Interjú: Tropic Skin Care

Mindig szívesen fedezek fel magamnak új márkákat, főleg, ha azok a természetességet hivatottak támogatni. A Tropic Skin Care márka ilyen. Vegán minősítés, nem tesztelnek állatokon, és az összetevők természetesek.
Póka Katával a márka magyarországi képviselőjével beszélgettünk a Tropic Skin Care filozófiájáról, arról, hogy mik is a bioaktív összetevők, és hogy, melyek a legnépszerűbb termékek.Azoknak akik most ismerkednek meg a márkával, bemutatnád a Tropic Skincare filozófiáját?

Katalin: Tropic filozófiája három alappilléren nyugszik. A termékek tiszták, őszinték és természetesek.
Tropicnál alapvető kritérium, hogy csak a legjobb minőségű természetes alapanyagokat használják fel, és azokból is azokat, amelyek a bőrt hasznos tápanyagokkal látják el.  A termékeink emiatt antioxidnánsban gazdag, fiatalító, bőrregeneráló és gyógyító hatásúak.
Hiszünk abban, hogy a legjobb bőrápolást, csak minőségi, természetes alapanyagokból készült termékekkel lehet elérni. A termékeket nem tesztelik állatokon, illetve kozmetikumaink vegán minősítéssel rendelkeznek.

Miként döntöttél úgy, hogy természetes összetevőjű termékeket használj?

Katalin: A természet ereje és csodálatos hatása mindig is lebilincselt. Amikor még nem volt ennyire hangsúlyos a természetesség, akkor is óvatosan bántam azzal, hogy mit eszem meg, illetve mit teszek fel bőrömre. Arcápolás terén igazán tudatosan 8 éve kezdődött, amikor rátaláltam Tropic termékeire.


A Tropic Skincare is csupa természetes bioaktív összetevőket tartalmaz. Mit jelent az, hogy bioaktív, és miért fontosak ezek az összetevők?

Katalin: Bioaktív azt jelenti, hogy az adott anyag a szervek működését aktívan befolyásolja. A növények, gyümölcsök tele vannak bioaktív molekulákkal.
Tropic estében ez azt jelenti, hogy az összetevők olyan körülmények között kerülnek felhasználásra, hogy ne veszítsenek hatékonyságukból. Az összetevők mindig megbízható forrásból származnak, tehát a növények begyűjtése, vagy a különböző magok kipréselése is szigorú feltételeknek kell, hogy megfeleljenek. Minél több ilyen összetevő van egy termékben, annál magasabb a bioaktív hatása, vagyis annál látványosabb lesz a változás használatakor. A másik fontos tényező a frissesség. Tropic kisebb mennyiségben gyártja a termékeket, hogy azok mindig frissen érkezzenek meg a vásárlókhoz.

Mi a különbség a bio, és az organikus között? Manapság sok hasonló kifejezést használnak a márkák, ezért úgy érzem, hogy néha könnyű elveszíteni a fonalat.

Katalin: Bio, és az organikus nagyon hasonló kifejezés, mondhatni majdnem ugyanazt jelentik, talán egy kis különbség abban található, hogy miként tekintenek a földre, ahol a termesztés folyik.
A lényeg az, hogy egyik esetben sem engedélyezett genetikailag módosított növények termesztése, nem használhatnak a környezete káros rovarirtó, gombaölő szereket, - ennek egy egészen hosszú listája van.
A szépségiparban akkor hívhatunk egy terméket bionak, ha az összetevők 95%- a megfelel ezeknek a követelményeknek. A fennmaradó 5%, pedig olyan ásványok lehetnek, amik napvédelmet biztosítanak a bőrnek (titánium dioxid). Előírás még, hogy a bio termékek egyetlen összetevőjét sem lehet állatokon tesztelni, illetve a termékek nem tartalmazhatnak állati összetevőket.
Ez a kritérium megenged bizonyos, a bőrre nem káros tartósítóanyagokat is, de annak a mértéke is szigorúan szabályozott. (Ezek használata néhány esetben elkerülhetetlen, ez sok esetben a törvényi előírás.)


Mi az amiben különbözik a Topic Skincare a konkurenciától?

Katalin: A termékek összetettsége - csak az arckrémben (skin revive) 18 féle összetevő található.
A bio elíxir olaj, a moringa kivonatnak köszönhetően nagyon magas antioxidáns tartalommal rendelkezik.
Minden termék egyedi az óvatosan összeválogatott, sokszor egzotikus összetevői miatt. (Néhány példa ezekre az összetevőkre: shea vaj, moringa olaj, sterlícia virág kivonat, mangósztán olaj, avokádó, kókuszolaj, pacsuli, monoi vaj, tamanu olaj, magnólia, neroli, bergamott, papaja, cupuacu vaj stb.) Ezek az összetevők, és a magas bioaktív tartalom teszi egyedivé termékeinket a piacon.

Milyen korosztályt céloz meg a márka, illetve milyen bőrtípusra ajánlod a termékeket?

Katalin: A termékeink korosztálytól függetlenek, hiszen az összetevők hatásosak többféle bőrtípusra. Tinik figyelmét különösen felhívnám erre a csomagra, de bárkinek ajánlom a mindennapok bőrápolási csomagját (arclemosó, tonik, arckrém), amivel alaposan lehet tisztítani, helyreállítja a bőr ph szintjét, ami minden korban fontos.
Érettebb bőrnek a bio elíxir olaj egy igazi fiatalító termék.
A szemránckrémünk segítségével a szemkörnyéki bőr szinte újjászületik.
Az agyagmaszkok szinte kiszívják a bőr mélyebb rétegeiből a káros anyagokat.
A Tamanu Balzsamot sikerrel használják ekcémás, pikkelysömörös, és sérült bőrre.
Természetesen ezek kiragadt példák, minden termékünk különleges.


Nagyon sokféle termék megtalálható a Tropic Skincare palettáján, mik a legnépszerűbb termékek?

Katalin: A legnépszerűbb a Skin Revive arckrém koncentrátum, sokan használják a mindennapok bőrápolási csomagját is, illetve az elíxir iránt nőtt meg a kereslet az utóbbi hónapokban. A Tamanu Balzsamot is sokan szeretik, nagyon sok visszajelzést kaptunk ekcémás bőr ápolása kapcsán:
Neked mik a kedvenc termékeid? Milyen tippjeid vannak a nyári bőrápoláshoz?

Katalin: Nehéz kérdés. Minden terméket szeretek kivétel nélkül. Különösen kedvelem az arclemosót, arcradírt, elíxir olajat, a bio testolajat és a hőkapszulás ásványi maszkot, és a legfontosabb megemlíteni az a BB színezett arcápolót, főleg, hogy itt a nyár! Mindennap használom, nagyon kedvelem, mert nem érzem a bőrömön és nagyon szép, természetes fedést ad.
Nyáron fontos a fényvédelem, ezért a BB krémet, ami 20-as SPF-el rendelkezik, ne felejtsétek el feltenni. A tisztítás és hidratálás is különösen fontos. Tudtátok hogy a vitamin arctonikot nagyon jól tudjátok hasznosítani, ha esetleg leég bőrötök? Benne levő aloe vera, uborka, rózsavíz, C- vitamin igazi segítség a felhevült bőrnek.


Milyen újdonságokra számíthatnak idén a vásárlók?

Katalin: Új termékek szeptemberben várhatóak, de ezeket mindig nagy titok övezi. Az biztos, hogy ahogy eddig is, most is minőségi, csodálatos termékekre számíthatunk.

2 megjegyzés