Brilla Natúr, Jázmin krémdezodor, teszt

Az elmúlt hónapokban igyekszem odafigyelni arra, hogy ne vigyek be káros anyagokat a szervezetembe, ezért nyitott vagyok az alumínium mentes dezodorokra is. Lehetőségem volt kipróbálni a Brilla Natúr egy ilyen termékét.

Már volt szerencsém krémdezodort kipróbálni, és meg voltam vele elégedve. 
Kíváncsi voltam, hogy ez mit tud, hiszen én is szeretnék egészségesebben élni, mint ételt, mint kozmetikumokat tekintve.


A külsejét tekintve, nekem a minta tetszik, hiszen egyszerű. Viszont nem annyira szeretem ezeket a belenyúlkálós módszereket, főleg, ha a termék kicsit keményebb. Örülnék, ha stiftes verzióba lehetne kapni, mert akkor bármikor fel tudnám frissíteni magam, hiszen ennek a használata után nagyon alaposan kell kezet mosni.


A krém fehér színű, kemény állagú. Körömmel szoktam feltolni belőle egy borsónyi darabot, amit a tenyerembe véve, a hónaljamon oszlatok el, mert hő hatására krémessé válik, így könnyen kenhető és eldolgozható.
Ragacsos krémes érzést nem hagy maga után, és a ruhát sem fogta be.
Az illata kellemesen virágos, természetes, nem az erős tolakodó/fullasztó fajta.
Két hétig semmilyen más deoval nem kombináltam.
A 10-18 fokot nagyon jól bírja, hiszen minimális mozgásnál is izzadunk valamennyit, de ezzel megküzd, se izzadság, se kellemetlen szagok.
Mikor bejött pár napra az a nyári meleg, akkor éreztem, hogy komfortosabb lett volna még valami dezodort is alkalmazni, hiszen az izzadásgátló hatása gyengébb volt, de kellemetlen szagokat ugyanúgy visszaszorította.
Intenzívebb edzésben sajnos nem tudtam bevetni, mert kímélnem kell magam, de könnyített talaj gyakorlatot szoktam csinálni, azzal is megküzd.

Összességében tavaszi/őszi/téli dezodornak tökéletes, hiszen teszi a dolgát, de nyáron nem hiszem, hogy elég lenne. Igazából nyáron semmilyen dezodor nem hatékony az izzadás ellen, de egyébként is izzadni egészséges dolog. A szagokat pedig tudjuk befolyásolni helyes táplálkozással.
Hűvösebb napokra mindenképpen visszatérek hozzá.

A krémdezodort EZEN a linken tudjátok megvásárolni 1090 forintos áron.

Ti milyen alumínium mentes dezodort kedveltek?
Szép napot!

6 megjegyzés

 1. Én az Olivia Naturals krémdezodorát használtam, azt szerettem, bár szerintem én is télen használtam. Még talán van is belőle valamennyi, majd előkotrom :)
  Egyébként nálam az alumíniummentes dezodorok nem igazán válnak be. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt én is kipróbáltam, azóta vagyok nyitott ezekre a dezodorokra. Én nyáron próbáltam, meg voltam vele elégedve:)
   Nem mondom elkél nyáron a sima deo ettől Függetlenül. Otthon viszont szerintem jók nyáron is.

   Törlés
 2. De jó :) Az elgondolás tetszik, csak kár, hogy a csomagolás így van megoldva. Én évek óta alumíniummentesen élek, nekem az izzadásgátló és dezodor együttes használata vált be a melegebb napokra, télen elég csak valamelyik a kettő közül :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Stiftes verziónak én is jobban örülnék:) Télen szerintem is elég az alumínium mentes. Nyáron stift-spray kombót használok.

   Törlés
 3. Egyszer használtam krémdezodort, de nekem nagyon nem vált be, pedig nem vagyok izzadós. Egyszerűen nagyon nem volt praktikus a használata és 1-2 hónap alatt teljesen beszáradt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem nem száradt be egyik ilyen deo sem, pedig ezt a Jázminosat az utóbbi egy hétben hanyagoltam az edzés miatt. Arra erősebb deot használok. Télen csak alumínium mentes deokat fogok használni:)

   Törlés