Filmszemle

Sziasztok, Lányok!

November óta nem volt Filmszemlés poszt a blogon, úgyhogy most pótolom.
Decemberben nem nagyon néztem filmeket, januárban láttam pár nekem való újdonságot, lássuk az elmúlt hónapok repertoárját.forrás


Időhurok

A legendás Robert A. Heinlein (többek között a Csillagközi invázió írója) novellájából készült filmben egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Utolsó megbízatásán fiatalkori saját magát kell beszerveznie a Cégbe, miközben egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.- Port.hu

Nos nem is tudom mit kéne erről a filmről írni. Szerintem elég megosztó, nekem kifejezetten nem tetszett. Számomra sok a logikai buktató benne, meg igazából értelmetlen az egész.
Egyszer bőven elég volt.
A védelmező

forrásRobert látszólag nyugodt életet él, a múltját senki sem ismeri, hiába is próbálnak belőle információt kiszedni a munkatársai.
Esténként eljár egy étterembe, ahol megismerkedik egy fiatal lánnyal, aki prostituált, és az orosz maffia futtatja.
Robert valódi énje, és a múltjának egy jókora darabja életre kel, hogy megvédje a lányt. A visszavonult kommandós élet-halál harcot vív az orosz maffiával.

Összességében nekem tetszett a film, pedig nem vagyok különösebben oda az akció jelentekért.
Ez mégis olyan valóságos volt.
Szerintem megéri megnézni.
Forrás

Sin City: Ölni tudnál érte

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.- Port.hu

Nagy elvárásaim voltak ezzel a filmmel kapcsolatban, hiszen az első része nagy kedvencem.
Jó is meg nem is, olyan egyszer nézhetős kategória lett nálam. 
Elég nagy űrt hagyott maga után a film.


Forrás

Az emlékek őre

Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes. Port.hu

Érdekes egy film, Meryl Streep miatt már érdemes megnézni.
Egy kicsit hasonlít az Equilibrium című filmre.
Pörgős, érdekes, kíváncsi az ember, hogy mi lesz a végén, habár a hatalmas csattanó elmarad, igazából néztem ki a fejemből, hogy ebből a filmből ezt hozták ki?!
Összességében, egy unalmas délutánra ajánlom.
Forrás

A törvény nevében

A sorozat két rendőrről szól, Martinról és Rustról akik egykoron társak voltak.
17 évvel ezelőtt együtt nyomoztak egy gyilkosságnál, ahol új információk kapcsán újonc rendőrök hallgatják ki őket, így megelevenedik a múlt, majd újra kapcsolódik a jelenbe.

Erről már írtam a VKP-s posztomban, egy nagyon nagyon nagyon jó sorozat, profi színészekkel.
Amibe az HBO nyúl, úgy látszik arannyá válik.
Egy nap alatt megnéztük az évadot. A második évadban új szereplők lesznek, új bűnténnyel.
Ezek közül láttatok valamit? Mit néztetek meg mostanában?
Csodás hétvégét!

10 megjegyzés

 1. az emlékek őre eredetileg könyv formában készült el, még amikor gyerek voltam. akkor kaptam ajándékba és most, hogy megcsinálták belőle a mozifilmet, így újra elolvastam, és nagyon tetszett.
  szerintem a film is jól sikerült, pont olyan, mint a könyv, habár a szerelmes szálra nem emlékszem, h a könyvben így kijött volna. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt tudom, hogy könyvből készült a film. Egyébként nem rossz, de nekem valahogy túl egyszerű a vége. A könyvet azért el fogom olvasni:)

   Törlés
 2. Az elsőt hiába próbáltam megnézni, lehet rossz passzban voltam, de elvesztettem a fonalat. Már maga a férfivé operálást sem értettem, nem lett volna egyszerűbb nővé operálni, ha már eddig is az volt? Pszichés okokat nem vettem figyelembe, úgy látszik.
  A védelmező nekem túl egyszerű volt, végigtarolt mindenkit a pasas, sehol egy izgis rész, a maffiának esélye sem volt.
  A Sin City első része után nem vagyok kíváncsi a másodikra, engem az sokkolt.
  Az utolsó kettő érdekel :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na az a másik fele, de a legdurvább hogy saját magától lesz gyereke...na ott borultam ki.
   Mondjuk ő volt McGiver :D :D
   Én nagy SC fan vagyok :)
   Majd ha megnézted írd meg milyen volt:)

   Törlés
 3. Az emlékek őrét szerettem volna megnézni, de most a kritikád után még gondolkodom rajta. Van így is egy csomó mozi, ami rám vár, de ki tudja, lehet egyszer ráveszem magam már csak azért is, mert kíváncsi lettem rá :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdemes megnézni Meryl Streep miatt, de a vége nagyon nem jött be. :S

   Törlés
 4. Na igen, olyan túl egyszerű a vége, csavaros megoldásra számítottam...erre hopp megoldódik minden :D

  VálaszTörlés
 5. Az Equalizer nagyon jó film volt, az egyik legjobb, amit mostanában láttam. Amúgy a The Double-t megnéztétek már? Tényleg az egyik legjobb akciófilm, már többször megnéztem :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi az ajánlást, nem láttam...de remélem nem borulok ki rajta annyira mint a Dark skies-on :D

   Törlés
  2. Ez nem félelmetes, hanem egy jól megalkotott akciófilm :-)

   Törlés