ManiCute, Meow

Nagyon hamar eltelt ez a két hét, az előző ManiCute óta. A mostani témánk, a macska. 
Egy évvel ezelőtt még 9 macskánk volt, azóta leredukálódott 1-re, az is a szomszédé, de igazából mi gondoskodunk róla, és neveltük fel. 
A befogadott cicánk meg átszökött a szomszédba, és sehogy sem tudjuk itthon tartani, de legalább tudom, hogy épségben van. Igazából kedvelem a macskákat, úgyhogy örültem ennek a témának. Mindenképpen szabad kézzel akartam alkotni. Meg is volt a fejemben a koncepció, le is rajzoltam, hogy hogy fog kinézni. Erre nem úgy akart sikerülni, ahogy szerettem volna. Ezért lemondtam a szó szerinti cica mintáról. 
Aztán körbe néztem a szobámban, és megakadt a szemem, a világ legaranyosabb macskájánál (aki nem szökik meg ), Hello Kitty-n.


Elvileg Kitty nem nyávog, hanem beszél (igen, mert állítólag, ő egy kislány, de akkor miért macska?! Egyébként én úgy tudom, hogy egy buddhista szimbólum eredetileg), de azért a macskák nyávognak. Soha egyetlen betűt sem festettem még fel a körmeimre, így is le kellett egyszer mosnom, mert elszámítottam magam. Nem is olyan könnyű szöveget festeni körömre. Elsőre így sikerült.


Viszont a lényeg, a Hello Kitty arc. Régebben már próbálkoztam a megfestésével, de sehogy sem akart arányos lenni. Pedig ki gondolná, hogy egy ilyen arcban van kihívás?! Mivel manapság többet próbálok szabad kézzel alkotni, ezért újra gondoltam a régebbi próbálkozásomat, és magam is meglepődtem, hogy már elsőre úgy sikerült, ahogyan szerettem volna.


Cicamancsokat is szerettem volna már régóta a körmeimre festeni, így ez is adott volt. A kéknek nincsen jelentősége, egyszerűen az a szín tetszett meg abban a pillanatban.


Remélem tetszik Nektek ez a cicás, alias Kitty-s manikűr.

Nézzétek meg a többiek elmacskásodásait is:

28 megjegyzés

 1. Nagyon cuki lett, és szuper, hogy te is szabad kezes alkotást hoztál erre a fordulóra :) Ügyes vagy nagyon :)

  VálaszTörlés
 2. Egy rugóra járt az agyunk. :D Cuki lett. :) És milyen jó hozzá a kék is, eszembe nem jutott volna kéket használni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Köszönöm:) na igen, hirtelen ötlettől vezérelt szín volt ^_^

   Törlés
 3. Nagyon tetszik, jó ötlet a Hello Kitty is. :D Én kicsit meglepődtem, hogy nem rózsaszín, de nagyon szép kék! (-:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:) nem akartam szokványosat. De Kitty alapból inkább piros színvilágú eredetileg.

   Törlés
 4. nagyon jó lett Eleni! :) rózsaszínnel is el tudom még képzelni :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:) Igen, de szerintem sárgával is jó lenne. De bármilyen színnel,mert Kitty alapvetően nem rózsaszín. Mármint a köré épített világ.

   Törlés
 5. A kék remek választás volt! Nagyon tetszik ez a mani, egész odavagyok érte :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon aranyos lett. :) Jó a kék színvilág, nekem mondjuk nem jutott volna eszembe. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, igen valamiért mindenki a rózsaszínnel képzeli el :)

   Törlés
 7. Nekem most az írás tetszik a legjobban. :) Pont azért, mert nem tökéletes, de én azt hittem, direkt lett ilyen. :D Én egyáltalán nem szeretem a Hello Kitty-t (ennek tulajdonítom, hogy most a körmödön sem igazán jön be, pedig amúgy tényleg nagyon jól lett elkészítve), már kiskoromban se szerettem, sőt. Akkor sem, most sem értem, mi ez a nagy mizéria körülötte. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D - köszönöm:)
   Szerintem az összetrört lelkű gyerekek, és tinik/felnőttek megsegítésére találtak ki ;-)

   Törlés