Esszencia Natúr, Rózsafa hajbalzsam, teszt

Ezzel a poszttal már egy ideje adós vagyok, viszont kiforrott véleményem van a termékről.
Nagyon szeretem az Esszencia Natúr balzsamjait, amik mindenmentesek. A márkáról bővebben, interjú formájában ITT olvashattok.

A rózsafa balzsamot inkább a száraz hajjal rendelkező használják. Nekem a hajam vége igencsak sprőd tud lenne, ha elhanyagolom (nem olajozom, pakolom legalább heti egyszer).

Nagyon örültem ennek a balzsamnak, hiszen nagy reményeket fűztem hozzá, a száraz hajvégek miatt.


A csomagolása a szokásosnak mondható, elegáns, luxus hatású, arany - fehér színekben érkezik, magyaros mintával.
A kupakja felül pattintós, így a használata kényelmes, könnyű adagolni a terméket. A balzsam színe fehér, állaga sűrű, könnyen eloszlatható a nedves hajon.
1-2 percig hagyom hatni, majd bő vízzel lemosom. Hosszan tartó kísérletezés során, sajnos a hajam nem mindegyik szilikonmentes terméket bírja, sőt hosszútávon egyiket sem kedveli, így a hajhosszomra használom ezeket a termékeket, ily módon beváltak.
Ezt a balzsamot is egész hajhosszon használom, hogy megelőzzem a hajam további száradását. 
A rózsaolajnak köszönhetően, segít a haj töredezése, és száradása ellen, szárítás után érezhetően puhítja a hajamat, és ki tudom vele tolni a hajvágást.
A gubancosodást nem szünteti meg teljesen, de az én hajammal egyik balzsam, vagy pakolás sem tudott még csodát tenni kócmentesség ügyben.

Összességében nagyon hatékony balzsamnak tartom, enyhe rózsaillattal, segít rendben tartani a száraz, töredezett hajvégeket.

Az Esszencia Natúr webáruházban, EZEN a linken meg tudjátok vásárolni.

Nektek van kedvenc balzsamotok?

2 megjegyzés

 1. Nem ismerem ezt a terméket, de legalább ezer éve keresek valamit, ami kíméletes, és megoldja a "száraz hajvég"-problémámat is.
  Jelenleg argánolajat használok, az beválni látszik (persze nem szeretném elkiabálni), de ez a rózsafaolajos balzsam is elég ígéretesnek tűnik.
  A kettő együtt szerinted használható?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem lehet, én kókuszolaj mellé használom és egyáltalán nem üti egymást a kettő. A balzsam nem olajos érzetű.
   Esetleg az argán olaj mellé kókuszolajat is érdemes lehet beszerezni, ne szokja meg a hajad az olajakat. Én pl ezeket is váltogatom fél évente.

   Törlés