Téli esszencia: vanília

Kozmetikumokban többnyire az édes illatokat szeretem, és ezek közül is a kedvencem a vanília. A vanília minden formáját nagyon szeretem, legyen szó süteményről, italról, tejtermékekről és illatokról. Minden évben nagyon várom a telet, mert akkor előkerülhetnek a kedvenc vaníliás termékeim, és élvezettel burkolózom be ebbe az aromába.Az első vaníliás kozmetikumaim az Avonhoz köthetőek. A Naturals vonalon volt vaníliás termékcsalád, a testpermetből, testápolóból, és a tusfürdőből számtalan darabot elhasználtam. Aztán nyitottabb lettem más márkák irányába és jött a különböző vaníliás felfedezésem. Eleinte az Yves Rocher vanília illatú termékcsaládjával ismerkedtem meg (még a régi kiadást), mindent kipróbáltam, amit lehetett kapni ebben az illatban. Kedvencem a parfüm volt, amely nagyon tartós volt rajtam és intenzív, édes illata volt.
Most két vaníliaillatot használok, az egyik szintén az Yves Rocher márkától van, még Katytól kaptam karácsonyra a Vanille Noire-t. Ez nem pusztán csak vaníliaillat, ez jóval több annál. Sokkal komplexebb hiszen a vaníliának is megannyi fajtája van. Ez az EDP a bourbon, a tahiti és a ugandai vanília egyvelegét foglalja magába. A tartóssága kiemelkedő, de ezt egy EDP-től el is várom, hogy egész nap tartson. Mivel különleges helyet foglal el ez a parfüm a szívemben, így különleges alkalmakkor használom csak.
Ha egyszerűbb vanília illatra vágyom, akkor a Victoria Secret Vanilla Lace testápoló spray-t veszem elő. Ennek a testpermetnek nincsen bonyolult illata, igazából a vanília legegyszerűbb és legédesebb fajtája. Olyan mint egy gombóc vanília fagyi, vagy joghurt. Hétköznapokon ez az illat a kedvencem, nem tolakodó, órákkal később is finoman van jelen a bőrömön. A tartóssága az átlagos testpermetekénél jobb valamivel. Lehet kapni testkrém és testápoló tej változatokban is. További Victoria's Secret termékeket találhattok a Notino webáruházban.


A testápolásban sem maradhat el a vaníliaillat, jöhet bármi belőle. Jelenleg az Avon novemberi kiadású Sweet Vanilla habfürdőjével relaxálok fáradt estéken egy jó könyv társaságában.
Az illata valóban édes-fűszeres vanília, amely segítségével könnyen el tudok lazulni. Szeretem az Avon habfürdőit, mert kevés is elég belőle az óriási habokhoz, ráadásul viszonylag sokáig megmarad a hab. A vaníliaillat pedig órákra belengi a fürdőszobát.
Az Yves Rocher közel egy évvel ezelőtt megváltoztatta a Plaisirs Nature termékcsaládját. Korábban írtam, hogy nagyon szerettem annak idején is a vanília kiadását, de valóban jót tett az újítás ennek az illatfajtának is. A vaníliás termékek most fűszeresebbek és testesebbek, mint korábban. 
A testradír tápláló lett, tele van olajokkal, amelyek a bőr hidratálásáért felelősek, a cukor pedig az alapos radírozásért, ezáltal a környezetet is védjük. 
A testvajnak is csodálatos vanília illata van, megegyezik a testvajéval. Állaga sűrű és tartalmas, alaposan be kell dolgozni a bőrbe, hogy hamarabb beszívódjon. A bőr varázslatosan puha és illatos lesz utána, én másnap reggel is érzem magamon a vanília édes illatát.

Számomra a vaníliaillat egyenlő az érzékiséggel, a nyugalommal, az otthon melegével. Nem tudom elképzelni a hideg időt vanília nélkül. Ha rossz kedvem van csak kinyitom valamelyik vaníliás kozmetikumot, és mélyet lélegzem belőle. Szeretem azt is mikor a vaníliát másfajta illatokkal is párosítják, például tejszínnel, cookie-val bármivel, ami passzol hozzá. A vanília a legkedvesebb illatom mind közül.

Nektek van kedvenc illatotok? 

2 megjegyzés

  1. Én is nagyon szeretem a vanília illatot. Nincs belőle kedvenc termékem egyébként, de szintén az AVON és YR termékeivel kezdődött a dolog. :D

    VálaszTörlés