ettől függetlenül mikor megkaptam a csomagot örültem a szőrtelenítőkrémeknek, mert kíváncsi voltam, hogy az eltelt évek alatt mennyit fejlődtek ezek a termékek.


Háromféle szőrtelenítőkrémet próbáltam ki. Az kék színnel jelölt való hónaljra, karra és bikinivonalra, a zöld színű olívaolajat tartalmaz és lábra való, a rózsaszín is szintén lábra való, de érzékeny bőrre argánolaj tartalommal. Mindegyik dobozban található egy spatula, amellyel a szőrt kell eltávolítani, valamint egy nagyon finom illatú, balzsam állagú hidratáló testápoló.
A krémeket spatulával ajánlják felvinni az adott területre, ahol a szőrt kívánjuk eltávolítani, de én kézzel szoktam, mert sokkal kevesebb krém megy így kárba. A krém mennyisége attól függ, hogy mekkora szőr, mert azt teljesen be kell lepnie ahhoz, hogy hasson. Ezek a krémek úgy működnek, hogy ”kiégetik„ a szőrszálakat, és simább felületet biztosítanak, mint a borotva, illetve gyengítik a szőrszálakat, elvileg.
A dobozon azt írják, hogy három perc elteltével akár hathat a krém, de erősebb szőrszálak esetén tovább kell a szőrteleníteni kívánt területen hatni.
Nekem a lábszáraimon és a hónaljamon is több, mint három percig kellet rajta hagyjam a krémet, átlagosan 10 perc eltelte után hatott. A hónaljamon 10 perc elteltével sem hatott 100%-osan, nagyjából a szőr 80%-át távolította el. A lábszáraimon 95% százalékban eltávolította szőrt, úgyhogy elégedett voltam a hatással. Mikor készen vagyunk langyos vízzel le kell mosni a szőrtelenített területeket és használni a hozzá kapott balzsamot. A rózsaszín fajtával tökéletesen elégedett voltam, mert használat után nem volt irritált a bőröm, valamint a sima láb érzete tovább tartott, mint a borotva esetében. 
Sajnos az olívaolajos testvére nagyon nem vált be. Első használatot követően nagyon-nagyon viszketett a lábam, véresre vakartam konkrétan. Azt hittem azért ilyen, mert elfelejtettem bekenni a hozzá tartozó balzsammal. Pár nap múlva elmúlt az égő és viszkető érzés. Amikor újra aktuális lett a szőrtelenítés, elvégeztem a szükséges procedúrát, majd ügyeltem arra, hogy bekenjem a balzsammal a lábszáraimat. Sajnos nap végére jelentkezett ismét a égető és viszkető érzés, de nem olyan durván, mint balzsam nélkül. Jó pár hete nem használom a krémet, de a mai napig vannak foltok a lábamon, pont olyanok mintha megégettem volna magam. 


A balzsam nagyon szuper, ezt borotválkozás után is szoktam használni. Kellően hidratálja a bőrt és megszünteti az apró gyulladásokat. Az állaga balzsamos jellegű, színe fehér. Könnyű eldolgozni és hamar beszívódik a bőrbe. Az illata kellemes, nem nagyon tudom mihez hasonlítani igazából. A leírás szerint késlelteti a szőr növekedését, nem vagyok benne biztos, hogy valóban késleltetne bármit is, de alapvetően egy jó testápolónak gondolom.


Évek óta nem gyantáztam, vagyis annak idején kozmetikusnál gyantáztattam a lábszáraimat, így kíváncsi voltam, hogy miként fog teljesíteni a hideg gyanta. A képen szereplő gyanták lábra és bajusz eltávolítására valók. 
A bajuszgyanta meglepően jól teljesített. Miután tenyeremmel felmelegítettem a kicsi csíkokat, és felhelyeztem a szőrteleníteni kívánt területre. Egy gyors mozdulattal leszedtem (téptem) a csíkot és csodálkozva láttam, hogy a ”bajuszomat„ szinte tökéletesen és viszonylag fájdalommentesen eltávolította. A biztonság kedvéért még kétszer megismételtem a műveletet és tökéletesen sima volt az ajakam feletti rész. A hozzátartozó sárgadinnye-illatú olajjal pedig bekentem a kipirosodott területet. Amúgy nagyon-nagyon szuper ez az olaj, amelyet a gyantacsíkokhoz adnak. 
A lábra való gyanta sajnos már nem ennyire szuper, mint az előzőekben emlegetett. Nagyjából 85%-ban távolítja el a szőrt a lábakról. 

Összességében elég vegyes érzéseim vannak a Joanna szőrtelenítőivel kapcsolatban. A bajuszgyantát mindenképpen ajánlom és az argánolajat tartalmazó szőrtelenítőkrémet is. A gyantákhoz tartozó ápoló olajok is kiemelkedően jók és hatásosak, valamint a testápoló balzsam is. Azt tanácsolom, hogy szőrtelenítőkrémek választásánál mindenképpen nézzetek körül és figyeljétek az összetevőket, és ha már egy alkalom után viszket és ég a bőrötök inkább ne használjátok többet azt a terméket. 

Ti milyen szőrtelenítőre termékre vagy eszközre esküsztök? 

2 megjegyzés

 1. Kedves Eleni!

  Örömünkre szolgál, hogy a Joanna szőrtelenítő termékek használatát követően megosztottad őszinte véleményedet, valamint köszönjük a pozitív visszajelzést.
  Nagyon sajnáljuk azonban,hogy az olívaolajos szőrtelenítő krém az esetedben nem vált be. Bízunk benne, hogy a jövőben megtalálod a Joanna termék portfóliójában a számodra leginkább megfelelő terméket.

  Üdvözlettel:

  A Joanna magyarországi csapata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a kommentet ❤.
   A márka termékeinek nagyon magy részével elégedett is vagyok és napi szintén vannak jelen a rutinomban. Én is sajnálom, hogy a bőröm így reagált. De sebaj, mert az argánolajos tökéletesen bevált.

   Törlés