Sajtóanyag: Környezetvédelmi Világnap

Ma van a Környezetvédelem Világnapja, június 5-én. Számomra nagyon fontos a környezetvédelem, hiszen, ha nem vigyázunk rá, lakhatatlanná válik a Föld, ahol élünk.
Mindig is szerettem csodálni a természetet, az állatokat. Sajnos az évek folyamán úgy érezte az ember, hogy felülkerekedhet a természeten, és a maga kényelmi szempontjait nézve, elkezdte rombolni azt. Azt ami már jóval megérkezésünk előtt, élt, és otthont adott nekünk, és más élőlényeknek.
A Neobio felhívja figyelmünket erre a Világnapra, olvassátok el Ti is, hogy hogyan tudjátok védeni még körültekintőbben a környezetet a kozmetikumok segítségével.Minden évben június 5-én ünnepeljük a Környezetvédelmi Világnapot (WED), mely az aktuális környezeti veszélyekre és az azok elkerüléséhez nélkülözhetetlen magatartásformákra igyekszik felhívni a figyelmet. A szervezet hangsúlyozza, hogy minden kis tett számít, melyek összeadódva komoly változásokat hozhatnak a bolygónk egészségében. Talán nem is gondolnánk, de a kozmetikai szereink helyes megválasztásával is sokat tehetünk környezetünk védelmében. „7 milliárd álom. Egy bolygó. Fogyasszunk felelősséggel.” - ez a szlogenje az idei Környezetvédelmi Világnapnak, melynek üzenete igen egyszerű: Az előrejelzések szerint 2050-re 9,6 milliárd ember él majd a földön, de a mai népesség fogyasztási szokásai is túlmutatnak a planéta nyersanyagkészletein. Egyszerűen kizsákmányoljuk Földünket. Az Egyesült Nemzetek Szervezete azt szeretné elérni, ha az emberek a – pazarló életmód visszafogása mellett – jobban ügyelnének a fenntartható fejlődére. Emellett a Világnap arra is felhívja a figyelmet, hogy minden apró tett számít: Minden egyes emberek által végbevitt változás összeadódik és egymást erősítve komoly változásokat hozhatnak létre. 
Mi legyen hát a vállalásunk annak érdekében, hogy későbbi leszármazottaink is élvezhessék a Földet abban a formájában, ahogy mi ismerjük ma? 
Mindenkinek vannak ezzel kapcsolatban elképzelései az ökológiai lábnyom csökkentésére, sőt sokan nem csak egy Világnap keretében tett fogadalomig jutnak el. Azonban a kézenfekvő és sokat hangsúlyozott cselekvések mellett érdemes egy kicsit más szemmel is vizsgálni otthonunkat és 
életvitelünket. 
Vajon hány embernek jut eszébe a fenntartható fejlődés kapcsán a kozmetikai piac? Holott a hagyományos kozmetikumok szippantják fel a vegyigyárak által létrehozott termékek jelentős hányadát. Ráadásul a kozmetikumok által jut vissza vizeinkbe és földjeinkbe a legtöbb mesterségesen előállított vegyianyag is. Ugyanakkor a natúrkozmetikumok egyik legfontosabb tulajdonsága a kizárólag természetes összetevők használata, melyeket a fenntartható fejlődés figyelembevételével, a természet kizsákmányolása nélkül gyűjtenek be. Ráadásul a natúrkozmetikumokkal nem juttatunk vissza semmilyen természetidegen anyagot a környezetbe. Ha megnézünk egy Neobio flakont vagy tégelyt azonnal szembe tűnik a NaTrue minősítés, mely éppen 
ennek a záloga. 
A natúrkozmetikumokat ma még sok különböző módon minősítik, más és más címeket osztva ki a termékeknek. Az egységesítés első próbálkozása éppen a NaTrue védjegy és szabványrendszer létrehozása volt, melyet a vezető natúrkozmetikai gyártók hívtak életre 2008-ban, Brüsszelben. Ma ezt a szabványrendszert tekintjük a legszigorúbbnak, így azok a termékek, melyeken szerepel biztosan rászolgálnak a bio- és – ami témánkat tekintve fontos – a természetbarát meghatározásra. 
Ha tehát elégedetlenek vagyunk azzal, amit eddig tettünk környezetünk védelmében és válaszolni szeretnénk a Környezetvédelmi Világnap hívószavára, akkor nézzünk körül a Neobio natúrkozmetikumok termékpalettáján és szavazzunk a vegyianyagoktól mentes szépségre!

A Neobio termékeket megtalálod a Müller polcain, és különböző online webáruházakban!

4 megjegyzés

 1. Kipróbáltad őket? Mindig célirányosan megyek a Müllerben is, úgyhogy direkt örülök amikor elérhető kozmetikumokról van szó, mert máskülönben nem kerülnek a látóterembe. Az is fontos, amit írtál.
  A másik meg az lenne, hogy biztos lenne más megoldás is a környezetszennyezés elkerülésére, de az meg rettentő sokba kerülne és akkor kevesebb lenne a vásárló is. Aztán ha nem venné meg mindenki a sokadik felesleges cuccot, az is megoldás lenne. Persze nem a munkavállalóknak, mert sajna felőlem is elég sok szolgáltató tönkremehetne, leszámítva a lakkmániát, elég minimális mennyiséget szoktam vásárolni és azt is elhasználom. Ruhából-cipőből is csak annyi van, amennyi feltétlenül kell.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem, mert sok minden van amit el kéne használni, de már néztem őket a Müllerben többször is.
   Én úgy vagyok vele, szeretném ha a gyerekem, vagy az unokáim élhető körülmények között élhetnének, és szerintem bármit megér ez, bármennyi pénzt.
   Amúgy igen, a halmozással is van gond, a fogyasztói társadalom miatt sajnos. Nekem sincsen sok ruhám, két pár cipőm van összesen, de remélem azért lesz egy harmadik :D De én is igyekszem figyelni arra, hogy lakkon kívül ne halmozzak mást :D
   Örülök, hogy Neked is fontos ez a társadalmi probléma. Kedvelem azt hogy tudatos vagy :)

   Törlés
  2. Ami azt illeti, nekem vannak bűneim halmozás fronton. Ahhoz képest, hogy alapvetően fukar vagyok, néhány dologban pl. lakkok, kézkrémek, parfümök, dezodorok, samponok... hajlamos vagyok elveszíteni a kontrollt. Egyszerűen imádom ha a kedvenc szereimből nagy a választék, imádom őket egymás mellé kipakolni és álldogálni előttük percekig, mintha egy privát drogériában nézelődnék. Ettől olyan "bőség" érzetem lesz és természetesen nem a ruhabőségre gondolok... :)))) bár az utóbbi időben a zsírpárnáimat is halmozom :( Ezért örülök, hogy a sminkelésre, arc és testkencékre, gyertyákra, ruhákra, órákra és más gyűjthető dolgokra (még) nem kattantam rá :)))))))))))

   Törlés
  3. Ne haragudj de felnyerítettem a zsírpárnáimat halmozom mondaton :D
   Na igen, nálam is inkább olyan van, hogy valamire rá kattanok. Pl sokan csodálkoznak hogy lány létemre alig van ruhám. Tényleg alig. Magam is megbotránkozom rajta :D
   Parfüm nekem is van egy halommal...de kaptam őket többnyire, vagy van ami évek óta a polcon áll, hiába fújom nem fogy el.
   De igen, szerintem itthon nagyon nehéz tudatosan élni, hiszen annyi inger ér minket.

   Törlés