Le a narancsbőrrel: Avon Solutions Narancsbőr elleni thermo aktív gél

Tavasz beköszöntével márkák tömkelege rukkol elő fogyasztó, vagy narancsbőr elleni krémekkel. Az Avon is megjelent saját gyártású L-karnitin géllel, ami nem csak a cellulitusz ellen segít, hanem a fogyásban is, legalábbis a sajtóanyagokban ezek az információk szerepelnek.

Mielőtt megosztanám tapasztalataimat a krémről, szerintem jó ha tisztában vagyunk azzal, mi is az az L-karnitin.
Az L-karnitin egy természetes anyag, ami a vázizomzatban, májban, a vesében található meg, valamint az idegrendszerben, és a mellékherében is.
Az L-karnitin egy nitrogén tartalmú vegyület, hidroxi-aminosav, ami nem található meg fehérjében, ellenben a vörös húsokban igen. Kísérletek bizonyítják, hogy az L-karintint fogyasztó túlsúlyosok több súlyt vesztettek azoknál a társaiknál, akik nem szedték azt.

A legfontosabb információ a krémre vonatkozóan: az L-karnitin nem szívódik be a bőrön keresztül, tehát innentől kezdve hiába megtalálható ez az anyag, az Avon Solution Narancsbőr elleni krémjében, nem fog hasznosulni. Az L-karnitin a májban és a vesében szintetizálódik, így nem látok arra esélyt, hogy bőrön keresztül felszívódjon, vagyis ha felszívódik akkor sem használ semmit. Úgyhogy a benne lévő L-karnitintól ne várjon senki jelentősebb súlycsökkenést. Sok márkánál fellehető már az L-karintin kapszula, pezsgőtabletta. Nézelődni és további információk erről a anyagról: ITT (is) tudtok olvasni.


Csomagolása tetszetős, engem a tűzre emlékeztet a színvilág, gondolom az égető érzés miatt, amit a krém okoz miután felkentük. A kupak kicsit körömtőrős, úgyhogy óvatosan a pattintással.
A termék áttetsző gél állagú, amit a kritikus területekre kell bedolgozni.
Napi kétszeri használat javasolt, én ellenben naponta egyszer, délelőtt kentem be a kritikus területeket: fenék, comb valamint a csípőmet.
Az utóbbi egy hónapban drasztikus életmódváltásba kezdtem (maradjunk annyiban, hogy január óta a stressz nagyon durván kihatott a testemre, a bőrömre, igazából mindenemre, de gondolom ez feltűnt annak aki rendszeresen olvas). Én hiszek abban, hogy a krémek tudnak segíteni szigorú edzés, és diéta mellett, önmagában kenegetni viszont nincsen értelme. A thermo-hatást tényleg érvényesül, eléggé égeti a bőrt felkenés után nagyjából 30-40 percen keresztül. Először megijedtem, mert korábban is kentem magam paprikás krémekkel, amik égettek, de közel sem ennyire. Mivel a bőröm nem pirosodott ki, és semmilyen irritációt nem okozott így használtam napi szinten tovább. Illata nem igazán van.
Magammal szemben rettentő kritikus vagyok, így én narancsbőr ügyileg nem látok változást, viszont a családom tagjai igen. Ugyan az L-karintinnak nincs értelme a krémben, viszont a meleg hatás érvényesül, tényleg fokozza a vérbőséget. Segíti az izom hőtermelődését, amitől könnyebb fogyni, hiszen az izmok dolgoznak a zsír is elkezd leolvadni a kívánt területekről (is).
Van még egy hátránya ennek a krémnek, hogy nagyon gyorsan fogy, gyakorlatilag egy hónap alatt kiürítettem a flakont.

Összességében vegyes érzelmeim vannak a termékkel kapcsolatban. 150 ml nem elég gazdaságos, mert nagyon gyorsan fogy (ha túl keveset kenünk belőle akkor a thermo-hatás nem érvényesül). Csúnyán fogalmazva a paraszt vakítást nem tartom etikusnak, nyilván aki egy kicsit is jártas a testépítés háza táján, az nem dőlt be az L-karnitines marketing "szövegnek".
Ennek ellenére egy jó kis krém, mert segít hőt termelni, és ártani nem árt, de edzés és diéta, illetve megfelelő folyadékbevitel nélkül nem fog használni semmilyen csodakrém.

A gélt keressétek az Avon májusi katalógusában, vagy az ALÁBBI linken.

Ti használtok kiegészítő termékeket narancsbőr ellen? Nincsenek megjegyzések