Interjú: Natur Con Te

A Natur Con Te nevéből adódóan teljesen természetes alapanyagokból áll.
Hudson Szandra létrehozta a Natur Con Te márkát, hogy más is részesüljön a márka jótékony hatásaiból.
Szandrával beszélgettünk arról, hogyan ismerkedett meg a natúr termékekkel, a Natur Con Te megalakulásáról, az alumíniummentes dezodorok hatékonyságáról, és arról is, hogy milyen újdonságok várhatóak a közeljövőben.Miként ismerkedett meg a natúr, illetve organikus termékek világával?  

Szandra: Elsőként egy natúrkozmetikai alapanyaggal ismerkedtem meg, a sheavajjal. Kismamaként 
kerestem, hogy mit használjak a kisgyerekem popsijára, ami jó a bőrének és nem tartalmaz kőolajat. Így leltem rá a sheavajra és az első receptre is, amikor megrendeltem barátnőimmel közösen az első nagy darabka sheavajunkat. Ott állt előttünk a tömb formájú sheavaj, és én a fejembe vettem, hogy kenhető formába öntöm. Egyszerűbben ment, mint gondoltam, és a barátnőimmel rákaptunk a natúr kozmetikum készítésre. A sheahabok után jöttek a testápoló tömbök, az ajakápolók, a fürdőbombák. 

 Bemutatná a Natura Con Te-t azoknak, akik most ismerkednek a márkával?

Szandra: 2013-ban hoztuk létre a kozmetikum készítő műhelyünket, ahol a Natura Con Te bőrápoló 
dezodorok és sheahabok készülnek. 2014-ben helyet kapott öt termékünk az Európai Unió kozmetikai listáján. Hivatalos megjelenésünket éveken át tartó tanulási folyamat, folyamatos kísérletezés és a receptek finomítása előzte meg . Részt vettem kozmetikum készítő képzésen, és a fellelhető összes szakirodalmat átolvastam az általam ismert idegen nyelveken. Utána jött a kísérletezés, amiben vegyész férjem rengeteget segített, nélküle nem lenne a Natura Con Te.Jelenleg kétféle termék kapható a kínálatban, sheahabok és dezodorok. Mitől "egészségesek" 
ezek a termékek? Tényleg ennyire káros a kőolajszármazék a szervezetünkre?

Szandra: Manufaktúraként működünk, alapelvünk, hogy a legkevesebb fizikai behatással a legtöbb értékes vitamint megőrizve készítsünk természetes kozmetikumokat. Hidegen sajtolt és bio minőségű olajokat, 100%-os illóolajokat és organikus vajakat használunk fel egyedi receptjeinkhez.  
Tiszta kozmetikum használók és véleményem szerint a kőolaj származékok használat káros a bőrnek, mert eltömíti a pórusokat és számos bőrproblémát okoznak. Sok boltban kapható kozmetikum tartalmazza ezeket az anyagokat, ha az összetevők listáján szerepel a parafin (paraffinum liquidum)vagy ásványi olaj (mineral oil) én biztos hogy messzire elkerülöm ezeket a termékeket. Mindenkit arra bíztatok, hogy tegyen egy próbát a hidegen sajtolt olajokkal, használjon virágvizet, a bőrünk meghálálja a természetes anyagokkal való ápolást. Fel is szeretnék ajánlani a cikk olvasóinak tesztelési lehetőséget. Három darab dezodor mintát és három darab hidratáló kézkrém mintát (különböző illatokban). Kérem e-mailben jelentkezzenek a megadott e-mailcímen és postai úton küldöm a termékmintákat natura@naturaconte.hu.  

A Natura Con Te előtt is készített már organikus/natúr termékeket? Ha igen, mik voltak azok, és mennyiben különböztek a mostani kínálattól?

Szandra: Házilag, a konyhámban sokféle receptet kipróbáltam. A Házikence Tanodában közel hetven receptet tanultam meg, ezekből, és a külföldi szakirodalmak és honlapok kínálatából is válogattam. Rengeteg mindent készítettem a sminklemosótól a hintőporon át a gyerekfogkrémig. Ezek házilag könnyen elkészíthető receptek voltak, ahhoz hogy a mostani termékek készítési mechanizmusa kialakuljon változtatni kellett sok mindenben.    

A sheavaj mellett milyen alapanyagok találhatóak meg egy-egy termékben?

Szandra: Nagyon fontos alapanyag a dezodorokban a kakaóvaj és a szezámolaj. A sheahabokba pedig bio minőségű ligetszépe olajat keverek, mert azt tapasztaltam, hogy ez az olaj igen pozitívan hat az ekcémás, száraz, repedező bőrre is. 
Az illóolajok – amiket a krémek és a habok illatosítására használok – mind természetesek. És minden terméket készítünk illatmentes formában is. Úgy vélem, az illatosítás csak egy plusz a krém mellé, aki el tudja fogadni a natúr illatot, annak mindig az illatmentes változatot ajánlom.Nagyon sokan ódzkodnak az alumínium mentes deoktól, mert nem elég hatékonyak. Mitől lesz 
egy natúr dezodor hatásos? 

Szandra: A kulcsszó a szódabikarbóna. A természetes dezodor csak a szagát tudja elvenni az izzadságnak, nem tudja megakadályozni, hogy a verejték megjelenjen a bőrön. Az alumínium sók a felelősek azért, hogy eltömődnek a pórusok, és egy csomó méreganyag – ami izzadás révén távozna – a szervezetünkben reked. Ha tudunk nemet mondani az alumínium sókra, akkor készen állunk 
arra, hogy kipróbáljunk egy természetes dezodort. A Natura Con Te bőrápoló dezodor elveszi az 
izzadság szagát, a bőrt ápolja, és ha illatos változatban használja, 100%-os illóolaj illatát érezheti 
a bőrén.Milyen bőrtípusra fejlesztette ki a Natura Con Te termékeket? 

Szandra: A sheahabok minden bőrtípusra használhatók. Egyedül annak kell lemondania róla, aki érzékeny a latexra, mert a sheavaj nagy mennyiségben tartamazza ezt az anyagot. Mindenképpen 
bőrpróbát javasolok használat előtt.
Az a tapasztalatom, hogy érzékeny bőrű felnőttek és gyerekek, ekcémás problémákkal küszködők 
egyaránt örömmel veszik a Natura Con Te sheahabokat, mert a bőrt vitaminokkal tölti fel, és 
természetes anyagokkal ápolja.
A Natura Con Te bőrápoló dezodor illatmentes változatát azok is elégedetten tudják használni, 
kik a bőrük érzékenysége miatt az illatanyagokat el kell hogy kerüljék. A kakaóvaj és a 
szezámolaj ápoló hatásával a vevőim elégedettek.
  
A közeljövőben tervezik, hogy szélesítik a termékpalettát? Ha igen, milyen termékekre 
számíthatnak még a vásárlók?

Szandra: Hamarosan hidratáló kéz- és arckrémekkel, valamint testvajakkal bővül a termékpaletta.Hogyan képzeli el a Natura Con Te jövőjét? Milyen célokat tűztek ki a 2015-ös évre? 

Szandra: Régi álmunk egy saját webshop megnyitása, ha minden jól megy júniusban sikerülni fog ezt megvalósítani. Szeretnék több rendezvényen részt venni termékbemutatókkal, hogy 
megismertessem a kozmetikumaimat egészségtudatos vásárlókkal.

Facebook: https://www.facebook.com/naturaconte
Webshop: http://www.naturaconte.hu/

2 megjegyzés

 1. Arcra is kenhető az illatmentes sheahab? Én kérnék termékmintát, de itt az e-mailcím hibás, a honlapon jól szerepel.
  Bírom a natúros cikkeket, nekem csak hidratálás kell, semmi extra problémát nem kell megoldani, arra elég lenne a shea is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látod, ezt sajnos nem tudom:( Remélem Szandra válaszol, vagy keresd meg őt e-mailben:)
   Köszi szépen, javítva :)
   Nekem sajnos van ekcémám...és nem szeretném szteroiddal kenegetni magam, szóval mindig Örülök, ha egy natúr kozmetikumos cég igent mond a megkeresésre :)

   Törlés