Colgate Maximum Cavity Protection, cukorsav semlegesítővel teszt

Sziasztok, Lányok!

A mai poszt, igazán rendhagyó lesz, ugyanis két fogkrémről hoztam Nektek tesztet, ami a Colgate egyik újdonsága. Egy fogkrém cukorsav semlegesítővel? Elsőként a DM boxban találkoztam vele, majd kaptam két terméket tesztelésre, amit innen is nagyon köszönök.
Szóval lássuk mit is tud ez az újítás a fogkrémek terén.

Azért van szükség a cukorsav semlegesítésre, hogy ne szuvasodjanak a fogaink, hiszen a cukor lebontásánál következő káros savak kezdik ki a fogzománcot.
Ha nem foglalkozunk a szuvasodással, az a továbbiakban a fog kilyukadásához vezethet.
A Colgate új terméke nem csak a cukorsavval bánik el, hanem erősíti a fogzománcot és jelenleg az egyetlen fluoridos fogkrém, ami Cukor Sav Semlegesítő technológiával bír.


Ezt a fogkrémet azoknak ajánlom akik nem kedvelik a mentholos termékeket.
Kezdjük a csomagolással:
Könnyen felismerhető, a piros-lila színkombó miatt. A masszív papírdobozban lapul a 75 ml kiszerelésű termék, aminek könnyű letekerni a kupakját.
A krémet egy ezüst fólia védi, mint a fogkrémek többségét, így azt előbb el kell távolítani, majd utána megnyomva a tubust, kijön a krém.
A krém fehér színű. Én mindig a tubus közepén nyomom ki a terméket, de hát annyi ház annyi szokás, szóval nekem nem sikerült túlnyomni a terméket, aminek örülök, mert többször előfordult, hogy a kádban landolt egy halom fogkrém.
Mi többnyire mentholos fogkrémeket használunk, szóval elég furcsa volt, hogy ennek nem volt semmilyen "íze". Igazából hamar hozzá lehet szokni, mert alaposan tisztít és eltávolítja a lepedéket.
Legalább három hétig használtam, naponta kétszer, a fogszuvasodás elleni hatásáról még nem tudok beszámolni, de úgyis mennem kell fogorvoshoz, ott majd kiderül lettek-e szuvas fogaim.


A mentholos nem sokban különbözik külsőre a fent említett fogkrémtől. Itt zöld jelzéssel látjuk a Fresh Mint feliratot.
Hatásra ugyanazt tudom elmondani, mint az másik fogkrémről, alaposan eltávolítja a lepedéket, és kellően tisztítja a fogakat.
Ezt a terméket is két-három hete használom folyamatosan.
Az íze nem annyira mentholos, mint gondoltam. Halványan, de feldereng benne a menthol, amit viszonylag hosszú ideig érzek a számban. Ez is jó alternatíva lehet, azoknak akik nem szeretik az erős mentholt.

Összességében, jó fogkrémnek tartom, tavasszal elmegyek fogorvoshoz, úgyhogy ki fog derülni, tényleg olyan jó-e a szuvasodás ellen a fogkrém. A lepedéket eltávolítja, és kellemes ízt hagy a szájban.
Fogok szentelni egy Elhasználva bejegyzésben ennek pár sort, hogy tényleg beváltotta-e amit ígér.

A cukorsavak megelőzhetőek, kevesebb cukor és szénhidrát bevitelével, a rendszeres fogmosással, a fogselyemhasználattal, valamint ha fluorid tartalmú szájvízzel öblögetünk.

Ti kipróbáltátok már a Colgate újdonságát?
Szép napot!

2 megjegyzés

 1. Sosem hallottam még a cukorsavról, de komolyan, már ezért megérte elolvasni a cikket. De nekem annyi bajom van a fogaimmal, hogy arra nincs fogkrém. Min. 10 éve Elmexet használok, narancssárgát, az utóbbi években Aronallal párosítva és most lecseréltem a zöldre a narancsszínűt. Gondolom a korral is jár a zománc elvékonyodása, az íny visszahúzódása. A fogszuvasodás annyira nem érint (na jó persze vannak tömött fogaim, kevés embernek nincs ennyi idősen), inkább a fentiek zavarnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is a DM box óta tudom, hogy van. Bár ehhez még nem beszéltem fogorvossal, de majd megkérdezem, ha megyek :)
   Elmex nekünk családilag nem vált be sajnos.
   Persze, minden elhasználódik, igazából ez is olyan dolog, hogy ki lehet tolni a fogak élettartamát, de még nem találkoztam beton fogakkal az idősebb korosztály körében.

   Törlés