Interjú: Naobay

Sziasztok, Lányok!

A NAOBAY márkával nemrég találkozhattatok a Pixiboxban is, ahol lehetőséget kaptunk kipróbálni ezeket az új organikus termékeket.
Nem csak a belbecs, de a külseje is egyedinek mondható, hiszen fahulladékból készülnek, ezzel is óvva a környezetet.
Jákli Csillával, a Kakukkia Kft marketing és Pr ügyintézőjével a NAOBAY múltjáról, az itthoni fogadtatásról, az organikus alapanyagokról, a jövőbeli tervekről beszélgettünk.Mesélnél a Naobay múltjáról? Magyarországon mikor jelent meg először a márka, és milyen fogadtatása volt?

Csilla: A Naobayt egy testvérpár álmodta meg, akik szerettek volna az organikus termékek piacán valami egyedit alkotni. Fontosnak tartották, hogy a kozmetikum, amit gyártanak, törődjön az emberekkel és a környezettel, ezért is készülnek újrahasznosított és újrahasznosítható csomagolásban a termékek. Magyarországon a Naobay idén jelent meg először, 2014 nyarától elérhetőek. Két termék utazó mérete a sokak által kedvelt és ismert Pixiboxban volt megtalálható és beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Balról jobbra:  Bőrfehérítő krém, Bőrmegújító argán olaj ,Hidratáló arcradír tejMilyen organikus alapanyagokkal dolgoznak a Naobay-­nél?

Csilla: A legjobb természetes és organikus összetevőket használjuk, mint például az argánolaj, olíva és csipkebogyóolaj, gotu kola (ázsiai gázló) kivonat, kamilla kivonat, szinte a végtelenségig sorolhatnánk. Fontos, hogy milyen összetevőkkel dolgozunk, de az is legalább ilyen fontos, hogy mivel NEM! Az alábbi összetevőket egyetlen NAOBAY termékben sem fogod megtalálni, hiszen minden olyan anyagot kerülünk, melyről kutatások alapján kiderült, hogy károsak lehetnek az emberi szervezetre.
Mesterséges tartósítószerek, Kőolajszármazékok, Mesterséges színezékek, szintetikus festékek. Parabének, Szilikonok, Ásványi olajok, Genetikailag módosított összetevők, Sodium LaurethSulfát (SLS)Formaldehid, Dioxinok, Etoxilált anyagok, Paraffin/petrolátum, Isothiazolinone, PEG­ek, BHT. Érdemes otthon elővenni a kis tégelyeinket és megnézni, hogy van-e ezek közül bennük bármelyik is. Ha igen, jobb megválni tőle, mert káros lehet a szervezetünkre.


Milyen nehéz volt itthon bevezetni az új márkát? Nagyon sok organikus termék kapható már itthon, mi az amiben a Naobay kitűnik a többi közül?

Csilla: A Naobay termékei sok mindenben kitűnnek a többi természetes termék közül, a letisztult csomagolás, és bio összetevők megfogják az igényes vásárlókat. Nehézséget talán az okoz, hogy az emberek többségének meg kell tanítani, hogy miért fontos bio és organikus termékeket használni, próbáljuk elfogadtatni a vásárlókkal, hogy a minősített bio termékek bizony magasabb áron kaphatóak, de garanciát adnak arra, hogy valóban egészséges az a bizonyos arckrém. A csomagolás is különleges, hiszen fából készülnek.

Van a fából készült csomagolásnak más funkciója is, vagy inkább az egyediségre törekedtek a külsőt illetően?

Csilla: Természetesen az egyediség fontos a kozmetikumok világában is, hiszen rengeteg termék van a boltok és webshopok valós vagy virtuális polcain. Ezen kívül szeretnénk felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra, hogy az ne csak a szelektív hulladékgyűjtésben merüljön ki. Valencia (Spanyolország) jól ismert bútorkészítő iparáról. Csomagolásainkhoz a környékbeli cégek fahulladékát hasznosítjuk, préseléses eljárással. Az általunk felhasznált fa biológiailag lebomló, lakkal vagy egyéb mázzal nem kezelt. Mivel faanyagunk felelős és fenntartható forrásból származik, FSC tanúsítvánnyal rendelkezik. A csomagolásainkhoz felhasznált műanyag újrahasznosított PET­-ből készül.

Balról jobbra: Revitalizáló testradír, Sampon és tusológél, Tonizáló testápoló tej


Mik a legnépszerűbb termékek a jelenlegi kínálatban?

Csilla: Azt hiszem az oxigenizáló arckrém a legkelendőbb, ez egy szinte mindenki számára tökéletes termék, nagyon könnyű és bőrazonos összetevőket tartalmaz. De az öregedésgátló termékeket is szeretik, mivel nagyon hatásosak és fontos tudni, hogy időben, inkább preventív módon érdemes elkezdeni a használatukat, hogy a megelőző, öregedésgátló hatást elérjük.

A jövőben milyen újdonságokkal ismerkedhetnek meg a vásárlók?

Csilla: Több termék fejlesztése is folyamatban van, melyeket mi is nagyon várunk, de ez még legyen a mi titkunk. :)

Balról jobbra: Baby Babaolaj, Baby Habsampon, Baby popsikrém


Nemrég szélesebb körben is kipróbálhatták a Pixibox vásárlók a Naobay márkát. Miért arctej, és arckrém került a boxokba?

Csilla:Véleményem szerint ez a két termék az, melyet mindenki napi szinten használ. Szerettük volna, ha a nagyközönség ráérez a bio ízére. Persze, sokaknak furcsa lehet a tömegcikkek után egy egyedi arckrém, hiszen ez nem hagy maga után erős „krémérzetet”, ezért néhányan azt hihetik nem hidratál megfelelően, ami viszont tévhit. A bőrünknek a sok szintetikus anyag használata után szüksége van nagyjából két hét átállási időre. Ez olyan, mintha éveken át gyorséttermi koszton élnénk, aztán hirtelen egészséges zöldségekben, gyümölcsökben, vitaminokban gazdag étrendre állnánk át, ki kell ürülnie a méreganyagoknak a bőrünkből. Sokan nem tudják, hogy a krémeknél nem az illatot, a színt és a marketing szöveget kell megvenni, hanem bizony az összetevőlistát kell böngészni. Ez is egy tanulási folyamat.

Mik a Naobay jövőbeli tervei? Milyen célokat akartok megvalósítani az elkövetkezendő 5 évre nézve?

Csilla: A Natural Skin és a Naobay jövőbeli terve egyértelműen az edukáció. Szeretnénk továbbadni azt a tudást, amit ezek a termékek, márkák képviselnek. A testápolás, tisztálkodás alapjait már egészen kicsi korunktól tanuljuk, és persze ellessük az arcápolás és sminkelés trükkjeit is a barátnőktől, testvérektől, de a szépségvilág egy innovatív terület, amit nem egyszerű kiismerni. A különböző minősítések sokaknak idegenül hangzanak, pedig jó tudni, hogy mit jelent az Eco­cert vagy az USDA minősítés, hiszen ezek mind, a mi érdekeinket képviselik. Ezekről is szívesen mesélnék bővebben egy másik interjú során. :)

Honlap: http://naobay.hu/2 megjegyzés