Interjú: Bioderma

Sziasztok, Lányok!

Szerintem mindenki hallott már a Bioderma csoda micellás vizéről, a Sensibio H2O-ról, ami igazi forradalmat indított útjára.
Kalcsó Adriennel a Bioderma Marketing és PR vezetőjével beszélgettünk, a kezdeti nehézségekről, az elsőként megjelent termékekről, a várható újdonságokról, illetve betekintést nyerhettek, hogy Adrienn mivel ápolja a bőrét.
Mesélnél a Bioderma múltjáról? Mik voltak a kezdeti nehézségek?

Adrienn: 1977-ben indította útjára a céget Jean-Noel Thorel, biológus, gyógyszerész, Franciaországban. Kezdeti nehézségekről nem tudok, mondhatni, hogy nyílegyenes pályán indult és futott be cégünk. Mára a bőrgyógyászaink, biológusaink által szabadalmaztatott termékeket már brandként ismerik világszerte. Laboratóriumunk 1985 óta figyeli a különböző bőrtípusok igényeit, hogy tökéletesen gondoskodhasson azokról. Minden terméket az aktív hatóanyagok tökéletes kombinációjával állítunk össze azért, hogy a bőr visszanyerje természetes szépségét, tehát nem tüneti kezeléseket, nem a bőr hibáinak elfedését tűztük ki célul, hanem a bőr egészségének helyreállítását.
A Bioderma a korszerű innovációk eredményeként napjainkban a bőrgyógyászok körében az egyik leggyakrabban ajánlott dermokozmetikum. Mottónk is így szól: Bioderma: Biológia a Bőrgyógyászat szolgálatában.  Küldetésünk: A bőrgyógyászati biztonság.
Mára már 35 éves kutatási tapasztalattal rendelkezik és több mint 50 nemzetközi szabadalmat tudhat magáénak. 3 franciaországi kutatóközponttal rendelkezünk és bátran kijelenthetjük, hogy a Bioderma a kutatási innovációit egyértelműen a bőr javára fordítja.

Sensibio Tolarance +, H2O Micellás víz, Sensibio szemkontúr gél


Mely termékek voltak az elsők a márka kínálatából?

Adrienn: A következő sorrendben „születtek” termékeink, amik köré ma már termékcsaládok is kerültek.

1977: Nodé – Non-Detergens

Elsőként a Nodé sampon veszi figyelembe a szőrtüsző fiziológiai egyensúlyát és megőrzi a fejbőr hidrolipid film rétegét. Ennek eredményeként pedig a haj tiszta és védett, a fejbőr pedig irritációtól mentes lesz.

1991: Sensibio H20 – Micellaoldat

Bioderma elsőként szabadalmaztatta a micellaoldatot.
Ez az első és egyetlen olyan bőrgyógyászati micellás folyadék, mely biológiailag tökéletesen kompatibilis a bőrrel: a micellákat alkotó zsírsav-észterek, hasonlók a bőr sejtmembránjait alkotó foszfolipidekhez és segítenek újjáépíteni a bőr hidrolipid film rétegét, mely tökéletes toleranciát és kényelmet biztosít az optimális sminkeltávolításhoz.

2002: Photoderm – Cellular Bioprotection® szabadalom

Photoderm: Az első olyan biológiai napvédő termékcsalád, mely egyesíti a legjobb UVA-UVB védelmet a bőrfelületen a sejtvédelemmel, mely megvédi a bőr immunitásáért felelős biológiai struktúrákat és megerősíti a bőr sejtjeinek természetes védekező mechanizmusát.

2004: Sebium AKN – Fluidactiv® szabadalom

A Fluidactiv szabadalom az akné kialakulásának fő okát, a faggyú ürülését megakadályozó szaruréteg megvastagodását akadályozza meg. A Fluidactiv szabadalom biológiailag szabályozza ezt és a faggyú minőségét egyaránt, megakadályozva ezzel az aknés, mitesszeres bőr kialakulását.

2005: Hydrabio – Aquagenium® szabadalom

Ez a szabadalom lehetővé teszi, hogy a bőr fokozza természetes hidratáló funkcióját a bőrben természetesen jelen levő két összetevő és a víz körforgása által: aquaporinok-valódi sejtközti vízcsatornák és a lipidek, melyek újjáépítik a bőr barrier funkcióját.

2007: Atoderm PP – EcoDefensine® szabadalom

Az Ecodefensine szabadalom serkenti a bőr által termelt antibakteriális peptidek természetes szintézisét és korlátozza az atópiás dermatitisz kiújulásáért felelős baktériumok elszaporodását.

Több termékcsalád kapható, milyen bőrtípusokra lettek kifejlesztve a Bioderma termékei?

Adrienn: Bőrgyógyászokból alkotott szakértői gárdákkal együttműködve a Bioderma 8 termékcsaládot fejlesztett ki a különböző bőrtípusok számára:
Hydrabio termékcsalád- a vízhiányos bőr problémáira, Sébium termékcsalád- zsíros bőrre, Sensibio termékcsalád- érzékeny bőrre, Atoderm termékcsalád- száraz bőrre, Nodé termékcsalád- a haj és fejbőr problémáira, Photoderm termékcsalád- fényvédelemre, Cicabio termékcsalád- sebgyógyító, ABC Derm termékcsalád- a babák védelmére.
Meggyőződésünk, hogy a különböző bőrproblémák különböző megoldásokat igényelnek és ennek megfelelően innovatív tudományos háttérrel is rendelkezünk. A BIODERMA teljes megoldást kínál az összes bőrtípus számára azáltal, hogy segíti a bőr saját regenerációs folyamatainak helyreállítását, illetve egyszerre szolgáltatnak kímélő higiéniát és tökéletes ápolást is.

Sébium Al, Sébium Al korrektor, Sébium habzó gél


A magyar nők körében a felmérések szerint mely bőrtípussal rendelkeznek a legtöbben? Milyen termékeket javasolsz egy-egy bőrtípus ápolásához?

Adrienn: Fontos tudnunk, hogy bőrünk létfontosságú szerv, egészségéért nagyon sokat tehetünk helyes ápolással, de a felmérések szerint a nők közel fele nem is tudja, hogy milyen bőrtípusú! A patikákban a dermokozmetikai cégek termékeinek, így a Biodermának a refensei is örömmel segítenek a bőrtípus megállapításában, a termékek közötti döntésnél, vásárlásánál.
A magyar nők esetében a zsíros bőr és a száraz bőr ugyanúgy előfordul. A téli időszakban jellemzően a száraz bőr, és tavasszal valóban kirügyeznek az arra hajlamosabbak, illetve az ősz beköszöntével visszatérő probléma a zsíros bőr.
Mindenképpen elmondható, hogy a nők közel 60-70%-nak érzékeny a bőre, így speciális ápolást igényelnek.


A legutóbbi újdonságok atópiás bőr kezelésre fejlesztette ki a márka. Mit jelent pontosan, hogy atópiás, milyen bőrbetegségeket foglal magába ez az elnevezés?

Az atópia a súlyos bőrszárazságot és az ekcémát is magába foglalja, így egy szélesebb körű megfogalmazással találkozhatunk.
2014. októberében dobtuk piacra, került a patikák polcaira az Atoderm termékcsaládunkból az Atoderm Préventive, amely az ekcéma megelőzésére szolgál. Atoderm Intensive termékünk pedig az ekcéma kezelését segíti, rendkívüli hatékonysággal tünteti el a panaszokat az ekcémás betegek örömére, a fellángolások közötti időszakok jelentősen kitolódnak.

Atoderm PP balzsam, Atoderm tápláló mosakodókrém, Atoderm Intensive 


Milyen újdonsággal készül a Bioderma a következő évre?

Adrienn: Lesznek újdonságaink, amiket még nevesíteni nem szeretnék, de a sebgyógyítás területe, a napfényvédelem és a hidratálás területe is a fókuszunkba kerül a jövő év során, ezzel is bővítve, frissítve eddigi portfoliónkat.

Melyek a legnépszerűbb termékek a vásárlók körében? 

Adrienn: Sztártermékeinknek többet is joggal nevezhetünk, többek között ilyen pl. a Sensibio H2O micellás oldat, amit szem-, és sminklemosóként is használhatunk, hiszen a kifutókon a sminkesek is ezt használják a modelleken.
A Nodé sampon és hajápoló termékcsaládunkat úgy fejlesztettük ki, hogy kímélje a hajat és a fejbőrt, használata pedig ragyogó külsőt biztosítson. Ráadásul a hajat dússá és fényessé varázsolja.
Photoderm termékcsaládunk esetében piacvezetők vagyunk. Ezt az IMS Health a gyógyszerforgalmi adatai is alátámasztják.
Amit még kiemelnék az a Hydrabio termékcsalád, amely a bőr mélyebb hidratálását segíti, hiszen a bőr a mindennapok során sokat veszíthet optimális vízkészletéből, ami a bőr ernyedtté válásához, fényének elvesztéséhez vezethet.

Nodé sampon, Nodé krémsampon, Nodé hajkondicionáló 


Neked mik a személyes kedvenceid? Mivel ápolod a bőröd? 

Adrienn: Nálam a Sensibio H2O micellás smink és arclemosó szintén a No.1.,

A Hydrabio Sérum is előkelő helyet foglal el a fürdőszobai polcomon. Ez egy hidratáló koncentrátum érzékeny, vízhiányos bőrre, ráadásul hyaluronsav tartalmának köszönhetően nagyon erős bőrfeszesítő hatással rendelkezik. Testápolónak jelenleg az Atoderm Préventive-et használom, ami ugyan az ekcéma megelőzésére szolgál, de a száraz bőrt rendkívül jól ápolja, hidratálja, és nagyon kellemes az illata, nem hagy maga után zsíros érzetet, ami nekem elsőrangú szempont a testápolók esetében.


2 megjegyzés

 1. A Sensibio Light krém és a micellás víz nálam is bevált, már egy éve csak ezeket veszem. Viszont a zöld termékcsalád, ami elvileg aknés bőrre való, na, az kiütött.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még egyiket sem próbáltam, jelenleg a Atoderm PO Zinc krémet használom, pénteken lesz róla bejegyzés :)
   Érdekes, pedig aknéra való :S Sajnálom, hogy az nem vált be.

   Törlés