Interjú: YOUNG Beauty

Sziasztok, Lányok!

A keleti szépségápolás nem annyira elterjedt hazánkban, habár az akupunktúráról, a keleti harcművészetekről sokan hallottunk.
Tavaly a YOUNG Beauty megjelent a piacon, mint a keleti szépségápolás egyik újdonságaként.
Rao Mátyással a yin-yang alapú szépségápolásról, a helyes bőrápolásról, valamint az újdonságokról is beszélgettünk.Milyen múltra tekint vissza a YOUNG Beauty márka? 

Mátyás: Cégünk 2014 évben alakult Magyarországon, kizárólagosan magyar tulajdonú cég, hazai gyártással.

A márka a keleti szépségápolás jegyét képviseli. Ez mit jelent pontosan? Mik azok a momentumok, amik a kelet jegyeit viselik?

Mátyás: A yin-yang keleti szépségápolás a bőrt egy különálló szervezetnek tekinti és annak energia áramlását elemzi. Ezek az energiák: a Yin energia és a Yang energia.
Bőrünk Yin és Yang területeit és azok jellemzőit már az ókori keleti kultúrákban is ismerték. Az akkori tudósok kifejlesztették az egyes területek számára a leghatásosabb, kizárólag gyógynövényekből álló kezelési módszereit.

Balról jobbra: Yin éjszakai krém zsíros bőrre, Yin nappali krém zsíros bőrre


Mennyire fontos, hogy helyesen dolgozzuk be a bőrbe a termékeket? Milyen módszerekkel érhetjük el a krém tökéletes bedolgozását?

Mátyás:A YOUNG Beauty kozmetikum család krémei víz alapú termékek, nagyon könnyen kenhetőek és rendkívül gyorsan felszívódnak. Mindez lehetővé teszi a speciális masszírozási mozdulatokat.
A masszírozás folyamán körkörös mozdulatokat végzünk az orcán, homlokon, a száj körül – kisimítva ezzel a ráncokat és feltöltve azokat a krém hasznos anyagaival.
Határozott egyenes irányú mozdulatokkal masszírozzuk be a krémeket a nyak bőrén (felfelé, majd lefelé), valamint az állkapocs vonalában a fültől az áll felé. Ez megtartja az arc alsó részének kontúrját, nem fog a bőr megereszkedni az áll területén.
Akupunktúrás pontok nyomásával pedig az arc egyes területeinek energiaáramlását tudjuk serkenteni. A szem és száj körül végezzük. Ez utóbbi a dohányzók számára rendkívül fontos.

Részletesebb leírás képekkel a következő linken található: http://youngbeauty.hu/index.php/a-kremet-be-kell-masszirozni
A YOUNG Beauty kozmetikumok lehetővé teszik e masszázsmozdulatok elvégzését, mert víz alapú krémek, amelyek könnyen kenhetők és könnyen felszívódnak a bőrbe.
Hosszasnak és bonyolultnak tűnik a folyamat, de minden reggel 6 percet vesz igénybe. Ennyit meg kell tennünk az arcunk bőre érdekében - hiszen a szépség a szép bőrnél kezdődik.

Balról jobbra: Yang éjszakai arckrém száraz bőrre, Yang nappali arckrém száraz bőrre


Mik a helyes arcápolás lépései? Ön szerint a magyar nők mely fontos lépést hagyják ki a napi rutinból?

Mátyás: Az arc bőrét tartsuk mindig tisztán. Az arcot mindig hideg vízzel mossuk meg, a lemosásához arclemosót használjunk. Reggel végezzük el az arckrém bemasszírozásának „rituáléját”. Az arcbőr felpezsdül, megfiatalodik.
Napközben ne vakargassuk, ne simogassuk kezünkkel vagy a körmünkkel. Ha napközben van rá lehetőség, a reggeli sminket mossuk le, pihentessük a bőrt és igény szerint tegyünk fel egy délutáni sminket. Este használjunk éjszakai krémet, amely az alvás alatt kifejti nyugtató és tápláló hatását.
Tapasztalatom szerint a hölgyek a reggeli arckezelést hagyják ki a sietős készülődés miatt. De akkor mivel fog feltöltődni bőrünk a napi megpróbáltatásokra? Gondoljunk csak a stresszre, levegő szennyezettségére, erős fényre, melegre, hidegre, szélre, betegségekre stb. Bőrünk a legnagyobb védelmi szervünk, adjuk meg neki, amire szüksége van!

A YoungBeauty krémeit milyen bőrtípusra ajánlja?

Mátyás: A keleti szépségápolás az arcbőrt egyes tulajdonságai alapján besorolja YIN és YANG jellegű kategóriákba. Ennek megfelelően készültek krémeink:

 • YIN krémek: fiatal bőr 30 év alatt, pattanásos, aknés, mitesszeres bőr, erős redők (lógó bőr)
 • YANG krémek: 30 feletti bőr, ráncok, kitágult erek, grízszemek, foltok, szeplő
 • Krém zsíros bőrre
 • Krém száraz bőrre
 • Szemránckrém
 • KézkrémA megfelelő krém használata mellett, milyen külső/belső segítséggel támogathatjuk arcbőrünket?
A bőr minőségét nagymértékben rontja: szolizás, napozás, erős fény, erős hideg és meleg, szél, fűtés, dohányzás, alkohol, stressz. Próbáljuk ezeket kerülni, vagy lehetőleg minimálisra csökkenteni. Fogyasszunk sok folyadékot, vitaminokat, ásványi anyagokat. Sokat mosolyogjunk, attól kipirul az arcunk és gyönyörűek vagyunk.

Balról jobbra: Kézkrém, Szemránckrém


Tervezik bővíteni a termék paletátt? Ha igen, milyen krémeket találhatnak meg a vásárlók a közeljövőben?

Mátyás: A közeljövőben piacra kerülő termékeink még:

 • YOUNG Beauty krém ekcémára
 • YOUNG Beauty krém műtéti hegekre
 • YOUNG Beauty dekoltázskrém/maszk
 • YOUNG Beauty mellkrém/maszk
 • YOUNG Beauty narancsbőr elleni krém/maszk
 • Az arc területén YOUNG Beauty YIN és YANG maszkok

Kattints a linkre:

Nincsenek megjegyzések