Interjú: COLO Skincare

Bartha Csilla, a COLO Skincare megálmodója


A COLO Skincare fiatal márka hazánkban, de fiatalsága ellenére profi munka van mögötte.
A csupa natúr termékekből álló COLO Skincare, megalapítójával Bartha Csillával beszélgettünk a múltról, arról miért is jó natúr krémeket használni, illetve a napi rutinjába is betekintést nyerhetünk.Azoknak, akik még csak most ismerkednek a márkával, mesélnél a COLO múltjáról?

A tavalyi év folyamán a natúr termékek piacán egy új fiatal márkaként jelentünk meg.
Számomra pár évvel ezelőtt hobbiként indult a krémkeverés, amivel csak annyit szerettem volna elérni, hogy a családom és a barátaim egy picit jobban érezzék magukat a bőrükben, hogy megosszam velük azt az élményt, amit én tanultam, amit én éreztem, amikor egy vegyszermentes krémet használtam a bőrömön. Aztán, ahogy jöttek a visszajelzések felbátorodtam, gondoltam egy nagyot és merészet, és elhatároztam, hogy a magam módján és a magam eszközeivel megpróbálok segíteni az embereknek a hétköznapokat élhetőbbé tenni.
Létrehoztuk hát a COLO natúrkozmetikai termékcsaládot, ami egy újszerű szemlélettel kínál személyre szabottan natúr és bio alapanyagokból praktikus testápolási megoldásokat, figyelembe véve az évszakok változásait. Azért pont natúrkozmetikum, mert ebben hiszek, ezt tanultam. Hiszek a test és a lélek egységében.

A COLO jelentése: ápol, gondoz. Hogyan kerültél kapcsolatba a natúr termékekkel? Milyen 
változásokat éreztél a bőrödön a használatuk után?

A természeteses gyógymódok, a gyógynövények, az egészséges, húsmentes táplálkozás már több mint 20 éve az életem része. Először csak a natúr olajokkal és hatásaikkal ismerkedtem meg, majd a krémkeverés minden csínját-bínját kitanultam, neves szakemberektől, vegyészektől. A bőrápolást, bőrdiagnosztikát profi kozmetikusoktól tanultam, mert fontos volt, hogy a bőrről és működéséről mindent megtanuljak, mindent megértsek. Így tudok olyan krémeket fejleszteni és készíteni, melyek praktikus megoldásokat nyújtanak a bőrápoláshoz.

Miért jó a natúr kozmetikum?

Nemcsak azért, mert nincsenek benne olyan káros vegyszerek, vagy kőolajszármazékok, amik ártanak a bőrnek, hanem azért is, mert a natúr kozmetikumokból kevesebb is elég, gyorsan beszívódnak és nem hagynak zsíros érzetet a bőrön, engedik levegőzni a bőrt. És ami fontos, a jól megválasztott natúr kozmetikumok tényleg táplálják a bőr sejtjeit, és ténylegesen segítenek a bőrproblémák kezelésben.

Milyen alapanyagokkal dolgoztok?

Csak és kizárólag olyan natúr és bio alapanyagokkal, hidegen préselt olajokkal, növényi hatóanyagokkal, bio virágvizekkel dolgozunk, amelyek 100%-osan vegyszermentesek, és megfelelnek az egyik legkomolyabb európai bio minősítésnek is, a francia Ecocertnek.
Nem használunk a krémeinkben allergén, bőrt érzékenyítő alapanyagokat: kőolajszármazékokat,
parabéneket, SLS-t, szilikont, egyéb vegyi anyagokat (mint pl: DEA, PEG stb), és kemikáliákat, amik eltömítik a pórusokat, és nem engedik lélegezni a bőrt. Mellőzük a szintetikus illatanyagokat.

Málnamagos arctisztító radír, ananásszal

Mi az amiben különbözik a COLO más, natúr márkáktól?

A termékeinkben használt alapanyagok nagy része már most is 60-80%-ban bio, ezért a Colo termékekről nyugodtan állíthatjuk, hogy több mint natúrak.
És hogy mi különböztet meg más natúr márkától? 
Tudatosan tervezzük a termékeinket, hosszút távú célunk, hogy olyan natúr termékeket készítsünk, amelyek a későbbiekben megszerezhetik a bio minősítést. Ezért nagyon fontos a számunkra, hogy az alapanyagok mellett olyan emulgeálószereket, tartósító szereket használjunk, amit a két legnagyobb minősítő intézet az Ecocert és a Natru is elfogad, és engedélyezik a használatukat. Ezért nem használunk például phenoxyethanolt tartósításra.
A termékeinket már most sem csomagoljuk PET vagy PE műanyagtégelybe. Csak és kizárólag ftalát-
mentes PP tégelyeket használunk, ami szintén alapkövetelmény a bio kozmetikumoknál.
Termékeinket kis mennyiségben állítjuk elő a manufaktúránkban, mert fontosnak tarjuk, hogy mindig friss alapanyagokkal dolgozzunk, és szezonálisan állítsuk elő őket. Termékeink fejlesztésekor nem történnek állatkísérletek.

Sok különlegességet is lehet kapni a webshopban, mik az abszolút kedvencek a vásárlók körében?

A sok sok visszajelzésből kiderül, hogy az abszolút kedvenc a tavaszi bőrápolásban a szuper hidratáló kézkrém és a málnamagos arcradír.
A málnamagos arcradírunk azért jött létre, hogy tavasszal a bőrt fel tudjuk készíteni a nyári napsugarak fokozottabb igénybevételére. Fontos szempont volt még, hogy kíméletesen hámlasszon – a természetes gyümölcsökből nyert AHA sav segítségével – és közben a C vitamin antioxidánsa segítse és élettel töltse fel a bőrt. Használata után hihetetlenül finom, puha lesz a bőr.
Ezen kívül a kézkrémünk még az örök kedvenc, nem csak a téli időszakban. Úgy fejlesztettük ki, hogy a legdurvább, repedezett bőrt is selymessé varázsolja, és hosszú távú hidratálást biztosítson. Csak ajánlani tudom :).

Tápláló kézkrém, panthenollal


Milyen termékeket ajánlasz különböző bőrproblémák kezeléséhez? 

A webshopban többféle praktikus megoldást kapni. Mivel mindenkinek egyedi a bőre, - életviteltől,
életkortól, problémáktól függően, és természetesen a szezonalitás is nagyon fontos – és egy egy termék kiválasztásánál ezeket a szempontokat mérlegelni kell, ezért a személyre szabott arckrémet javaslom leginkább, főleg ha tényleg problematikus bőrről van szó.
A személyre szabott arckrém elkészítése előtt felmérjük a bőr állapotát, az adott arcbőrre állítjuk be a
hatóanyag kombinációt, és a lehetőségekhez mérten még az illatot is. A krémből csak egy készül, csak az adott bőrre, és az adott évszakra.

Milyen testápolási termékeket ajánlasz azok számára, akik most szeretnének először vásárolni a COLO-tól? Mi az, amit feltétlenül ki kell próbálniuk?

A nyár beköszönte előtt még nem késő megcsinálni a tavaszi „nagy generált”, ami nem más, mint egy igazi C-vitamin bomba. Ehhez ajánljuk a málnamagos - gyümölcssavas arcradírunkat, amely megszüntetni az érdes, egyenetlen bőrt, használata után a tápanyag jobban, gyorsabban beszívódik, és napozáskor egyenletesebben barnul majd a bőr.
Extra érzékeny bőrre kifejlesztett pihekönnyű testápoló tejünket is szívből ajánlom, akár már kis
gyerekek bőrének ápolására is használható. Mivel sok nyugtató és tápláló olajat és levendulavirág vizet tettünk a termékbe, így az ekcémás bőrre is nyugtatóan hat, ráadásul kifejezetten jó napozás utáni napégés csillapítására, a bőr hidratálására.

Mik a terveid a 2015-ös évre?

Sok sok új termékünk jön majd ki az év folyamán, de ezek legyenek meglepetések. Annyit azért
elárulhatok, hogy az újonnan kifejlesztett termékeink is segíteni fognak a szezonális, praktikus
bőrápolásban.

Gyermektestápoló

Mely szépségápolási szerek a kedvenceid, melyek épültek be a napi rutinodba?

Alapvetően azt vallom, hogy estére a bőrt hagyjuk pihenni. A bőrnek önálló regenerálódási folyamata van, ezért hagyjuk szellőzni, ne tömjük el zsíros, nehéz krémekkel. A legfontosabb napi rutinom, hogy este arctiszítás után, csak tonikkal törlöm át a bőrt, amiben sok sok antioxiáns van. Arckrémet csak reggel használok, télen zsírosabb krémet. Most - hogy itt a tavasz – váltottam, antoxidánsokban, C vitaminban gazdag, könnyebb krémre. Hetente egyszer arcradírozok, mert tél végén, tavasszal eleve szárazabb a bőröm, és érdesebb és a radír után szinte úgy érzem, mintha pihe puha bababőröm lenne.

COLO Facebook oldalát ezen a linken éritek el: https://www.facebook.com/colocosmetics
COLO webshop: http://www.colo.hu/


5 megjegyzés

 1. Nagyon szimpatikus márka az interjú alapján, és a csomagolás letisztultsága és egyszerűsége is nagyon tetszik. A kézkrémet mindenképpen szeretném majd kipróbálni, mert ebben a termékkategóriában egyre inkább a natúr termékek felé húzok :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is nagyon szimpatikusak, a málnás radírt szívesen kipróbálnám és egy ekcéma csomagra is benveznék ^_^

   Törlés
 2. Megnéztem a tonikot, rózsavíz van az elején, amit nem tudok hová tenni, ez nem allergizál?
  A szemlélet tetszik, hogy alkoholmentes és nagyon rámennek a környezetkímélő natúr vonalra.

  VálaszTörlés
 3. Kedves Audrey80, Engedd meg, hogy én válaszoljak a rózsavíz-kérdésedre. Alapvetően azt mondhatom, hogy a rózsavirágvíz nagyon gyengéd a bőrhöz, nem allergizál. A virágszirmok víz-gőz desztillációjával készítik a virágvizet, amit közvetlenül lehet a bőrre fújni és még kisbabák bőrére is engedélyezett. Sajnos ezt is, mint minden mást hamisítanak (sima vízbe cseppentenek pár csepp szintetikus rózsa illatot és sok alkoholt), ezért csak biztos forrásból érdemes vásárolni. A Colo termékekben használt és forgalmazott virág vizek mind bio minősítésűek és 100%-os tisztaságúak. Szép napot! Bartha Csilla Colo

  VálaszTörlés