Stila: In the light paletta

Ennek a paletta tesztjével már régóta adós vagyok, ugyanis még Ildi nyereményjátékán nyeretem év elején. 
A Stila márkát korábban nem ismertem, és sajnos itthon nem forgalmazzák. A hivatalos honlapot EZEN a linken találhatjátok, ahol további információt megtudhattok a márkáról és termékeikről.A csomagolása egyszerű, mégis mutatós. Maga a paletta tokja is kemény papírból készült. Annyira nem szeretem az ilyen csomagolásokat mert könnyen kinyílik, nem lehet csak úgy magunkkal vinni bárhova, és sokkal sérülékenyebbek, mint a műanyag, pattintós tokok. Ettől függetlenül maga a színvilág tetszik. Belül található egy tükör is, amely elég nagy ahhoz, hogy ki tudjuk sminkelni magunkat, ugyanakkor a karton mivoltának köszönhetően nem marad állva, valamivel ki kell támasztani a fedelét, ha ezzel a tükörrel akarjuk sminkeli magunkat. Ami a legjobban tetszik a palettában, hogy nem applikártor, hanem szemceruza kapott helyet. Ez külön pozitívum, hiszen nagyon kevés applikátor hasznosítható azok közül, amelyeket a palettákhoz csomagolnak. 
Az egyik kedvencem a palettában, hogy a tükör feletti résznél egy üzenet található, mégpedig: „belive in the beauty of the future” - sarah lucero. Nem tudom, hogy ez az idézet palettánkén eltérő-e, mégis ez az első paletta, ahol ilyen jellegű figyelmességet először látok.
A paletta színvilágát többségében nude árnyalatok alkotják. A szemhéjpúderek neveit a csomagolás hátulján találhatjuk meg, valamint a panban található színek alatt is fel van tüntetve. Sorrendben balról jobbra haladva, természetesen a felső sorral kezdve: bare, kitten, bliss, sunset, sandstone, bubbly, gilden gold, luster, night sky és végül az ebony.
A színekről általánosan elmondható, hogy pigmentáltak és jól satírozhatóak. Valamint alap nélkül is megállják a helyüket. A palettában négy matt, és hat fényes árnyalat található. A matt szemhéjpúderekben is megbújnak aranycsillámok, habár felhelyezve ezek a szemhéjon nem feltűnőek.A felső sor színei között elsőként a bare árnyalattal találkozunk. A bőrszínhez hasonló matt szemhéjpúder, amely remekül pigmentált. Könnyű építeni, valamint a színeknek is nyújt egy biztos alapot. 
Az egyik kedvenc színem a palettából a kitten elnevezésű. Egy gyönyörű pezsgő szín, amelynek krémes szemhéjfestékekhez hasonló állaga, valamint a hatása is hasonló a szemhéjakon. Remekül pigmentált, de van egy hátránya van, még pedig az, hogy porol.
A második matt szín a palettában a bliss nevet kapta. Természetes barna színével a mélyítővonalba tökéletes lehet, valamint finomítani az éleket, színeket. 
A sunset árnyalat egy középbarna szín, amely könnyen építhető, valamint eldolgozható. Hihetetlen jól pigmentált. Többnyire a mozgószemhéjamon szoktam használni.
A  sandstone egy erőteljes matt barna, amely aranycsillámokat tartalmaz. Az összes matt szín közül ebben mutatkoznak meg legjobban a csillámok, habár egyáltalán nem feltűnő módon. Szintén jól építhető, és a matt színek közül ez porol a legkevésbé.


Az alsó sorban találhatóak meg a paletta sötétebb színei. A bubbly árnyalat nyitja meg a sort, aranyló pezsgőszínével. Mozgószemhéjon nagyon szépen mutat, könnyen építhető és eldolgozható, remekül pigmentált. 
A golden gold középbarna árnyalat, amelyet az aranycsillámok tesznek lágyabbá. Ezt a színt általában a külső V-ben szoktam használni. 
A luster színhez kevésbé nyúlók, sőt inkább mondhatjuk ,hogy egyáltalán nem. Ezzel az árnylattal viszont nagyon jó lehet természetes hatású, füstös sminket készíteni. A benne lévő aranycsillámoknak köszönhetően a szín lágyabbá válik a használatakor. Ez a szín porol a legjobban a palettából. 
A night sky árnyalatot érzem egyedül kakukktojásnak a palettában, de nem baj mert megtöri a nude palettákra jellemző egyhangúságot. Metál fényének köszönhetően feltűnő sminket tudunk vele készíteni. A legpigmentáltabb szín a palettában. 
Fekete vagy nagyon sötétszürke árnyalatok minden nude palettában megtalálható. Az In the lightban sincsen másképp, egy matt fekete személyében, amely az ebony nevet kapta. Gyönyörű füstös sminket lehet vele készíteni, habár a pigmentáltsága miatt óvatosan kell vele bánni, mert könnyen túlzásba lehet vele esni. Tényleg elég egy leheletnyi az ecsetre. Eléggé porol sajnos, úgyhogy figyelni kell rá.

Összességében, az egyik legjobban kihasználható palettám. Remek színek kaptak benne helyet, a ceruza és a night sky árnylat pedig megtöri a nude paletták egyhangúságát. Hihetetlen jól pigmentáltak a színek, könnyen eldolgozhatóak. A minőségét a Naked3-as palettámhoz tudnám hasonlítani. 

Nektek mely árnyalat a kedvencetek? Esetleg próbáltátok már a Stila márkát? 

8 megjegyzés

 1. Olyan szép krémesnek tűnnek még képen keresztül is, egy élmény lehet velük sminkelni - a potyogás meg szinte kötelező velejárója a puha szemfestékeknek. :/
  Nekem az utolsó három (alsó sor) a kedvencem - ki gondolta - viszont én azért hiányolok egy-két teljesen matt árnyalatot. Bár nagyon tetszenek ezek a szaténos-matt (? - nem biztos, hogy létezik ez a kifejezés) színek is, de ha már matt, akkor legyen teljesen matt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem pont ettől nem lesz sablonos a paletta. Hiánypótló darab a csillogós matt színek miatt. De satírozva nyilván máshogy hat mint csak felkenve a kezemre :) Szerintem szétnézek mert tényleg nagyon szuper ez a paletta :)

   Törlés
 2. Gyönyörű ez a paletta, a színek is nagyon tetszenek benne, leginkább a felső sor, de az alsó sem csúnya :D Még sosem próbáltam a márkától semmit, bár annyira nem is sminkelem magam, hogy beszerezzek itthon nem kapható, vagy drágább darabokat, nem érné meg :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Nagyon jól összerakták. Smink engem sem hoz már annyira lázba, de vannak nevek,amelyek miatt pl befogom szerezni a dolgokat. Pl egy Kat Von D paletta :)

   Törlés
 3. az In the know palettában az idézet "when a woman knows, she knows" ugyanúgy sarah lucerótól. :) egyébként az In the light is megvan, de én ezt annyira nem szeretnem, mondjuk amúgy is anyukámnak vettem ajándékba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És az In the know milyen? Meg vagy a minőséggel elégedve?
   Köszi az infót :)

   Törlés
 4. Hű, nekem nagyon tetszik! Gyönyörű, elegáns színek

  VálaszTörlés